Nejočekávanější filmy začátku roku 2014

31. 12. 2013 - 0:15 | Téma | Karel Drda

Nejočekávanější filmy začátku roku 2014 zdroj: tisková zpráva

Už jste přemýšleli nad tím, na jaký film vyrazíte do kina v příštím roce? Na sklonku toho letošního se již pomalu začínají objevovat všelijaké zaručené žebříčky nejlepších počinů, které v prvním pololetí 2014 dorazí do kin. My jsme se pokusili o totéž a nabízíme vám přehlídku filmů, o nichž mnohdy nevíme mnoho, ale něčím nás zaujaly. A protože se nechceme vázat na premiéry podle lokálního kalendáře, nabízíme vám seznam rovnou podle světových premiér.

Leden

Jack Ryan: V utajení

Nový Jack Ryan je bezesporu premiérou měsíce ledna. Většina fanoušků knih nedávno zesnulého Toma Clancyho je především zvědavá, jak dopadne další pokus o restart kdysi velmi úspěšné nepravidelné série. Naposledy si Ryana zahrál Ben Affleck ve snímku Nejhorší obavy (Sum of All Fears) a na roli se hodil. Studio Paramount však usoudilo, že je nutné sérii omladit a hrdinu více přiblížit současným divákům. Zapomeňte tedy na Harrisona Forda i Aleca Baldwina, novým agentem se stává Chris Pine. Nový Ryan pracuje jako ekonomický analytik pro CIA, protože má zranění z Afghánistánu. Svým nadřízeným je vyslán na misi do Ruska, kde se jeho poklidná práce promění v akční jízdu se vším všudy. Režie nového Ryana se ujal britský herec a režisér Kenneth Branagh, který si ve filmu zahrál roli ruského oligarchy.

Těšíme se:

Na nového Ryana. Chris Pine nás bavil v novém Star Treku a klidně by mohl stát u zrodu zbrusu nové série.

Bojíme se:

Máme strach z příběhu. Restart tak silné značky nemusí vždycky vyjít na výbornou.

 

zdroj: Archiv


Herkules: Zrození legendy

Prosím vám, v naší přehlídce berte nového Herkula se značnou rezervou. Může to být příjemná podívaná ideální na spořádání velké krabice pražené kukuřice, ale také to může být pekelná nuda. Film by mohl být velkým návratem finského rutinéra akčních filmů Rennyho Harlina. Starověká legenda o antickém „Supermanovi" se může svým tvůrcům vymstít, přichází totiž přesně v době, kdy se toto téma zdá být vyčpělé. Na druhou stranu Harlin i přes drobné výhrady umí natočit koulervoucí příběh. Půl bůh, půl člověk s bájnou silou a odvahou bojuje ve velkolepém dobrodružství v čele své armády proti nejnebezpečnějším stvůrám starověku, aby získal svou vyvolenou a zbavil zem tyranského krále. Herkula si zahrál u nás méně známý Kellan Lutz.

Těšíme se:

Na svaly, triky a další pokus Rennyho Harlina o návrat mezi elitu.

Bojíme se:

Scénáře!

zdroj: Archiv


Na život a na smrt

Pro popsání příběhů použiji krátkou noticku lokálního distributora. Elitní jednotka SEALs měla v roce 2005 za úkol zajmout či zlikvidovat čelního představitele Al-Kaidy uprostřed nepřátelského území. Čtyřčlenná skupina vojáků však byla prozrazena a čelila drtivé převaze. Nakonec přežil jen jeden. Tak a teď vlastními slovy. Akční trhák natočil americký herec a režisér Peter Berg, kterého všichni známe z devadesátých let, kdy hrál jednu z hlavních rolí v seriálu Chicago Hope. Berg nikdy nebyl špatným hercem, ale do první ligy prostě neprolezl a dal se na režii a nutno říci, že jeho snímky se většinou stávají trháky sezóny. V tomto ohledu je tedy na Života a na smrt téměř dokonalým produktem, protože kromě výborného režiséra disponuje ještě jménem Mark Wahlberg. Víc není třeba dodávat.

Těšíme se:

Na čistokrevnou akci od režiséra, který takové filmy umí.

Bojíme se:

Příběh asi nebude nic moc.

zdroj: Archiv

Únor

Lego Movie

O kostičkách na velkém plátnu se mluví už hodně dlouho a fanoušci dánské stavebnice se konečně dočkají v únoru 2014, kdy do kin dorazí Lego Movie. Malí hranatí hrdinové budou muset zastavit zlo z jiné dimenze. Hrát Lego hry mi nepřijde nijak zvrácené, naopak některé tituly mne hodně bavili. Podívat se na videofilm také není zbytečnost, ale jak si povede rozhýbaná stavebnice ve velkém kinosále a samozřejmě i ve 3D, toť otázka. Studio Warner Bros. si zjevně úspěch nepřipouští a pokud film uvidíte v původním znění, pak se můžete těšit na hlasy hollywoodských hvězd jako Channing Tatum, Will Ferrell, Jonah Hill, Liam Neeson, Morgan Freeman a další.

