Netflix se chlubí queer animákem Nimona, který zachránil ze spárů Disneyho

19. 5. 2023 - 14:33 | Trailery | Adam Homola

Netflix se chlubí queer animákem Nimona, který zachránil ze spárů Disneyho zdroj: Foto: Netflix

Nimona je animovaný dobrodružný sci-fi film, který je adaptací známé Stevensonovy komiksové série.

Projekt začal vznikat ve studiu Blue Sky společnosti Fox v roce 2015. Po převzetí filmové a televizní divize společnosti Fox společností Disney však bylo studio Blue Sky v roce 2021 uzavřeno. V té době chybělo Nimoně údajně pouhých 10 měsíců do dokončení. Naštěstí zasáhly společnosti Annapurna Pictures a Netflix, které zajistily dokončení filmu.

Nyní nás od představení Nimony dělí měsíc, premiéra je naplánována na Mezinárodní festival animovaných filmů v Annecy 14. června 2023.

Scénář k filmu napsali Robert L. Baird (Big Hero 6) a Lloyd Taylor (Špióni v převleku), režii mají na starosti režiséři Špiónů v převleku Nick Bruno a Troy Quane. Ve filmu se objeví hvězdné hlasové obsazení, včetně Chloë Grace Moretz v roli Nimony a Rize Ahmeda jako Ballistera Blackhearta, výše zmíněného rytíře.

První záběry z filmu naznačují odklon od konvenčních stylů společností Disney a Pixar a přiklánějí se spíše k experimentálním animačním technikám, které v kontextu mainstreamové animované produkce působí nesmírně svěže.

Nimona není jen žánrově pestrým vyprávěním s inovativní animací; je to dílo hluboce zakořeněné v queer tématice. Je to dílo queer umělců, kteří zkoumají témata identity a explicitně queer vztahů.

Film také představuje chvályhodně rozmanité herecké obsazení, v němž se objevují hlasy Eugena Lee Yanga, RuPaula Charlese, Frances Conroy, Lorraine Toussaint a Indyi Moore, spolu s triem ze Saturday Night Live Juliem Torresem, Sarah Sherman a Beckem Bennettem.

Oficiální synopse filmu je následující: „Rytíř je obviněn ze zločinu, který nespáchal, a jediná osoba, která mu může pomoci dokázat jeho nevinu, je Nimona, teenagerka měnící podobu, která je možná zároveň monstrem, jež přísahal zabít. Tento příběh, zasazený do technicky středověkého světa, který se nepodobá ničemu, co animovaný film dosud zpracoval, je příběhem o nálepkách, které lidem přidělujeme, a o měňavce, která se odmítá nechat kýmkoli definovat.“

Nimona bude mít premiéru na Festivalu animovaných filmů v Annecy 14. června 2023 a na Netflixu bude k dispozici ke streamování o něco více než dva týdny později, 30. června.

zdroj: Netflix

Zdroje: Netflix

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.