Na festivalu Sundance byly představeny filmy o paparazzi

28. 1. 2010 - 15:30 | Téma | red

Na festivalu Sundance byly představeny filmy o paparazzi zdroj: tisková zpráva

Filmový festival Sundance v utažském Park City na středozápadě USA letos nabízí 113 celovečerních snímků ze 36 zemí. Dva z nich se zabývají fenoménem typickým pro kulturu celebrit, životem pod drobnohledem, píše agentura Reuters. Před objektivy kamer totiž stáli paparazzi, lovci senzačních fotografií.

První ze snímků pojednává o populárním herci, který se jednoho fotografa rozhodl sám pronásledovat, druhý film s názvem Smash His Camera vypráví o kontroverzním fotografovi Ronu Galellovi, narozeném v roce 1931.

Americký herec Adrian Grenier, který se objevil ve filmech Ďábel nosí Pradu nebo v komedii Woodyho Allena Celebrity, s vlastním fotoaparátem pronásleduje paparazziho v dokumentu Teenage Paparazzi. Je jím 13letý Austin Visschedyk, jenž se o školní dny pravidelně do dvou hodin ráno handrkuje o nejlepší záběr s dvakrát tak starými muži. Ve snímku se objeví např. Lindsay Lohan nebo Paris Hilton

Dokumentární film Smash His Camera (Rozbij mu foťák) je o 79letém veteránovi tohoto druhu fotografie Ronu Galellovi, který je brán za prvního hollywoodského paparazziho. On sám se však považuje především za umělce, jehož díla vystavuje newyorské Muzeum moderního umění.

Název filmu byl původně pokynem americké bývalé první dámy Jacqueline Kennedyové-Onassisové jejímu tělesnému strážci poté, co ji a její děti Galella pronásledoval v newyorském Central Parku při projížďce na kolech.

Festival Sundance loni navštívilo 40.000 diváků.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.