Nahlédněte za oponu očekávaného Oppenheimera od Christophera Nolana

5. 6. 2023 - 9:37 | Trailery | Adam Homola

Nahlédněte za oponu očekávaného Oppenheimera od Christophera Nolana zdroj: Foto: Universal Pictures

Tvůrci stojící za očekávaným Oppenheimerem se rozpovídali o unikátním stylu natáčení a zároveň ukázali hned několik zajímavých záběrů z natáčení.

Christopher Nolan napsal a režíroval thriller Oppenheimer, natočený výhradně ve formátu IMAX. Film zkoumá dilema muže, který zvažuje zničení světa, aby ho zachránil.

Cillian Murphy představuje J. Roberta Oppenheimera a Emily Blunt hraje jeho manželku, bioložku a botaničku Katherine Oppenheimer. Matt Damon se ujímá role generála Leslieho Grovesa ml., ředitele projektu Manhattan, a Robert Downey ml. se představuje jako Lewis Strauss, jeden z původních komisařů U.S. Atomic Energy Commission.

Dalšími členy obsazení jsou Florence Pugh jako psychiatrka Jean Tatlock, Benny Safdie jako fyzik Edward Teller, Michael Angarano jako Robert Serber a Josh Hartnett jako vědec Ernest Lawrence. Film také obsahuje držitele Oscara® Ramiho Maleka a osminásobného nominanta na Oscara® Kennetha Branagha.

Dále ve filmu hrají Dane DeHaan, Dylan Arnold, David Krumholtz, Alden Ehrenreich a Matthew Modine. Děj filmu vychází z knihy oceněné Pulitzerovou cenou American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer, kterou napsali Kai Bird a Martin J. Sherwin. Emma Thomas, Charles Roven z Atlas Entertainment a Christopher Nolan stojí za produkcí filmu.

Ve filmu Oppenheimer se objevuje fotografie na IMAX 65mm a 65mm velkoformátový film a některé části jsou v IMAX černobílém.

Nolanovy předchozí filmy jako Tenet, Dunkirk, Interstellar, Inception a trilogie Temný rytíř vydělaly na celém světě více než 5 miliard dolarů. Jeho díla získala 11 Oscarů a 36 nominací, z toho dvě na Nejlepší film.

zdroj: Universal Pictures

Zdroje: Universal Pictures

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.