Na Filipínách byl zastřelen herec maskovaný za vraha

2. 11. 2010 - 12:00 | Téma | red

Na Filipínách byl zastřelen herec maskovaný za vraha zdroj: tisková zpráva

Zakukleného zločince zastřelil vesnický hlídač na Filipínách. Z postiženého se ale vyklubal herec, který byl lyžařskou kuklou maskován pro roli střelce v britském filmu. O sobotním incidentu píše agentura AP.

Hlídač Eddie Cuizon se snažil zastavit Kirka Abellu, který jel na motorce i s maskovaným řidičem. Když nezastavili, vystřelil a filipínského herce smrtelně zasáhl.

Cuizon posléze vypověděl policii, že spal, když ho vzbudil znepokojený občan, že viděl v obci ozbrojené muže. On sám pak spatřil dvojici maskovaných mužů na motocyklu, kteří nereagovali na jeho výzvu k zastavení. Když Abella jako spolujezdec sundal zbraň, strážce na něj vystřelil. Jak se nakonec ukázalo, zbraň byla pouze z plastu.

Scéna s Abellou měla být poslední v natáčení a herec měl spáchat zločin z jedoucího motocyklu. Film s názvem Going Somewhere natáčí britský režisér Alan Lyddiard. Obsahem jsou fiktivní potíže filmového dokumentaristy v provincii Cebu, kde natáčí snímek o prvním obeplutí světa Fernaoem Magalhaesem. Na ostrově Mactan u Cebu v roce 1521 tento portugalský mořeplavec zemřel na zranění otráveným šípem. Abella podlehl svému zranění v nemocnici a Cuizon se přihlásil na policii, jakmile zjistil, co se stalo.

Dobrovolní strážci v obcích po celé zemi pomáhají policii udržovat klid, střeží ulice a dohlížejí na dodržování zákazu vycházení. Obvykle jsou vyzbrojeni pouze holemi a nepředpokládá se, že by nosili střelné zbraně.

Cuizon řekl, že si pistoli vypůjčil, ale odmítl sdělit od koho. Bude obviněn z vraždy a porušení zákona o zbraních.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.