Neutečeš - recenze hororu pro začátečníky

23. 4. 2015 - 20:30 | Recenze | Vojtěch Karlík

Neutečeš - recenze hororu pro začátečníky zdroj: tisková zpráva

Viděl jsem horor Neutečeš. Ani jedno leknutí znamená, že film vymysleli buď sluníčkoví lidé, nebo mi odumírají poslední zbytky empatie. Film to však není vůbec špatný. Pokud hledáte exkurzi do žánru, nikdy jste neviděli žádný horor, pak je Neutečeš celkem sympatickou volbou.

Celé to začíná jako ukázka naprosto divného prokletí. Dívka si to hezky užije s chlapcem v autě, aby následně skončila v nějaké továrně. Týpek se na ní kouká a tčeká, až se na místě objeví démoni. Tedy démoni, takové nanicovaté stokrát omleté nic. Ale funguje to. Pár lidí v sále občas leklo. No vlastně tím je vysvětlená celá premisa. Pronásledují vás démoni. Vyspíte se s někým a tím prokletí předáte na někoho dalšího. 

Neutečeš zdroj: tisková zpráva

Jakmile mi tvůrci prozradili vlastně kompletní zádrhel a zápletku, začal jsem se sám ptát, co všechno je dokonaná soulož. Stačí k předání démona felace? V případě ženské milenky pak dva prsty? Co anální sex? Je to kategorie sama pro sebe, ale je docela možná, že análem by se celé pouto přetrhalo úplně. Tohle by démoni nerozdýchali.

Jakmile Jay (tak se hrdinka jmenuje) zjistí, v čem je zakopaný pes, chce se také s někým vyspat. No proč ne. Režisér David Robert Mitchell si k filmu napsal i scénář a ten je opravdu hodně blbý, ale všechno ostatní zabírá. Stísněná atmosféra, solidní střih, hudba, kamera... To všechno jsou silné stránky filmu, které pomáhají dokonalé přebít nedostatečný scénář. Také docela obstojný výběr herců zabírá.

Neutečeš nemá v názvu zase tak pravdu, utéct lze jednoduše tak, že z kina odejdete. A nepokládejte si příliš mnoho otázek, protože jinak pochopíte, že si z vás zase nějací filmaři jen vystřelují.V tomto žánru to musí hodně špatné, protože někteří neváhají snímek označit za hororový počin roku. Pche.

Hodnocení: 50 %

Zdroje: Vlastní

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.