Na co koukat v televizi (když už člověk musí...)

13. 12. 2004 - 8:44 | Téma | red

Na co koukat v televizi (když už člověk musí...) zdroj: tisková zpráva

V 51. týdnu: Grinch, Shrek, Mareček, Sestra v akci 2... Jako vše, co autor napíše, je i tento televizní výběr do velké míry závislý na jeho vlastních preferencích, pohledu na svět, smyslu života, náladě, a tak vůbec

Jako vše, co autor napíše, je i tento televizní výběr do velké míry závislý na jeho vlastních preferencích, pohledu na svět, smyslu života, náladě, a tak vůbec. Neplatí to jistě absolutně, usilovně se v přehledech snaží zohlednit i obecný vkus, ale znáte to, přes něco vlak prostě nejede. Tak to tak, prosím, berte - zpravidla tehdy, propásnete-li kvůli němu svou oblíbenou telenovelu, estrádu nebo fotbal.

TIP TÝDNE

Grinch Grinch (How the Grinch Stole Christmas)
Nova - neděle 20:00
Zelený skřet Grinch nemá rád Vánoce. Ne proto, že by patřil mezi Svědky Jehovovy, ale má trauma z dětství. Lidí se straní, a nakonec se odstěhuje do jeskyně nad městečkem. A protože je pomstychtivý a vynalézavý, rozhodne se Vánoce ukrást. Poslední adaptaci (existuje i kreslená z r. 1966) u nás do té doby téměř neznámé dětské knížky Dr. Seusse natočil Ron Howard (Apollo 13, Oheň), do titulní role obsadil Jima Carreyho (Maska, Muž na Měsíci). V hlasu vypravěče určitě poznáte Zdeňka Svěráka. (2000)

FILMY

Živý terč Živý terč (Hard Target)
Prima - úterý 22:15
Příznivci bojových sportů a potažmo Jeana-Clauda Van Damma, si jistě přijdou na své. V případě Živého terče uvidí vedle nejznámějšího Belgičana na světě i Lance Henriksena (Vetřelci, seriál Millenium). Oba do svého snímku obsadil hongkongský hyperakční ďábel John Woo (Kód Navajo), specialista na zpomalené záběry a třepotající se holuby. Van Dammovy příznivce ještě upozorním na čtvrtek 23:00, kdy Nova odvysílá jeho Inferno (Coyote Moon), což je podobně jako Poslední zůstává (The Last Man Standing) rádoby-remake Kurosawova Yojimba. (1993)

Sestra v akci 2 (Sister Act 2: Back in the Habit)
Nova - středa 20:40
Barová zpěvačka (Whoopi Goldbergová) se vrací mezi jeptišky, aby založením pěveckému sboru církevní školy pomohla najít spratkům z ulice ztracené sebevědomí. Komedii plnou nasládlých klišé natočil – věřte nevěřte – herecký představitel těch největších drsňáků, holohlavý obr Bill Duke (Predator, Commando, Odplata). (1993)

Marečku, podejte mi pero!
Nova - čtvrtek 20:00
Z autorské kuchyně Svěrák-Smoljak představuje šťavnatý chod jejich výborný film s mírně deprimujícím námětem o vzdělávání pracujících. I v Marečkovi se - jak je ostatně u této tvůrčí dvojice běžné - objeví několik hlášek, které by si zasloužily vytesat do kamene. Vzpomínáte? "Hliník se odstěhoval do Humpolce", "Švestičky ze zahrádky...", "Když kouřím, tak zvracím"... Pod režijní taktovkou Oldřicha lipského uvidíme J. Sováka, J. Kemra, J. Schmitzera, I. Janžurovou, J. Abrháma a další. (1976)

Shrek Shrek (Shrek)
ČT1 - pátek 20:00
Hezká vtipná komedie, která oprávněně získala Oscara za nejlepší animovaný film. Lord Farquaad vyhnal všechny pohádkové postavičky do exilu v lesích, kde žije zelený zlobr Shrek. Ten tím ovšem přišel o svůj klid, a tak se snaží přimět zlého Farquaada, aby si vzal zase všechny zpátky. Ten souhlasí pod podmínkou, že pro něj Shrek vysvobodí zakletou princeznu Fionu. Když si pospíšíte, můžete v některém kině ještě stihnout neméně příjemné pokračování - Shrek 2. (2001)

Tygři pouště (Desert Thunder)
Prima - pátek 23:40
Nedá mi to, abych neupozornil na jeden opravdu příznačný kousek z dílny nekorunovaného krále laciné filmové produkce, Rogera Cormana. Autora knihy s hrdým názvem – Jak jsem v Hollywoodu udělal 100 filmů a neprodělal ani cent. V režii jeho kmenového řemeslníka Jima Wynorskiho vzniklo za necelých 15 let asi 15 titulů, a Tygři pouště - o teroristech s biologickou zbraní hrozících zamořit celou Evropu - jsou jedním z nich. (1998)

Šest dní, sedm nocí Šest dní, sedm nocí (Six Days, Seven Nights)
Nova - sobota 21:20
Příjemná nenáročná romantická komedie slovenského rodáka Ivana Reitmana (Krotitelé duchů) s Harrisonem Fordem a Anne Hecheovou (Psycho). Oba představují nesourodou dvojici trosečníků, kteří ztroskotají s letadlem na neobydleném ostrově. Nejprve se hádají, pak se udobřují, pak se sbližují, ještě více sbližují... a nakonec prchají před piráty. Svoji roli zde dostal i David Schwimmer ze seriálu Přátelé. (1998)

Zámek hrůzy Zámek hrůzy (The Haunting)
Nova - sobota 23:15
Trochu nešťastně napsaný a bez výrazné jiskry natočený duchařský film s atraktivní výpravou a obsazením. Kdo přečká noc ve strašidelném domě? Liam Neeson (Schindler ze Schindlerova seznamu), Catherine Zeta-Jonesová (Zoro, Past) nebo Owen Wilson (parťák Jackieho Chana v Tenkrát na Východě)? Začátek slibuje mnohé, ale postupně se to Janu de Bontovi (Nebezpečná rychlost, Twister) mírně vymklo z ruky. (1999)


TV tipy Jana Jaroše: týden od 13. do 19. prosince - ART
Všechna jitra světa, Nebezpečné známosti, Pelíšky...

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.