Těšíme se:

Na kostičky

Bojíme se:

Kostičky v celovečerním filmu? Bude to fungovat?

zdroj: Archiv


RoboCop

První RoboCop se objevil v kinech v roce 1987 a byl to velký hit. U nás samozřejmě frčel také, ale šířil se především pirátsky na videokazetách.  Je rok 2028 a velká nadnárodní společnost OmniCorp, která ovládá v pozadí vlastně celé USA, je hlavním dodavatelem robotů pro většinu velkých konfliktů. Jejich stroje vyhrávají Spojeným státům války po celém světě a nyní nastal okamžik, kdy jeden takový přístroj dorazí na domácí půdu, aby započal boj s kriminalitou. Alex Murphy (Joel Kinnaman) je milujícím manželem, otcem a samozřejmě je i dobrým policistou, který dělá, co může, aby v Detroitu zastavil korupci a zločin. Ve službě je však raněn a jeho tělo končí ve spárech korporace, která z něj udělá robota. OmniCorp mu pomocí své technologie totálně změní život. Do ulic svého milovaného města se vrací s řadou neuvěřitelných schopností. RoboCop byl doménou konce osmdesátých let, jak moc budou mít současní diváci vidět příběh robotizovaného policisty, je v tuto chvíli velká neznámá. V dalších rolích uvidíme Samuela L. Jacksona a Garryho Oldmana.

Těšíme se:

Byla to klasika, je nám čtyřicet a musíme to znovu vidět.

Bojíme se:

Co když to dopadne jako obyčejné béčko?

 

zdroj: Archiv


Non-Stop

Režisér Jaume Collet-Serra pracoval s Liamem Neesonem na snímku Neznámý, což byla taková ucházející akční záležitost snažící se vytěžit ještě nějaké ty peníze z neuvěřitelného úspěchu filmu 96 hodin. Původem španělský filmař vrhne s Neesonem do kin v roce 2014 hned dva filmy. Můžeme se tak těšit na akční jízdu Run All Night a Non-Stop. Ve druhém zmiňovaném snímku se Neeson objeví v roli leteckého policisty Billa Markse, proti němuž stojí nepřítel požadující 150 miliónů dolarů. V případě, že mu nebude vyhověno, zemře na palubě letadla, které míří z New Yorku do Londýna, každých dvacet minut jeden cestující. Hereckou společnost Liamu Neesonovi bude dělat Julianne Moore.

Těšíme se:

Na čistou akci, kterou známe z 96 hodin.

Bojíme se:

Zápletka o umírajících cestujících? No, nenechte se vysmát.

 

zdroj: Archiv


Zimní příběh

V mýtickém prostředí New York City se více než jedno století odehrává příběh filmu Winter's Tale plný zázraků, neblahých osudů a odvěkého konfliktu dobra a zla. Tak zní oficiální text distributora. Nicméně už nyní je jasné, že půjde o romantický fantasy film, který by mohl být filmovou událostí první poloviny příštího roku. Příběh je situován do New Yorku roku 1916 a současnosti a hlavní hrdina Peter Lake (Colin Farrell) se zamiluje do krásné Beverly Penn (Jessica Brown Findlay). Vše by bylo v pořádku, kdyby se do dívky hrdina nezamiloval zrovna ve chvíli, kdy vykrádá její dům. Dívka však posléze umírá a Peter se rozhodne svoji milou přivést zpět k životu. Proti němu stojí nejen čas, kterýž musí zastavit, ale také Russell Crowe v roli hlavního padoucha. Zimní příběh je režisérským debutem pro velké plátno Akivy Goldsmana, který je podepsán jako scénárista například pod Šifrou mistra Leonarda, Já, legenda, Nebezpečný klient a mnoha dalších kasovních trháků.

Těšíme se:

Konečně romantika pro všechny?

Bojíme se:

To cestování časem zní hodně mimo.

zdroj: Archiv


Památkáři

George Clooney jako režisér obstál už několikrát, přesto se v očích mnoha filmových diváků tváří jako více nezávislý režisér, než tvůrce blockbusterů. V případě snímku The Monument´s Men (Památkáři) však jde o klasický hollywoodský snímek. Příběh je prý natočen podle skutečné události a vypráví o záchraně evropských pokladů v době druhé světové války. V tehdejší okupované Evropě prý operovala tajná jednotka, jejímž úkolem bylo najít a zachránit evropské umělecké skvosty. Sedm vojáků dříve pracovalo jako šéfové všelijakých galerií a muzeí, jsou tedy pro tuto činnost naprosto ideálními znalci. Pokud máte pochybnosti, že něco tak přitaženého za vlasy se mohlo stát, nejste sami, ale George Clooney je o své pravdě velmi přesvědčen a do hlavních rolí obsadil sebe, Matta Damona, Cate Blanchett, Billa Murrayho, Johna Goodmana a další známé tváře. Myslel jsem, že obrazy kradli za války jen Němci, ale tady se nám dostává zcela nový pohled na historii viděnou optikou velkých filmových studií. Na druhou stranu, nebylo by dobré filmu křivdit, podle prvních informací je opravdu dobrý.

