Na co koukat v televizi (když už člověk musí...)

22. 11. 2004 - 8:45 | Téma | red

Na co koukat v televizi (když už člověk musí...) zdroj: tisková zpráva

Ve 48. týdnu Pán prstenů: Společenstvo prstenu ( Elijah Wood), Apollo 13 ( Tom Hanks) Jako vše, co autor napíše, je i tento televizní výběr do velké míry závislý na jeho vlastních preferencích, pohledu na svět, smyslu života, náladě, a tak vůbec

Jako vše, co autor napíše, je i tento televizní výběr do velké míry závislý na jeho vlastních preferencích, pohledu na svět, smyslu života, náladě, a tak vůbec. Neplatí to jistě absolutně, usilovně se v přehledech snaží zohlednit i obecný vkus, ale znáte to, přes něco vlak prostě nejede. Tak to tak, prosím, berte - zpravidla tehdy, propásnete-li kvůli němu svou oblíbenou telenovelu, estrádu nebo fotbal.

TIP TÝDNE

TV_OK_48 Pán prstenů: Společenstvo prstenu Pán prstenů: Společenstvo prstenu (Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring)
Nova - sobota 20:00
Těžko napsat o nejúspěšnější trilogií v historii kinematografie něco, co by už nebylo se slzou v oku a rozechvělým hlasem řečeno x-krát jinde. Asi jen to, že televizní ořez ohlodá z širokoúhlého a vizuálně impresivního eposu co půjde a zbyde jen patetická Tolkienova kostra. Přesto zůstává legendární putování Froda Pytlíka v podání Elijaha Wooda televizním tipem číslo jedna. (2001)

FILMY

TV_OK_48 Žár Žár (1/2) (Firestarter 2: Rekindled)
Nova - pondělí 23:15
V roce 1981 napsal Stephen King jeden ze svých nejvydařenějších románů Žhářka, tři roky poté natočil Mark L. Lester (Komando) slavnou filmovou adaptaci s malou Drew Barrymoreovou. Vypráví o malé holčičce, jejíž rodiče byli během vládního pokusu nevědomky vystaveni působení nebezpečných chemikálií a výsledkem byly některé zvláštní schopnosti, které posléze přenesli na svou dcerku. Televizní minisérie, jejíž první díl uvidíme v pondělí v noci na Nově, jen velmi volně navazuje na původní příběh. Ten tvůrcům posloužil spíš jako odrazový můstek k pokusu o napodobení úspěchu X-menů. V jedněch z hlavních rolí uvidíme Malcoma McDowella (Caligula) a Dennise Hoppera (Bezstarostná jízda). (2002)

TV_OK_48 Rychlejší než smrt Rychlejší než smrt (The Quick and the Dead)
Prima - úterý 22:10
Nepříliš fascinující western Sama Raimiho, režiséra legendárních hororů Evil Dead nebo megatrháku Spider-man, o pistolnické soutěži v městečku, kde vládne krutý Herodes. Nejatraktivnější na tom všem je asi obsazení: nahoře-bez Sharon Stoneová, skvělý-jako-vždy Gene Hackman, gladiátor Russell Crowe, teen-idol Leo DiCaprio, Lance Henriksen ze seriálu Milénium a beznohý veterán z Forresta Gumpa Garry Sinise. (1995)

TV_OK_48 Apollo 13 Apollo 13 (Apollo 13)
Nova - středa 20:40
Režisér Ron Howard (Oheň, Willow) se zaměřil na jednu z nejzajímavějších (a nejnebezpečnějších) misí americké, potažmo světové kosmonautiky: Dramatu tří astronautů, snažících se přežít explozi kyslíkové nádrže někde mezi Marsem a Zemí. Nechybí povlávání amerických vlaječek a okázalé defilé národní hrdosti, takže pokud jste si na tento hollywoodský rys doposud nevypěstovali alergii, určitě vás zaujme standardně výborný výkon Toma Hankse a některých jeho spoluhráčů – Bill Paxton (Twister), Kevin Bacon (Muž bez stínu), Garry Sinise (Forrest Gump) a Ed Harris (Nepřítel před branami). (1995)

TV_OK_48 Námořní pěchota Námořní pěchota (Navy Seals)
Nova - čtvrtek 23:40
Během záchranné mise na středním východě odhalí oddíl speciálních jednotek námořnictva Navy SEAL fakt, že teroristé disponují protiletadlovými střelami Stinger. Není čas, lámat si hlavu, kdo je kdo... rozkaz zní jasně, dvě dávky! Klasický případ propagačního náborového filmu, postrádajícího vedle jakýchkoli dalších ambicí i zdravý rozum. Hrají Charlie Sheen (Četa) a Michael Biehn (Vetřelci, Propast), režie Lewis Teague (Aligátor, Cujo). (1990)

Cesta do Ameriky (Coming to America)
ČT1 - sobota 21:20
John Landis má vkus, takže si jeho romantická komedie s Eddiem Murphym dokázala udržet svůj vtip a úroveň. Příběh je dostatečně známý: africký princ se vydává za velkou louži na zkušenou, a aby si zde našel manželku. Zajímavé je sledovat, v kolika rolích se Murphy objevuje. A jako perličku si vychutnejte scénu, kdy Eddie dává obálku s penězi dvěma bezdomovcům. Kdo viděl Obchodní místa (Trading Places), určitě je pozná, a věta, kterou jeden z žebráků vysloví, mu bude dávat smysl. (1988)

Karanténa (Quarantine)
Prima - neděle 15:25
Věčné téma smrtelně nakažlivého viru a partičky vědců, která za pár hodin až dní poté vytáhne z rukávu vakcínu a zachrání lidstvo. V čele týmu stojí dcera slavného otce Nastassja Kinski (Nevěrně tvá, Kočičí lidé). Pro fanoušky seriálu Stargate SG-1 bude nepochybně zajímavé, že se v tomto TV filmu objeví i Teryl Rotheryová. (1999)


TV Tipy Jana Jaroše: týden od 22. do 28. listopadu - ART
Hostina, Síla lidskosti - Nicholas Winton, Kníže Myškin je idiot...

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.