Nejdřív zbořila koncertní haly a teď si došlápla i na kina. Taylor Swift jim kraluje

16. 10. 2023 - 9:27 | Novinky | Adam Homola

Nejdřív zbořila koncertní haly a teď si došlápla i na kina. Taylor Swift jim kraluje zdroj: Foto: AP Photo/George Walker IV

V ohromujícím projevu komerční síly zlomil koncertní film Taylor Swift The Eras Tour rekordy a v prvním víkendu po uvedení vydělal mezi 126 a 130 miliony dolarů po celém světě.

Film nejenže překonal předešlý rekord pro koncertní film - který v roce 2009 ustanovil Michael Jackson s filmem This Is It a 74,25 miliony dolarů - ale dokázal to s minimálním promo rozpočtem, přičemž byl oznámen pouhých šest týdnů předem.

Distribuovaný AMC Theatres a produkovaný samotnou Swift, vydělal The Eras Tour mezinárodně mezi 31 a 33 miliony dolarů ve 94 trzích. Pouze ve Spojených státech dosáhl mezi 95 a 97 miliony dolarů, čímž zaujal první místo nejen doma, ale také na několika dalších klíčových trzích.

Vrchní obsahová ředitelka AMC Theatres, Elizabeth Frank, vyjádřila vděk Swift za uvedení koncertního filmu na velkém plátně. Zdůraznila nadšené přijetí od fanoušků, kteří přišli v kostýmech a během promítání tancovali. Franková očekává, že silné doporučení a opakovaná zhlédnutí udrží komerční elán filmu po několik příštích týdnů.

S tímto průlomovým výkonem si The Eras Tour zajistil své místo v análech historie koncertních filmů a nastavil laťku pro to, co lze dosáhnout strategickým plánováním, globálním působením a, samozřejmě, nesporným vlivem umělce.

zdroj: Taylor Swift

Zdroje: BoxOfficeMojo , AMC

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.