Těšíme se:

Na nový film George Clooneyho

Bojíme se:

Historických nepřesností.

 

zdroj: Archiv


Pompeje

A nejdražším béčkem zimních týdnů vyhlašujeme snímek režiséra Paula W. S. Andersona Pompeje. Ten také zamíří do kin v únoru a zjevně sází na několik digitálních efektů a jméno režiséra. Co natočit o vesnici, kterou zasypal popel z doutnající sopky? Tak třeba příběh gladiátora Mila (Kit Harrington), který se vydává do Pompejí, aby zde zachránil svoji rodinu, která je vězněna na místním koloseu. Odhadovat, zda ve filmografii německého režiséra Paula W. S. Andersona půjde o historický snímek, či se bude jednat o další slátaninu, se momentálně těžko odhaduje, ale zase se stačí podívat na jeho dosavadní tvorbu. V dalších rolích uvidíte Carrie-Ann Mossovou, Kiefera Sutherlanda. V dalších rolích pak následuje plejáda bezvýznamných herců a hereček.

Těšíme se:

Tohle bude něco pro milovníky totálních céček.

Bojíme se:

Že se to povede.

 

zdroj: Archiv

Březen

300: Vzestup říše

První třístovka se chytla, bylo tedy jasné, že další komiks z dílny Frankja Millera na sebe nenechá dlouho čekat. Pokračování jeho epické ságy Xerxes se tak přesouvá na nové bojiště – na moře. Zde řecký generál Themistokles usiluje o sjednocení celého Řecka a rozhodne se jít do bitvy, která by mohla zvrátit osud celého Řecka. Režie se ujal Noam Murro, který má za sebou pouze nepříliš vydařenou komedii Samotář. Vadit by to nemělo, film je z devadesáti procent poskládaný z trikových digitálních záběrů a herci zde budou jen stafáží. Teď to možná zní jako zbytečné šťourání, ale na druhou stranu to nemyslím nijak zle. Na původní třístovku se opravdu dobře koukalo a byla také o ničem. Pokud bude nový díl dobrý jako ten předchozí, pak se můžeme těšit na parádní vizuální podívanou.

Těšíme se:

Na vizuální akci, která předčí první díl.

Bojíme se:

Nebojíme se, ale máme obavu, že nakonec bude lepší zůstat u jedničky.

zdroj: Archiv


Grandhotel Budapešť

Na tento snímek pozor! Příznivci Wese Andersona by měli zbystřit, protože do kin v březnu dorazí další počin tohoto bezesporu originálního filmaře. M. Gustave (Ralph Fiennes) je recepčním ve věhlasném evropském hotelu a ujme se nového poslíčka Zero Moustafy, který se nakonec stane i jeho velkým přítelem a důvěrníkem. Snímek slibuje tolik typický Wesův humor, smysl pro bizarní zápletku a především výborné herce. V dalších rolích uvidíme Juda Lawa, Billa Murrayho, Jeffa Goldbluma a další. Příběh se odehrává mezi dvěma světovými válkami a slibuje nejen vtipné dialogy, ale také téměř detektivní zápletku. Když je zavražděna v hotelu známá milionářka, podezřelým se stává právě M. Gustave. Wes Anderson má za sebou filmy jako Fantastický pan Lišák, The Darjeeling Limited a další. Ani jeden z jeho snímků nelze označit za nějaký velký kasovní trhák, jde však o filmovou událost, která stojí za povšimnutí.

Těšíme se:

Na zajímavý příběh, svérázný humor a dobré herce

Bojíme se:

Máme strach, že to propadne, protože ne každý chápe Wese Andersona

zdroj: Archiv


Need for Speed

Známá herní série vstupuje na filmová plátna, aby se pravděpodobně stala jakousi odpovědí na sérii Rychle a zběsile. V herním Need for Speed nikdy nebyl žádný příběh, který by stál za zfilmování, ale producenti byli zjevně jiného názoru. Použití známé značky pro film může dopadnout všelijak. Kdo má však rád akční filmy a rychlá auta, bude asi nakonec spokojeným divákem. Tobey Marshall opravuje rychlá auta pro nelegální závody. Jeho přítel je zabit a z jeho smrti je obviněn právě on. Po návratu z vězení se rozhodne odhalit pravdu. Zápletka slibuje dostatečné množství důvodů, proč musí naši hrdinové sednout do auta a jezdit strašně rychle. Upřímně, můžete si o tom myslet, co chcete, ale je to převedení slavné herní značky do filmu a to samo o sobě může být důvodem zajít se podívat do kina.

Těšíme se:

Určitě se těšíme na rychlá auta.

Bojíme se:

Spojení herní značky a filmu ne vždy musí dopadnout na výbornou.

 

zdroj: Archiv

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.