Na co koukat v televizi (když už člověk musí...)

19. 10. 2004 - 14:34 | Téma | red

Na co koukat v televizi (když už člověk musí...) zdroj: tisková zpráva

Ve 43. týdnu: Dustin Hoffman ve Smrtící epidemii... Jako vše, co autor napíše, je i tento televizní výběr do velké míry závislý na jeho vlastních preferencích, pohledu na svět, smyslu života, náladě, a tak vůbec

Jako vše, co autor napíše, je i tento televizní výběr do velké míry závislý na jeho vlastních preferencích, pohledu na svět, smyslu života, náladě, a tak vůbec. Neplatí to jistě absolutně, usilovně se v přehledech snaží zohlednit i obecný vkus, ale znáte to, přes něco vlak prostě nejede. Tak to tak, prosím, berte - zpravidla tehdy, propásnete-li kvůli němu svou oblíbenou telenovelu, estrádu nebo fotbal.

TIP TÝDNE

Smrtící epidemie Smrtící epidemie (Outbreak)
ČT1 - sobota 21:40
Americe hrozí epidemie viru strašnějšího než je Ebola. Na scénu tedy vstupuje armádní vědec plk. Sam Daniels (Dustin Hoffman), a pokouší se zabránit mikroskopické zhoubě v překročení katastru nakažené obce a zároveň přesvědčit své nadřízené, aby situaci neřešili jako v remaku Noci živých mrtvých. Hvězdné obsazení – Rene Russoová, Morgan Freeman, Kevin Spacey, Cuba Gooding Jr. a Donald Sutherland - měl pod taktovkou německý režisér Wolfgang Petersen (Nekonečný příběh, Troja). (1995)

FILMY


Dlouhý polibek na dobrou noc Dlouhý polibek na dobrou noc (Long Kiss Goodnight)
Nova - pondělí 22:55
Žena v domácnosti ztratila paměť, ale jinak si žije celkem spokojeným nevzrušivým životem. Pere, vaří, uklízí, pouze při krájení okurky se u ní projevuje překvapivě vysoká dovednost manipulace s kuchyňským nožem. Tento její rys se však vysvětlí ve chvíli, kdy se jí paměť vrátí... V krimi thrilleru finského režiséra Renny Harlina (Útok z hlubin, Cliffhanger) uvidíme jeho tehdejší manželku Geenu Davisovou (Thelma & Luise) a Samuela L. Jacksona (Pulp Fiction). (1996)

Virus (Virus)
Prima - středa 22:40
Jeden z řady sci-fi hororů, kde se skupinka v uzavřeném prostoru snaží přežít útok vraždícího monstra. Určitě ne jeden z nejlepších zástupců žánru. Scénář vznikl v koprodukci, podle stejnojmenného komiksu Chucka Pfaffera (Rudá planeta, Šakal, Barb Wire, Darkman). Hrají Jamie Lee Curtisová (Pravdivé lži), William Baldwin a Donald Sutherland (MASH). (1999)

Návrat idiota Návrat idiota
ČT1 - čtvrtek 20:00
I když Formanovská bezprostřednost a "neherecká" syrovost vychází u Saši Gedeona spíš z inspirace jeho vzorem než z něho samotného, je Návrat idiota určitě příjemným zážitkem pro každého, koho z dnes všudypřítomného videoklipového střihu chytá záchvat epilepsie. Film má určitě výbornou atmosféru, nadprůměrné dialogy a tehdy neokoukané herecké obsazení – P. Lišku, A. Geislerovou, T. Vilhelmovou nebo J. Macháčka. (1999)

Oheň (Backdraft)
Prima - pátek 19:55
Poměrně okázalý snímek Rona Howarda (Čistá duše, Apollo 13) z prostředí chicagských hasičů, se spoustou podbízivé hudby a hrdinských činů. Pointa je vystavěna okolo dvou bratrů, kteří se nesnesou, ale musejí spolu pracovat. Za pozornost stojí obsazení - Kurt Russel (Vanilkové nebe), William Baldwin (bratr známějšího Aleca), Robert de Niro, Donald Sutherland (MASH). (1991)

Tělo na tělo Tělo na tělo (Ballistic: Ecks vs. Sever)
Nova - sobota 21:55
Pološílený snímek o výbuších od neznámého thajského řemeslníka Wych Kaosayananda. Od producentů z USA a Německa dostal za úkol ukázat na plátně Antonio Banderase (Desperado), Lucy Liuovou (Charlieho andílci) a výbuchy (Con Air). Nesourodá dvojice agentů, dalo by se říci životních nepřátel, je nucena spolupracovat a za neustálého vybuchování čehokoli slavně zvítězit. (2002)

Vřískot 3 (Scream 3)
Nova - sobota 23:45
Zkušený Wes Craven (Noční můra v Elm Street) pokračuje třetím, a zatím posledním dílem teenagerské hororové série, v němž se opět setkáme s Davidem Arquetten, jeho současnou manželkou Courtney Coxovou (seriál Přátelé), Neve Campbellovou (Čarodějky) a samozřejmě neznámým vrahem v masce. (2000)

Zákon pomsty (The Confession)
Prima - sobota 22:40
Ben Kingsley (Šindlerův seznam) pomstil vraždou smrt svého syna. Před soudem ho má obhajovat právník Alec Baldwin (Beetlejuice, Hon na ponorku, Pearl Harbor), který teď ale stojí před rozhodnutím, zda se pokusí dosáhnout spravedlnosti, nebo zvolí pohodlnější východisko. (1999)


TV tipy Jana Jaroše
V 43. týdnu: (Full Metal Jacket), Návrat idiota, Kuře melancholik...

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.