Na co koukat v televizi (když už člověk musí...)

8. 11. 2004 - 9:01 | Téma | red

Na co koukat v televizi (když už člověk musí...) zdroj: tisková zpráva

Den nezávislosti ve 46., nejen televizním týdnu, a dále Kokosy na sněhu, Nevěsta přes internet... Jako vše, co autor napíše, je i tento televizní výběr do velké míry závislý na jeho vlastních preferencích, pohledu na svět, smyslu života, náladě, a tak vůbec

Jako vše, co autor napíše, je i tento televizní výběr do velké míry závislý na jeho vlastních preferencích, pohledu na svět, smyslu života, náladě, a tak vůbec. Neplatí to jistě absolutně, usilovně se v přehledech snaží zohlednit i obecný vkus, ale znáte to, přes něco vlak prostě nejede. Tak to tak, prosím, berte - zpravidla tehdy, propásnete-li kvůli němu svou oblíbenou telenovelu, estrádu nebo fotbal.

TIP TÝDNE

Den nezávislosti Den nezávislosti (Independence Day)
Nova - středa 20:40
Za doprovodu třepotající se americké vlajky můžeme přes dvě hodiny sledovat, jak prostý americký lid, v čele se svým prezidentem ve stíhačce F-18 zachraňuje planetu a ústavní demokracii. Gigantická vesmírná loď plná podivných tvorů se totiž blíží k Zemi s těmi "nejzelenějšími" úmysly. Pod taktovkou německého režiséra Ronalda Emmericha (Godzilla, Patriot) vypínají hruď hrdinové Will Smith (MIB) a Jeff Goldblum (Jurský park). (1996)

FILMY

Nezvěstní v boji Nezvěstní v boji (Missing in Action)
Prima - středa 22:35
Kultovní kousek, který u nás v polovině 80. let nesměl chybět na žádné domácí videoprojekci. Proslulý plukovník Braddock (Chuck Norris - seriál Walker, Texas Ranger) se deset let po svém útěku vrací do pekla vietnamského zajateckého tábora, aby vysvobodil utajované americké válečné zajatce. (1984)

NepolNepolíbená (Never Been Kissed)
Nova - pátek 9:00
Páteční dopoledne začneme s dětskou hvězdičkou E. T. Mimozemšťana a posléze dospělou hvězdou Charlieho andílků, Drew Barrymoreovou. Ta se nám společně s manželem Courtney Coxové, Davidem Arquettem (Vřískot), představí v nenáročné romantické komedii o novinářce, která potají pronikne na střední školu, aby tam hledala inspiraci pro svůj článek. (1999)

Tajný agent Jack T. Tajný agent Jack T. (Fire Down Below)
Nova - pátek 22:35
Bezohledný boháč v podání Krise Kristoffersona (Blade) tajně skladuje barely s jedovatým odpadem nedaleko pokojného městečka, aniž by ho zajímal osud místních usedlíků. Lidé umírají, dolary se sypou. V té chvíli na scénu přichází vládní agent Jack Taggart (Steven Seagal), vyzbrojen toliko fištrónem a smrtonosnýma rukama. Pro magnáta a jeho nohsledy nastávají zlé časy... Natočil takřka výhradně seriálový režisér Félix E. Alcalá. (1997)

Kokosy na sněhu (Cool Runnings)
Prima - pátek 19:55
Nikdo z nich neví, co je to pořádná kosa, a led viděli jen ve sklenici s osvěžujícím drinkem. Ale přesto chtějí na zimní olympiádu. Navzdory trochu lacinému námětu o jamajském bobového týmu, se podařilo dát dohromady docela milou oddychovou komedii. Ale to už asi víte, na našich obrazovkách je to téměř evergreen... (1993)

Lovci lvů Lovci lvů (The Ghost and the Darkness)
ČT1 - sobota 21:00
Ne zrovna zapamatování hodný dobrodružný film Stephena Hopkinse (Predátor 2, Ztraceni ve vesmíru), do něhož obsadil Michaela Douglase (Volný pád) a Vala Kilmera (Wonderland masakr, Doors). Obě herecké hvězdy vystupují jako lovci šelem uprostřed africké savany. Film byl natočen na motivy skutečné události z roku 1898, kdy během 9 měsíců dva lvi zabili 130 lidí. Obdržel Oscara za střih zvukových efektů, což si my v dabované verzi moc neužijeme. (1996)

Nevěsta přes internet (Birthday Girl)
Nova - sobota 21:55
Shánět partnera přes internet je riskantní – nikdy nevíte, na koho narazíte. V lepším případě to může být bežný úchyl, v horším případě dopadnete jako bankovní úředník John (Ben Chaplin – Vzorec pro vraždu) ve filmu Nevěsta přes internet. Podobně, jako si matka Erica Cartmana pořídila nafukovacího Antonio Banderase, tak si mladík rozhodl pořídit živou Nicole Kidmanovou (Eyes Wide Shut). Ta hraje dívku z Ruska s nulovou angličtinou a velmi nebezpečnými kamarády ze své domoviny. (2001)

Špinavý kšefty (Thick as Thieves)
Nova - neděle 23:30
Jedno město, dva lupiči. Prvním je nenápadný chlápek Mackin (Alec Baldwin – Hon na ponorku), který se vždy po akci uklidí stranou, druhým je naopak okázalý gangster Pointy (Michael Jai White - Spawn), prahnoucí po vyhlazení konkurence. K tomu si ještě připočtěme sličnou policistku (Rebecca De Mornay – minisérie Shining), a máme tu trochu vtipnou, trochu drsnou a trochu akční kriminálku. (1998)


Tipy Jana Jaroše: týden od 8. do 15. listopadu - ART
Tuvalu, Babí léto, In nomine patris, Sametová kocovina...

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.