Na co koukat v televizi (když už člověk musí...) - od 26. července do 1. srpna

22. 7. 2004 - 16:24 | Téma | red

Na co koukat v televizi (když už člověk musí...) - od 26. července do 1. srpna zdroj: tisková zpráva

Ve 31.televizním týdnu Zóna úniku, Přízračný svět, Dvojí obvinění... Jako vše, co autor napíše, je i tento televizní výběr do velké míry závislý na jeho vlastních preferencích, pohledu na svět, smyslu života, náladě, a tak vůbec

Jako vše, co autor napíše, je i tento televizní výběr do velké míry závislý na jeho vlastních preferencích, pohledu na svět, smyslu života, náladě, a tak vůbec. Neplatí to jistě absolutně, usilovně se v přehledech snaží zohlednit i obecný vkus, ale znáte to, přes něco vlak prostě nejede. Tak to tak, prosím, berte - zpravidla tehdy, propásnete-li kvůli němu svou oblíbenou telenovelu, estrádu nebo fotbal.

TIP TÝDNE

Zóna úniku Zóna úniku (Drop Zone)
Nova - středa 20:35
Zloduši unesou policií eskortovaného počítačového génia z dopravního letadla. Zní to divně, ale chlapíci jsou zkušení parašutisté, takže pro ně není problém vyskočit z Boeingu 747 letícího ve velké výšce. Během únosu ale zahyne jeden ze sourozenců - policistů. Přeživší polda chce padouchy dopadnout a bratra pomstít. Rychlá akční záležitost s Wesley Snipesem (Blade) o agentech FBI a adrenalínové parašutistické komunitě. (1994)



FILMY

Přízračný svět Přízračný svět (Ghost World)
ČT2 - pondělí 20:55
Dvě středoškolačky mají po maturitě, a tudíž jim nezbývá než okusit, zač je toho v reálném životě loket. Na rozdíl od své kamarádky Rebeccy má romantická Enid problém fungování tohoto pragmatického světa pochopit. Výborná a příjemně hořká komedie Terryho Zwigoffa s Thorou Birchovou (Americká krása), Scarlett Johanssonovou (Ztraceno v překladu) a Steve Buscemim (Big Lebowski). Pro úplnost doplňuji, že se nejedná o teenagerskou komedii ani o nezávislé drama, kde by nakonec všichni v zpomaleném záběru spáchali sebevraždu. (2001)

Čelisti 2 Čelisti 2 (Jaws 2)
Nova - pondělí 21:00
Roy Scheider opět v pokračování původního Spielbergova hororu a v nové honičce na žraloka zabijáka. Režie se tentokrát chopil Francouz Jeannot Szwarc (vesměs televizní tvorba). (1978)

Tichý nepřítel Tichý nepřítel (The Devils Own)
Nova - úterý 21:45
Jeden z hledaných teroristů IRA (Brad Pitt) uprchne do New Yorku, kde pod cizím jménem žije v rodině policisty irského původu (Harrison Ford). Ten však začne sympatického mladíka časem podezřívat z nekalých úmyslů. Vleklý thriller od A. J. Paculy (Sofiina volba, Případ pelikán) doporučuji pouze velmi trpělivému divákovi. (1997)

Velitel čety (Platoon Leader)
Prima - středa 22:10
Hvězda šestákových akčních filmečků Michael Dudikoff (Americký nindža) se koncem 80. let objevil v pokusu o seriozně laděný snímek Aarona Norrise (bratr slavnějšího Chucka). Neuvěřitelně zdlouhavě vypráví o mladém poručíkovi, čerstvém absolventu vojenské akademie a jeho prvním nasazení ve Vietnamu, mezi starými mazáky. (1988)

Hrůza na londýnském mostě (Terror at London Bridge)
Prima - pátek 22:35
Vystresovaný detektiv z Chicaga (David Hasselhoff) chce žít poklidný život v Arizoně. Vybral si městečko Lake Havasu, kde si jeho obyvatelé postavili Londýnský most Jacka Rozparovače a nezapomněli do něj zasadit ani originální kámen. Koho by tedy překvapilo, že zde nemají nouzi o pár podivuhodných a krvavých vražd. (1985)

Dvojí obvinění Dvojí obvinění (Double Jeopardy)
Nova - sobota 21:15
Tommy Lee Jones (Uprchlík, Šerifové, Štvanec) je zase jednou nemilosrdně v patách nevinnému uprchlíkovi. Tuto roli přisoudil režisér Bruce Beresford (Řidič slečny Daisy) Ashley Juddové (Čas zabíjet). Ta byla neprávem odsouzena za zločin, který nespáchala, a teď chce po věrolomném manželovi zpět svého syna. (1999)

Nebeský pár Nebeský pár (Two of a Kind)
Prima - sobota 13:10
A máme tady osmdesátá léta. John Travolta a Olivia Newton-Johnová - nezapomenutelný pár z Horečky sobotní noci a muzikálu Pomáda, se záhy znovu sešel, ale tatam je jejich středoškolská bezstarostnost. Tentokrát totiž musejí zachránit svět. (1983)

Souboj o poklad z Yankee Zephyru (Treasure Of The Yankee Zephyr)
Nova - neděle 14:10
V neděli po obědě můžete v pohodě zažívat u příjemné dobrodružné komedie australsko-novozélandské produkce. Yankee Zephyr je jméno vojenského letadla, které se za II. světové války zřítilo kdesi v divočině. Po 40 letech je náhodou znovu nalezeno a začíná závod o jeho cenný náklad – bedny zlatých cihel. (1981)

Burani ve městě (The Out-Of-Towners)
Nova - neděle 15:55
Remake komedie z roku 1970, v níž Jacka Lemmona nahradil Steve Martin (Trhák pana Bowfingera). Hraje chlapíka, jenž se svou ženou (Goldie Hawnovou) jede do New Yorku na pracovní pohovor. Permanentně ovšem musí překonávat nekonečnou řadu šílených katastrof. Fanoušky Monty Pythonů potěší účast Johna Cleese. (1999)

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.