Na co koukat v televizi (když už člověk musí...) - od 21. do 27. června

21. 6. 2004 - 11:36 | Téma | red

Na co koukat v televizi (když už člověk musí...) - od 21. do 27. června zdroj: tisková zpráva

Ve 26., nejen televizním týdnu - Policajt ze školky, Hon na myš, Velký blondýn s černou botou a další... Jako vše, co autor napíše, je i tento televizní výběr do velké míry závislý na jeho vlastních preferencích, pohledu na svět, smyslu života, náladě, a tak vůbec

Jako vše, co autor napíše, je i tento televizní výběr do velké míry závislý na jeho vlastních preferencích, pohledu na svět, smyslu života, náladě, a tak vůbec. Neplatí to jistě absolutně, usilovně se v přehledech snaží zohlednit i obecný vkus, ale znáte to, přes něco vlak prostě nejede. Tak to tak, prosím, berte - zpravidla tehdy, propásnete-li kvůli němu svou oblíbenou telenovelu, estrádu nebo fotbal.

TIP TÝDNE

Policajt ze školky Policajt ze školky (Kindergarten Cop)
Nova - středa 20:35
Po vydařené komedii Dvojčata, se po dvou letech Arnold Schwarzenegger znovu vrátil ke stejnému žánru, a opět to bylo pod vedením slovenského rodáka Ivana Reitmana (Krotitelé duchů). Jako strážce zákona nastoupí na tajnou misi do mateřské školky, aby dopadl drogového dealera a ochránil malého chlapce i jeho matku. (1990)

Hon na myš

Hon na myš (Mouse Hunt)
Nova - neděle 15:40
Tribut kreslenému Tomovi & Jerrymu - komedie o tom, jak je těžké polapit jednoho hlodavce ve vlastním domě. Objeví se v ní i ne zrovna typický komediální herec Christopher Walken, jako Exterminátor. Ideální pro dnešní starší děti, ale určitě nejen pro ně. Třeba i pro ty, kteří normálně nesnesou jakýkoli film o zvířatech. Režíroval Gore Verbinski (Piráti z Karibiku). (1997)

FILMY

ZZátah (Dragnet)
Nova - pondělí 9:25
Mírně švihlá kriminální komedie, v níž Dan Aykroyd (Krotitelé duchů) a Tom Hanks hrají policisty, vyšetřující záhady kolem organizace PAGAN (pohan). Film vychází ze starého detektivního seriálu z 50. a 60. let, který byl mimochodem loni neúspěšně obnoven s Edem O'Neillem alias Alem Bundou. (1987)

Hudson Hawk (Hudson Hawk)
Nova - úterý 21:55
Hůře stravitelný guláš podle receptu, který se pohříchu zrodil v hlavě Bruce Willise. Ne všechny jeho filmy jsou vyloženě super, ale tenhle pokus o dobrodružnou komedii evidentně nevyšel. Slabé vtípky, slabá akce, slabý děj, nuda a šeď. (1991)

Thunder Point (Thunder Point)
Prima - úterý 22:50
Kyle MacLachlan (agent Cooper z Twin Peaks) se v románové adaptaci Thunder Point zhostil role bývalého zločince, aby byl vyslán chránit ženu, která objevila 50 let starý Hitlerův dokument. A nikoho z nás nepřekvapí, že o něj mají zájem i mnohé nekalé živly. (1998)

Taken Uneseni (1/10) (Taken)
ČT1 - čtvrtek 20:00
Velkorozpočtové televizní sci-fi z produkce Stevena Spielberga o lidech, unesených mimozemšťany. Více v našem speciálním článku. (2002)

Maska (Mask)
Nova - pátek 9:30
Adaptace komicsu s atraktivními triky, nadzvukovým spádem a Jimem Carreym v hlavní roli. Více v naší DVD recenzi. (1994)

Velký blondýn s černou botou (Le grand blond avec une chaussure noire)
ČT1 - pátek 20:30
Šílená francouzská komedie s Pierrem Richardem a se vším, co k ní neoddělitelně patří: nešika, tajné služby, osudová žena, nevhodná obuv... (1972)

Vyhnanec Vyhnanec (Bridge of Dragons)
Nova - pátek 23:05
Rozhodli jste se z nějakého důvodu prověřit psychickou odolnost svého organismu? Pak máte jedinečnou příležitost sebrat rukavici hozenou Dolphem Lundgrenem v jednom z jeho nejprapodivnějších výstupů. Natáčelo se v Bulharsku a výsledek si opravdu jen stěží hledá konkurenci. (1999)

Frekvence (Frequency)
ČT1 - sobota 21:00
Syn (James Caviezel) jednoho dne naváže rádiový kontakt se svým otcem (Dennis Quaid), který zahynul při požáru před 30 lety. Varuje ho, otec přežije, ale spustí se tím řetězec neobyčejných událostí. Vědecky naivní sci-fi thriller natočil Gragory Hoblit (Hartova válka, Anděl smrti). (2000)

Peacemaker (Peacemaker)
Nova - sobota 21:50
George Clooney (Dannyho parťáci) a Nicole Kidmanová (Ti druzí) se spolu objevili v šablonovitém a dost nenápaditém akčním thrilleru. Pokoušejí se v něm zastavit teroristy, kteří ukradli atomové zbraně. Režírovala Mimi Lederová, zodpovědná za Drtivý dopad. Odečteme-li tedy grandiózní speciální efekty, můžeme očekávat dílo na podobně neinspirativní úrovni. (1997)

Tajemství loňského léta 2: Rok poté Tajemství loňského léta 2: Rok poté (I Still Know What You Did Last Summer)
Nova - neděle 23:05
Pokračování teenagerského hororu, kde několikrát mrtvý rybář s hákem vraždí elegantní studenty a sexy studentky. Tentokrát už bez S/M "Buffy" Gellarové. (1998)

SERIÁL

Krok za krokem III (22)
prima - čtvrtek 13:45
Rodinný seriál Krok za krokem už sice nějakou dobu běží, nicméně proč na něj upozorňuji až nyní má svůj důvod. Nepletu-li se, pak ve 22. dílu uvidíte živého Beavise a Butt-heada. (1993)

Tipy Jana Jaroše: týden od 21. do 27. června - ART

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.