Na co koukat v televizi (když už člověk musí...) - od 28. června do 4. července

28. 6. 2004 - 16:33 | Téma | red

Na co koukat v televizi (když už člověk musí...) - od 28. června do 4. července zdroj: tisková zpráva

Ve 27., nejen televizním týdnu: Galaxy Quest a další sci-fi Jako vše, co autor napíše, je i tento televizní výběr do velké míry závislý na jeho vlastních preferencích, pohledu na svět, smyslu života, náladě, a tak vůbec

Jako vše, co autor napíše, je i tento televizní výběr do velké míry závislý na jeho vlastních preferencích, pohledu na svět, smyslu života, náladě, a tak vůbec. Neplatí to jistě absolutně, usilovně se v přehledech snaží zohlednit i obecný vkus, ale znáte to, přes něco vlak prostě nejede. Tak to tak, prosím, berte - zpravidla tehdy, propásnete-li kvůli němu svou oblíbenou telenovelu, estrádu nebo fotbal.

TIP TÝDNE

Galaxy Quest Galaxy Quest (Galaxy Quest)
ČT2 - pátek 11:15
Půvabná komedie o tom, co by se mohlo přihodit, kdyby televizní vysílání pozemského sci-fi seriálu zachytili bytosti v předaleké galaxii. A kdyby ty bytosti byli navíc v dost svízelné životní situaci a jedinou jejich spásou byla chrabrá posádka neexistující kosmické lodi. Kocovinou zmožený představitel kapitána ("Kutil" Tim Allen), herečka, která výhradně opakuje věty po hlavním počítači (Sigourney Weaverová) nebo vysloužilý shakespearovský veterán (Alan Rickman). Za kamerou stál televizní režisér Dean Parisot. (1999)

FILMY

Přepadení ve vzduchu Přepadení ve vzduchu (Passenger 57)
Nova - úterý 21:45
Celkem dobrý, svižný a nenáročný akční kousek s Wesley Snipesem (Blade), jenž se jako expert letecké bezpečnostní služby shodou okolností ocitne na palubě dopravního letadla s pološílenými teroristy. Žádné zbytečné umění, ale spolehlivě pobaví. (1992)

Muž pro zvláštní případy (Doomsdayer)
Nova - středa 22:25
Aniž bych chtěl být jakkoli předpojatý, italsko-filipínský akční film s Brigite Nielsenovou (Ženská věznice 2) o šíleném maniakovi s jadernou zbraní, zní jako čestný přírůstek do každé lepší sbírky špatných filmů. Režíroval kaskadér M. J. Sarna. (2000)

Maximální riziko (Maximum Risk)
Prima - středa 22:20
Pro milovníky roznožek a úderů malíkovou hranou má Prima pravidelně něco na zub. Policista Jean-Claude Van Damme se "v kůži" svého mrtvého zločineckého dvojčete pustí do boje proti zkorumpovaným agentům FBI a drogovému gangu. (1996)

Léto s kovbojem Léto s kovbojem
Nova - čtvrtek 20:00
Česká filmová klasika. Studující psycholožka Doubravka se seznámí s jednou soudně trestaným družstevních pasákem krav, a emancipovaná intelektuálka pochopí, že tentokrát je to ten pravý. (1976)

Do útoku (Over the Top)
Prima - pátek 19:55
Sylvester Stallone je svalnatý chudý řidič kamionu a deset let neviděl svého bohatého synka, před nímž se "styděl za svou chudobu". Až umírající matka je chtěla dát zase dohromady a on musel začít o jeho lásku bojovat. Námět napovídá, že produkce proběhla v režii Golan-Globus a důsledně nese všechna stalloneovská klišé. Dnes film vzbuzuje shovívavý přátelský úsměv. (1987)

Hvězdné války Hvězdné války: Epizoda IV – Nová naděje (Star Wars: Episode IV - A New Hope)
ČT1 - sobota 21:15
Před dávnými časy, v předaleké galaxii se začala odvíjet Lucasova vesmírná sága, jejíž první (chronologicky čtvrtou) epizodu můžete zhlédnout v sobotu večer na ČT1. Fanoušci možná vědí, že se konečně připravuje přepracované DVD vydání původní trilogie. (1977)

Blízká setkání třetího druhu (Close Encounters of the Third Kind)
ČT2 - pátek 17:00
Legendární sci-fi Stevena Spielberga, které dokonce promítali za hlubokého totáče v 70. letech i u nás. Po obrovském mezinárodním úspěchu dostal režisér peníze na to, aby svůj příběh o setkání lidí s mimozemšťany přestříhal a doplnil o některé další záběry (uvnitř kosmické lodi, loď na poušti...). Film obdržel Oscara za kameru. (1977)

ConAir Con Air (Con Air)
Nova - pátek 21:35
V produkci Jerry Bruckheimera vznikl opravdový ultrarychlý akční vypínač mozků, v němž si zahrál Nicolas Cage (Kód Navajo), coby potenciální žánrová náhrada bijců z již odumírající generace Arnolda Schwarzeneggera. Náš hrdina je propuštěn z vězení a odlétá za svou ženou. Cesta letadlem se však změní sérii opravdu ukázkových výbuchů a záběrů do potem zbrocených odhodlaných tváří jinak výborných – a mnohdy i charakterních herců, jakými jsou John Malkovich, John Cusack nebo Steve Buscemi. Režie se ujal Simon West (Tomb Raider, Generálova dcera). (1997)

Velký (Big)
Nova - neděle 13:40
Tom Hanks v jednom ze svých ranějších filmů. Rodinně laděný příběh o třináctiletém klukovi, který se přes noc stane dospělým (tedy jen jeho tělesná schránka), je v pohodě stravitelný i pro mírné ciniky. Mnohé asi napoví i jméno režisérky Penny Marshallové (Čas probuzení s De Nirem). (1988)

Ruby Cairo (Ruby Cairo)
Nova - neděle 15:50
Potenciálně zajímavý, ale místy trochu pomalý a klopotně se rozvíjející americko-japonský film s Liamem Neesonem (Schindlerův seznam) a Andie MacDowellovou (Jako vejce vejci). Ta se dozvěděla, že její zemřelý manžel nechal po celém světě na různých kontech značné sumy peněz. Je tedy načase je všechny objet a vybrat. (1993)

Myšák Stuart Little (Stuart Little)
Nova - neděle 17:50
Byť rodinná, přesto hezká a vkusná komedie o myšákovi, kterého dostal malý kluk místo bratříčka, a který si musí uhájit svoje místo v domě před žárlivým kocourem. Scénář napsal podle knižní předlohy indický režisér M. Night Shyamalan, autor Šestého smyslu a Znameních. (1999)

SERIÁL

Šumná města
ČT1 - čtvrtek 21:35
Stylizovaný cyklus dokumentů Davida Vávry o moderní architektuře českých měst, se vrací na naše obrazovky. Ve čtvrtek začínáme šumným Krnovem. (2000)

Joe milionář Joe milionář (1/10) (Joe Millionaire)
Nova - neděle 9:30
Čtrnáct mladých lepých děv, a každá se snaží urvat starého smrtelně nemocného 90letého milionáře... Úspěšná americká reality show, v níž je v sázce ryzí charakter. Jak si povedou čtyři krasavice z Čech v bezohledné eurokonkurenci? (2003)
(OK, věk toho milionáře jsem si vymyslel... je mu 96.)
(Tak dobře, není to vůbec milionář, ale nějaký stavební dělník z Texasu. To se ovšem provalí až posléze.)

Tipy Jana Jaroše: týden od 28. června do 4. července - ART

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.