Na co koukat v televizi (když už člověk musí...)

1. 11. 2004 - 11:45 | Téma | red

Na co koukat v televizi (když už člověk musí...) zdroj: tisková zpráva

Ve 45., nejen televizním týdnu: Tygr a drak... Jako vše, co autor napíše, je i tento televizní výběr do velké míry závislý na jeho vlastních preferencích, pohledu na svět, smyslu života, náladě, a tak vůbec

Jako vše, co autor napíše, je i tento televizní výběr do velké míry závislý na jeho vlastních preferencích, pohledu na svět, smyslu života, náladě, a tak vůbec. Neplatí to jistě absolutně, usilovně se v přehledech snaží zohlednit i obecný vkus, ale znáte to, přes něco vlak prostě nejede. Tak to tak, prosím, berte - zpravidla tehdy, propásnete-li kvůli němu svou oblíbenou telenovelu, estrádu nebo fotbal.

TIP TÝDNE

Tygr a drak (Wo hu cang long)
Nova - sobota 20:00
Čínská dobrodružná pohádka o lidech poletujících vzduchem, pobíhajících po vodní hladině, popřípadě se vznášejících na stéblech bambusu. Neamerická kasovní bomba, která před čtyřmi lety rozmetala šance Jana Hřebejka na Oscara. Kdo má na podobné věci náturu, jistě si tento vizuálně velmi malebný (a patetický) snímek užije. Natočil jej Ang Lee, z jehož tvůrčí kuchyně jsme v naší televizi mohli vidět např. Jízdu s Ďáblem nebo skvělou Ledovou bouři (kam se hrabe Tygr a drak), v kinech pak k uzoufání nudného Hulka. V hlavních rolích se představí západnímu publiku ne neznámí Chow Yun-Fat (Střelci na útěku, Neprůstřelný mnich) a Michelle Yeoh (Bondovka Zítřek nikdy neumírá). (2000)

FILMY

Blackjack (John Woo's Blackjack)
Nova - úterý 22:30
Americký televizní film hongkongského akčního specialisty Johna Woo, do něhož obsadil Dolpha Lundgrena (Rocky IV). Pod jeho režijním vedením se vyšeptalá akční hvězda pokouší zahrát Jacka Devlina, ochránce supermodelky ohrožované úkladným vrahem. Věc komplikuje fakt, že Jack má fobii na bílou barvu a zabiják o jeho Achillově patě dobře ví. (1998)

Na dostřel (Striking Distance)
Prima - úterý 22:10
Jeden z nejnudnějších a nejzbytečnějších filmů Bruce Willise, v němž byla jeho hereckou partnerkou Sarah Jessica Parkerová (známe jí ze seriálu Sex ve městě). Willis se jako říční policista snaží vypátrat možného vraha svého otce. I když se snažím najít nějaký důvod, proč se na tuhle detektivku dívat, žádný racionální mě nenapadá. (1993)

Já, mé druhé já a Irena (Me, Myself And Irene)
Nova - středa 22:45
Od sourozenců Farrellyových, tvůrců úspěšných komedií Něco na té Mary je nebo Blbý a blbější, přichází další tovar z podobného soudku. Policista Charlie (Jim Carrey) je schizofrenik. Normálně je holubičí povahy, ale když ho něco pořádně vytočí, převezme vládu jeho šílené alterego Hank (Jim Carrey). Oba dva dostanou za úkol postarat se o eskort dívky (Renée Zellwegerová), do níž se cestou zamilují. V patách mají mafiány, zkorumpované policajty a Charlie s Hankem navíc někde ztratili prášky. (2000)

Tmavomodrý svět
ČT1 - čtvrtek 20:00
Příběh otce a syna Svěrákových o českých stíhačích ve službách RAF. Nejdražší a jistě kvalitní podívaná, ale nemohu se zbavit dojmu, že libovolný z jmenované tvůrčí dvojice má na kontě i lepší věci. Někdy, když se moc chce, tak to prostě nevyjde... (2001)

Devátá brána (The Ninth Gate)
ČT1 - sobota 21:05
Roman Polanski točí po svém chvatném úprku z USA, vynuceném sexuálním skandálem s nezletilou, pouze v Evropě. Logicky tedy neriskoval ani účast na předávání cen Akademie, kde mu byl v nepřítomnosti udělen Oscar za Pianistu. Nicméně dobrý zvuk jeho jména mu i na starém kontinentu dovoluje obsazovat skutečné americké herecké celebrity. Sigourney Weaverovou, Harrisona Forda nebo v tomto případě Johnnyho Deppa. Antikvář má pro svého klienta Borise Balkana sehnat okultní knihu ze 17. století, napsanou samotným Satanem. Přes podmanivý začátek je ovšem výsledek nemastný neslaný. (1999)

8 mm (8 MM)
Nova - sobota 22:25
Okázale temný thriller Joela Schumachera (Hráči se smrtí, Batman a Robin) o brutálním masakristickém filmovém záznamu, jemuž má přijít na kloub soukromý detektiv Nicolas Cage (Skála, Kód Navajo). Průměrné pokoukání, ale nikoli pro diváka se slabými nervy, žaludkem nebo měchýřem. (1999)

Mizerové (Bad Boys)
Prima - neděle 22:05
Tehdejší vycházející hvězdy Will Smith (Já, robot) a Martin Lawrence (Agent v sukni) v hlavních rolích americké akční komedie o heroinu za sto milionů dolarů a půvabné svědkyni (Téa Leoni – allenovka Hollywood v koncích, Drtivý dopad). Režisér Michael Bay (Skála) nasadil zběsilé tempo, které mělo být teprve předzvěstí toho, co se Smithem a Lawrencem předvedou o 8 let později v Mizerech II. (1995)


Tipy Jana Jaroše: týden od 1. do 7. listopadu - ART
Princezna a bojovník, Tmavomodrý svět, Andělský smích, Vzhůru do revoluce

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.