Na co koukat v televizi (když už člověk musí...)

22. 11. 2004 - 8:08 | Téma | red

Na co koukat v televizi (když už člověk musí...) zdroj: tisková zpráva

Ve 47.týdnu si nenechte ujít Šestý den., Lepší už to nebude... Jako vše, co autor napíše, je i tento televizní výběr do velké míry závislý na jeho vlastních preferencích, pohledu na svět, smyslu života, náladě, a tak vůbec

Jako vše, co autor napíše, je i tento televizní výběr do velké míry závislý na jeho vlastních preferencích, pohledu na svět, smyslu života, náladě, a tak vůbec. Neplatí to jistě absolutně, usilovně se v přehledech snaží zohlednit i obecný vkus, ale znáte to, přes něco vlak prostě nejede. Tak to tak, prosím, berte - zpravidla tehdy, propásnete-li kvůli němu svou oblíbenou telenovelu, estrádu nebo fotbal.

TIP TÝDNE

Šestý den Šestý den (Sixth Day)
Nova - sobota 21:55
V době, kdy Arnoldova hvězda poblikávala už jen ze setrvačnosti, natočil docela příjemná akční sci-fi Šestý den. Nicméně jeho návrat nebyl zdaleka tak triumfální, jako jeho vstup do politiky, takže coby guvernérovi Kalifornie se mu daří nepochybně lépe. V Šestém dni hraje pilota nevědomky zapleteného do úkladné vraždy a velké klonovací konspirace. Režíroval Roger Spottiswoode (Zítřek nikdy neumírá). (2000)

FILMY

Supernova (Supernova)
Nova - pondělí 23:20
Vysokorozpočtová sci-fi s pohnutou historií. V podstatě ho natočil Walter Hill (48 hodin, Rudé horko), leč studio nebylo s výsledkem spokojeno a nechalo snímek přestříhat jiným veteránem - Francisem F. Coppolou. Odepsaná Supernova pak ležela nějakou dobu v šuplíku, aby po uvedení do kin téměř nic nevydělala. Přesto je výsledek vcelku dobře sledovatelný... Pojednává o posádce vesmírné lodi Nightingale 229 a o její záchranné misi do vzdálené galaxie. V hlavních rolích James Spader (Sekretářka) a Angela Bassettová (Zvláštní dny). (2000)

Generálova dcera Generálova dcera (The General´s Daughter)
Nova - úterý 22:30
I když to tak začátkem osmdesátých let nevypadalo, John Travolta je opravdu dobrý herec. Ve filmu představuje vojenského vyšetřovatele, jenž pátrá po vrahovi dcery velitele základny, která byla nalezena (dcera, ne ta základna) ve výcvikovém prostoru svázaná, nahá a mrtvá. Partnerkou je mu zde Madeleine Stoweová (12 opic) jako agentka FBI. Film natočil Simon West (Con Air, Lara Croft: Tomb Raider) podle stejnojmenné románové předlohy. (1999)

Střelec (The Shooter AKA Hidden Assassin)
Prima - úterý 22:15
Dokonalý zástupce laciných akčních splácanin s vyšeptalou akční hvězdou uprostřed. Tou je tentokrát Dolph Lundgren (Rocky IV). Proč se tedy na takovou skopičinu vůbec dívat? Jednak je to snímek po všech stránkách až přitažlivě špatný, a jednak se odehrává v našem hlavním městě. Závěrečná akční scéna na nádvoří Pražského hradu patří k nejbizarnějším filmovým zážitkům poslední dekády. Nechce se věřit, že jako režisér je pod celou touto americko-francouzsko-britsko-španělsko-českou koprodukční lapálií podepsán Ted Kotcheff (Rambo). (1994)

Lepší už to nebude Lepší už to nebude (As Good as It Gets)
Nova - středa 20:40
Když někdo natočí inteligentní, nepitvořivou komedii se solidním hereckým obsazením, je to vždy takový malý zázrak. Přesvědčivě nesympatický, nesnášenlivý a hulvátský spisovatel (Jack Nicholson) a servírka (Helen Huntová - seriál Jsem do tebe blázen) zde potvrzují nepsané pravidlo o dvou přitahujících se protikladech. Že se nakonec dají dohromady je jasné od první chvíle, ale pokud nepatříte k patologickým milovníkům špatných konců, nemělo by vám tentokrát vadit. Oba hlavní protagonisté získali za své role Oscary. Režie James L. Brooks (Cena za něžnost). (1997)

Blimmer Man Glimmer Man (Glimmer Man)
Nova - pátek 22:40
V rámci možností Stevena Segala, je Glimmer Man celkem obstojným akčním thrillerem. Opět se můžeme těšit, jak bude s kamennou tváří lámat padouchům kosti... aniž by si při tom byť jen na chvilku přestal ledabyle pohrávat s buddhistickými korálky a ušpinil oblek. V roli detektiva musí najít vraždícího maniaka a shodnout se svým novým nesourodým parťákem (Keenem Ivory Wayansem – herec, režisér a producent Scary Movie – Děsnýho bijáku). (1996)

Dračí srdce (Dragon Heart)
Prima - pátek 19:55
Velmi hezké fantasy s dobře napsaným příběhem. Aby se pomstili zlému králi, musejí spojit své síly poslední drak (Sean Connery) a poslední drakobijce (Dennis Quaid). Film se natáčel na Slovensku, takže se v něm mihnou i někteří slovenští herci. Atraktivně, leč vůbec ne zběsile, jej režíroval Rob Cohen (Rychle a zběsile, xXx). (1996)

NOVÝ SERIÁL

Situace: Ohrožení Situace: Ohrožení (1) (Threat Matrix)
Prima - středa 19:55
Poměrně velmi čerstvý seriál, v němž hrdinové z americké bezpečnostní formace předvádějí, jak se vypořádat s teroristy. Přes okázalou neschopnost zbytku světa a s nasazením vlastního (někdy i cizího) života, se jim daří udržet příznivé skóre. Čirá propaganda, místy zábavná, ale ne dost na to, aby bylo natočeno víc než 16 dílů. (2003)


Tipy Jana Jaroše: týden od 15. do 21. listopadu - ART
Blíženci, Král tančí, Marná lásky snaha...

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.