Netflix bude do animáků šlapat ještě víc, uzavřel partnerství se Skydance

26. 10. 2023 - 9:34 | Novinky | Adam Homola

Netflix bude do animáků šlapat ještě víc, uzavřel partnerství se Skydance zdroj: Foto: Netflix

Společnost Skydance Animation uzavřela několikaleté partnerství se společností Netflix, v jehož rámci bude produkovat animované filmy určené k přímému uvedení na streamovací platformě.

Dohoda zajišťuje exkluzivní debut celé stávající nabídky animovaných filmů společnosti Skydance na Netflixu. Tento vývoj přichází v návaznosti na úspěšný rok pro animované filmy společnosti Netflix, včetně významných vítězství na Oscarech a Primetime Emmys.

Společnosti Skydance a Netflix mají za sebou již zavedenou spolupráci, která přinesla řadu úspěšných projektů. Patří mezi ně celovečerní filmy jako The Adam Project, Heart of Stone, The Old Guard a Spy Kids: Armageddon a televizní seriály jako FUBAR, Altered Carbon a Grace and Frankie.

Prvním filmem, který bude uveden na základě této nové dohody, je Spellbound, jehož premiéra je naplánována na rok 2024. Film režírovaný Vicky Jensonovou, známou ze Shreka a Příběhu žraloka, se zabývá výzvami, kterým čelí Ellian, statečná princezna odhodlaná zachránit svou rodinu a království poté, co jsou její rodiče záhadným kouzlem proměněni v monstra.

Film se může pochlubit významným hlasovým obsazením, v němž se mimo jiné objeví Rachel Zegler, Nicole Kidman a Javier Bardem, a produkují jej veteráni v oboru, jako jsou John Lasseter a David Ellison.

Po filmu Spellbound bude ve spolupráci s ním v roce 2025 uveden film Pookoo, kamarádská komedie v režii Nathana Grena, známého z filmů Tangled a Tangled Ever After. Toto vyprávění se soustředí na nepravděpodobné přátelství mezi malým lesním tvorem a majestátním ptákem, kteří se vydávají na neobyčejné dobrodružství.

Mezi další filmy v rámci této spolupráce patří Ray Gunn v režii Brada Birda a zatím nepojmenovaný projekt Jack and the Beanstalk pod vedením Riche Moora.

Toto partnerství představuje další milník na cestě Netflixu k animovanému filmu po přelomovém roce, který zahrnoval Oscara za nejlepší animovaný film pro film Guillerma del Tora Pinocchio a cenu Primetime Emmy za vynikající animovaný program pro film Arcane. Do portfolia animované produkce streamovací služby patří také několikrát na Oscara nominované filmy jako Mořská příšera, Mitchelové vs. stroje a Přes měsíc.

Zdroje: Netflix

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.