Násilí je podle Tarantina ten nejlepší výrazový prostředek

15. 1. 2010 - 11:00 | Téma | red

Násilí je podle Tarantina ten nejlepší výrazový prostředek zdroj: tisková zpráva

Jak nejlépe zaujmout diváky? Režisér Quentin Tarantino má zcela jasno. Podle jeho slov je násilí tím nejlepším způsobem. Sám prý má velmi rád, když ve filmu padouch krvácí "jako zaříznuté prase". Režisér to řekl posluchačům své přednášky v Britské akademii filmové a televizní tvorby.

Šestačtyřicetiletý Tarantino, jehož filmy jako Gauneři, Pulp Fiction, Kill Bill nebo Hanebný pancharti byly nezřídka kritizovány kvůli příliš násilnému obsahu, přednášel o tom, jak mohou potoky krve pomoci režisérovi ovládat emoce diváků.

"Připadám si jako dirigent a pocity diváků jsou moje hudební nástroje. Já jim určuji: 'Teď se smějte! A teď se zase bojte!' Když to někdo dělal mně, vždy jsem si to v kině parádně užil," přiblížil Tarantino svoji filmařskou metodu. Raději vidí ve filmu chlapa, který "krvácí po průstřelu břicha jak prase" než chlapa s bolestmi a červenou tečkou na košili.
Pokud by měl Tarantino ten správný scénář, rád by natočil film v Londýně a na nějaký čas by se tam chtěl dokonce i přestěhovat.

Režisér také nabádal začínající filmaře k tomu, aby se vykašlali na filmové školy a začali sami natáčet. "To byla moje nejlepší škola a byla sakra levná. Raději než studovat jednotlivé aspekty filmového průmyslu, vezměte do ruky kameru a natočte film," uvedl režisér, kterému scénář k filmu Pulp Fiction: Historky z podsvětí vynesl Oscara.

Obrázek zdroj: tisková zpráva

Tarantino také posluchačům řekl, proč do jedné z hlavních rolí tohoto filmu angažoval Johna Travoltu, jehož sláva v té době značně uvadala. Popudem mu prý byl článek filmové kritičky Pauline Kaelové, která se ptala, zda se ještě Travolta někdy vrátí zpět. Podle Tarantina si Travolta určitě zasloužil ještě jednu šanci a do role zabijáka Vincenta Vegy jej protlačil i přes tuhý odpor producenta snímku Harveyho Weinsteina.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.