Nicolas Cage: Do herectví jsem nešel proto aby se ze mě stal internetový meme

6. 11. 2023 - 11:11 | Novinky | Adam Homola

Nicolas Cage: Do herectví jsem nešel proto aby se ze mě stal internetový meme zdroj: Foto: Falling Forward Films

Nicolas Cage se v upřímné diskusi s deníkem The Guardian, která se konala u příležitosti uvedení filmu Scénář snů společnosti A24, podělil o své názory na to, jak se stal nečekaným fenoménem sociálních médií.

Navzdory slavné herecké kariéře byl Cage poněkud zmaten přívalem internetových memů a kompilací videí, které zdůrazňovaly jeho intenzitu na plátně, často navíc bez kontextu.

„Cílem nikdy nebylo stát se internetovou senzací, stát se memem. Vždycky mě víc než jiné médium uchvacovalo umění filmového představení,“ poznamenal Cage. Šíření jeho výstupů na různých platformách ho zpočátku znejistilo a prý nevěděl jak reagovat. „Doufal jsem, že tato meme kultura by mohla lidi přilákat k tomu, aby se k mému dílu vrátili. Přesto je to sféra mimo můj vliv.“

Ve filmu Scénář snů, který režíroval Kristoffer Borgli, Cage ztvárňuje Paula Matthewse, muže, jehož obyčejná existence se zvrtne v chaos, když se nevysvětlitelně stane předmětem snů po celém světě, což je situace, která rezonuje s Cageovou vlastní zkušeností s jeho nečekanou internetovou slávou. S tím, jak se Paulova sláva stupňuje, roste i složitost jeho života, když tyto sny naberou temný směr.

zdroj: A24

Zdroje: The Guardian

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.