Na co koukat v televizi (když už člověk musí...)

1. 11. 2004 - 10:31 | Téma | red

Na co koukat v televizi (když už člověk musí...) zdroj: tisková zpráva

Ve 44., nejen televizním týdnu: Ospalá díra s J. Deppem, Zorro: Tajemná tvář, Pravá blondýnka... Jako vše, co autor napíše, je i tento televizní výběr do velké míry závislý na jeho vlastních preferencích, pohledu na svět, smyslu života, náladě, a tak vůbec

Jako vše, co autor napíše, je i tento televizní výběr do velké míry závislý na jeho vlastních preferencích, pohledu na svět, smyslu života, náladě, a tak vůbec. Neplatí to jistě absolutně, usilovně se v přehledech snaží zohlednit i obecný vkus, ale znáte to, přes něco vlak prostě nejede. Tak to tak, prosím, berte - zpravidla tehdy, propásnete-li kvůli němu svou oblíbenou telenovelu, estrádu nebo fotbal.

TIP TÝDNE

Ospalá díra Ospalá díra (Sleepy Hollow)
Nova - sobota 23:15
Zapadlou vesnici začne z neznámých důvodů v noci navštěvovat bezhlavý jezdec. Když padnou první hlavy jejích obyvatel, přijede celou záležitost vyšetřovat osvícený konstábl z města - Ichabod Crane. Jeho vědecké metody vyšetřování stále nikam nevedou a navíc se zdá, že jezdec vraždí podle určitého klíče. Skvělý stylový horor Tima Burtona (Batman, Planeta opic) s Johnny Deppem a Christinou Ricciovou (Addamsova rodina). (1999)

FILMY

Sejměte Cartera! Sejměte Cartera! (Get Carter)
Nova - středa 23:00
Smutný pokus Sylvestera Stallona obnovit si ztracené renomé akční hvězdy první třídy. Remake výborného britského filmu ze 71. roku s Michaelem Cainem bohužel nevyšel. Mládež není asi už tolik na Stalloneho zvědavá a pamětníci nejsou zase zvědaví na videoklipový hyperakční styl, jakým se dnes hlavně točí. A krom toho - je to dohromady celkem hloupost. Za zmínku už stojí asi jen Mickey Rourke (9 1/2 týdne) a zajímavá role pro originálního Cartera, Michaela Cainea. (2000)

Black Dog (Black Dog)
Prima - středa 22:40
Ani Patrick Swayze už se dávno neobjevuje v trhácích první třídy (např. výborný Duch). Nejinak je tomu i v případě akčního thrilleru Black Dog, kde představuje propuštěného vězně odsouzeného za smrtelnou autonehodu. Sice už nesmí sednout za volant, ale nouze ho donutí přijmout nabídku převézt špinavý náklad pro chlápka jménem Red (zpěvák Meatloaf). Cesta do pekel bude trnitá... Režie Kevin Hooks (Přepadení ve vzduchu). (1998)

Zorro: Tajemná tvář Zorro: Tajemná tvář (Mask of Zorro)
Nova - čtvrtek 16:55
Poměrně formální zpracování dobrodružné legendy o Zorro mstitelovi bude asi nejvíc sedět starším dětem. Romance, šermířské souboje a otřepané vtípky věrně provázejí příběh o starém vysloužilém Zorrovi (Anthony Hopkins), který hledá pro svou živnost mladšího nástupce (Antonio Banderas). O estetickou úroveň se postarala manželka Michaela Douglase Catherine Zeta-Jonesová (Past, Traffic – nadvláda gangů). (1998)

Pár správných chlapů (A Few Good Men)
Prima - pátek 19:55
Kategorie, která Američanům vždy šla – právnický vojenský thriller. Dva vojáci jsou obviněni z vraždy nováčka na vojenské základně. Jejich obhájci, Tom Cruise a Demi Mooreová však vyšťourají, že za drátky tahá někdo vyšší... možná plukovník (Jack Nicholson). Režie Rob Reiner (Když Harry potkal Sally). (1992)

Pravá blondýnka Pravá blondýnka (Legally Blonde)
Nova - sobota 21:15
Zhruba tak nějak by mohla vypadat pohádka O hloupém Honzovi, kdyby nenosil škrpály a beranici, ale růžový kostýmek a čivavu. Roztomilá královna krásy Elle by pro svého bohatého snobského chlapce Warnera Huntingtona III byla na Harvardu příliš blonďatou přítěží, a tak ji mladík vymění za vhodnější doplněk svého ega. Elle je ovšem dívka činu a nehodlá ponechat nic náhodě, natož své sokyni. V hlavní roli uvidíme Resse Witherspoonovou (skvěle hrála ve filmu Maniak). (2001)

Štvanice (The Hunted)
Prima - sobota 22:45
Christopher Lambert, legendární Highlander, se už dobrých 20 let živí účastí v laciných akčních snímcích kategorie B. V tomto případě dojde i na japonské nindži a samuraje. Obchodník z New Yorku je náhodným svědkem pokusu o vraždu a ke své škodě uzří tvář vůdce zlých nindžů, kterou nikdo nikdy nespatřil. Od té chvíle začíná jeho boj o život. Napsal a režíroval J. F. Lawton (scenář Přepadení v Pacifiku). (1995)

Dožeň, co se dá! Dožeň, co se dá! (Blast From the Past)
Nova - neděle 16:10
Jsou 60. léta. Ne zcela příčetný vědec zpanikaří z hrozby nukleární války a uzavře se s rodinou v protiatomovém krytu. Za 35 let vyšle svého mezitím dospělého syna, aby prověřil situaci venku, přinesl nějaké jídlo a sehnal si nezmutovanou nevěstu. Naivní Adam potká Evu, která rozhodně nevypadá na mutantku, takže to určitě dobře dopadne... Ústřední dvojici si zahráli Brendan Fraser (Mumie, Smlouva s ďáblem) a Alicia Silverstoneová (Batman & Robin), Adamovy rodiče pak Christopher Walken (Ospalá díra) a Sissy Spaceková (Carrie). Komedii natočil Hugh Wilson (Policejní akademie). (1999)


Tipy Jana Jaroše: týden od 25. do 31. října - ART
Eyes Wide Shut, Othello, Ikingut...

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.