New Yorku, miluji Tě: film oslavující lásku ve velkoměstě

21. 1. 2010 - 21:30 | Téma | red

New Yorku, miluji Tě: film oslavující lásku ve velkoměstě zdroj: tisková zpráva

Francouzsko-americký snímek New Yorku, miluji Tě byl dnes v Praze uveden v novinářské projekci. Film, který následuje po úspěšném snímku Paříži, miluji Tě, je druhým dílem série s názvem Města lásky a zavádí diváky do nejoblíbenějších a kulturně nejzajímavějších měst na světě.

Tvůrci nabízejí pohled očima lásky, ve všech jejích podobách, od první lásky přes lásku krátkodobou a komplikovanou až po lásku minulou, odpíranou, vytouženou a lásku, která trvá navěky. Lásku k New Yorku tímto filmem vyjadřuje skupina těch nejkreativnějších současných režisérů i herců, jejichž příběhy se odehrávají v celkem pěti různých newyorských čtvrtích. Jde o volné pokračování série Města lásky, jejíž první díl, Paříži, miluji Tě, slavil před časem velké úspěchy.

"New York je městem, které má potenciál přimět ke snění každého, kdo ho spatřil. Poprvé jsem se do New Yorku podíval v 70. letech, když mi bylo sedm let, a od té doby jsem do něj tajně zamilovaný," řekl k filmu producent Emmanuel Benbihy.

Mezi protagonisty filmu jsou milenecké dvojice, rodiče s dětmi, lidé, kteří se náhodně setkávají na ulici, nebo pár seniorů. Příběh mladého zlodějíčka střídají vztahy skladatele a jeho asistentky, malíře a čínské prodavačky, stárnoucí zpěvačky a hotelového pikolíka.

Autoři více než půldruhahodinového snímku se vydávají do známých manhattanských čtvrtí od Upper West Side až po Soho, ale také na neznámá místa. Film je složen z krátkých příběhů, které jako celek mají působit jako "pocta lidským vztahům". "Cílem bylo vytvořit jeden souvislý film, na kterém pouze pracovalo více tvůrců. Chtěli jsme, aby se postavy z jednotlivých segmentů potkávaly, znaly a obecně tvořily komunitu, takže svou odlišností formují skutečnou jednotu," uvedl Benbihy.

Dodal, že sérii začal v Paříži, protože odtud pochází. Od začátku ale chtěl něco podobného realizovat také v dalších "mytických městech", mezi něž patří i New York. Dějištěm dalších příběhů má být v letošním roce Rio de Janeiro a Šanghaj a v roce 2011 Jeruzalém a Bombaj.

V rolích zamilovaných se představili mimo jiné Hayden Christensen, Andy Garcia, Natalie Portmanová, Orlando Bloom, Christina Ricciová a Ethan Hawke. Portmanová se na filmu podílela také jako režiséra.

Do českých kin bude snímek uveden 28. ledna.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.