Na co koukat v televizi (když už člověk musí...) - od 12. do 18. července

12. 7. 2004 - 15:28 | Téma | red

Na co koukat v televizi (když už člověk musí...) - od 12. do 18. července zdroj: tisková zpráva

Ve 29. televizním týdnu Na Hromnice o den více, Rudá Sonja, Karate Kid a další efektnosti... Jako vše, co autor napíše, je i tento televizní výběr do velké míry závislý na jeho vlastních preferencích, pohledu na svět, smyslu života, náladě, a tak vůbec

Jako vše, co autor napíše, je i tento televizní výběr do velké míry závislý na jeho vlastních preferencích, pohledu na svět, smyslu života, náladě, a tak vůbec. Neplatí to jistě absolutně, usilovně se v přehledech snaží zohlednit i obecný vkus, ale znáte to, přes něco vlak prostě nejede. Tak to tak, prosím, berte - zpravidla tehdy, propásnete-li kvůli němu svou oblíbenou telenovelu, estrádu nebo fotbal.

TIP TÝDNE

Na Hromnice o den více Na Hromnice o den více (Groundhog Day)
Prima - sobota 22:25
Příjemně nahořklá komedie herce, scenáristy a režiséra Harolda Ramise (Krotitelé duchů, Přeber si to). Vypráví o egoistickém chlapíkovi (Bill Murray), který se stále dokola probouzí do jednoho a téhož dne. A nemá šanci dostat se dál, dokud ten prokletý den neprožije správně. (1993)

FILMY

Anakonda Anakonda (Anaconda)
Nova - pondělí 21:00
Rutinér Luis Llosa (Specialista) natočil naprosto rutinérský thriller o přerostlém vraždícím hadovi, jenž je zajímavý asi jen speciálními efekty, nepříčetným příběhem a tím, že se ho zúčastnili Jennifer Lopezová (Cela), otec Angeliny Joliové John Voight (mimochodem jeho dědeček byl český emigrant), raper Ice Cube, Eric Stoltz (Pulp Fiction), Owen Wilson (Tenkrát na Východě) a Kari Wuhrerová (seriál Cesta do neznáma). (1997)

S nasazením života (In the Line of Fire)
Nova - úterý 21:50
Jeden z mnoha filmů, opírajících se o "originální" motiv stárnoucího veterána a jeho snahu vypořádat se se svým životním dilematem, resp. traumatem. Clint Eastwood je agent z ochranky amerického prezidenta a pokouší se všem dokázat, že muže číslo 1 dokáže ubránit i před tak nebezpečným psychopatem, jakým je John Malkovich (Nebezpečné známosti). Režie Wolfgang Petersen (Air Force One, Nekonečný příběh). (1993)

Nebezpečná rychlost 2 - Zásah (Speed 2 - Cruise Control)
Nova - středa 20:35
Z pokračování ultrarychlého akčního trháku vypadl - celkem prozřetelně - Keanu Reeves, ale zůstala v něm – ke své škodě - Sandra Bullocková. Podminovaný autobus vyměnila za výletní loď plnou nevinných pasažérů, řítící se plnou parou na naftový tanker. Šíleného zloducha, jenž ovládá ze svého počítače snad i lodní toalety, hraje Willem Dafoe (Četa). Režíroval opět Holanďan Jan De Bont (Twister, Tomb Raider 2). (1997)

Rudá Sonja Rudá Sonja (Red Sonja)
Prima - středa 22:20
Dobře si vzpomínám na nesnesitelného malého chlapečka, který mi kdysi nevýslovně kazil dojem z potenciálně dobrého fantasy. Scénář není žádný zázrak a ani oba "neherci" - Brigitte Nielsenová a Arnold Schwarzenegger – to společnými silami logicky nevytrhnou. Bohužel zůstalo u velmi nenáročné a nudné zábavy, pod níž se podepsal Richard Fleischer (Ničitel Conan). (1985)

Tanec s vlky (Dances with Wolves)
Prima - pátek 19:55
Známý snímek dnes už bohužel poněkud pohasínající hvězdy Kevina Costnera (Vodní svět, Posel budoucnosti) o kavaleristovi a o jeho životě mezi indiány. Film získal sedm Oscarů, včetně dvou pro Costnera za režii a za nejlepší film. (1990)

Hvězdné války: Epizoda VI - Návrat Jediho (Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi)
ČT1 - sobota 21:10
Třetí (chronologicky šesté) a závěrečné pokračování Lucasovy vesmírné ságy, odehrávající se před dávnými časy v předaleké galaxii. Režie Richard Marquand. (1983)

Frankenstein (Frankenstein)
ČT1 - sobota 00:15
Jedna z posledních adaptací proslulého románu Mary Shelleyové o vraždícím monstru doktora Frankensteina. Herec a režisér Kenneth Branagh do ní získal řadu známých herců – především Roberta De Nira, Toma Hulce (Amadeus), Helenu Bonham Carterovou (Big Fish), Iana Holma (Vetřelec) či "pythona" Johna Cleese. Sám se obsadil do tilulní role. Výsledek je však přinejmenším rozpačitý. (1994)

Karate Kid (Karate Kid)
Nova - sobota 14:30
Modelová variace filmečků pro adolescenty, toužících si splnit si svůj dětský sen a vyniknout v asijských bojových sportech. Školák Daniel je nejprve pokořen partou výrostků, pak začne cvičit karate pod vedením pana Miyagiho, a nakonec to všem natře. Takové roztomilé. Ve třetím dílu hraje Jan Tříska Miloše (nikoliv Milouše...). (1984)

Náhodné setkání Náhodné setkání (Random Hearts)
Nova - sobota 21:05
Vkusný romantický film Sydney Pollacka (kdysi dojal i filmem Vzpomínky na Afriku), do něhož jako ústřední dvojici obsadil Harrisona Forda a Kristin Scott Thomasovou (Čtyři svatby a jeden pohřeb). Žádný zázrak, ale neurazí. Více v naší DVD recenzi. (1999)

Fakulta Fakulta (The Faculty)
Nova - neděle 23:40
Dnes určitě nejslavnější režisér mexického původu Robert Rodriguez (Desperado, Spy Kids) natočil příjemné hororové sci-fi o středoškolácích, kteří mají oprávněné podezření, že v tělech jejich učitelů přebývají vraždící mimozemšťané. O holou existenci bojuje Elijah Wood (když ještě nebyl Pytlíkem Frodem...). (1998)

Tipy Jana Jaroše: týden od 12. do 18. července - ART
Sling Blade, Memento, Lawrence z Arábie, V červenci...

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.