Na co koukat v televizi (když už člověk musí...)

20. 9. 2004 - 11:32 | Téma | red

Na co koukat v televizi (když už člověk musí...) zdroj: tisková zpráva

Ve 39., nejen televizním týdnu: Nesmiřitelní, Kolja, Těžko ho zabít... Jako vše, co autor napíše, je i tento televizní výběr do velké míry závislý na jeho vlastních preferencích, pohledu na svět, smyslu života, náladě, a tak vůbec

Jako vše, co autor napíše, je i tento televizní výběr do velké míry závislý na jeho vlastních preferencích, pohledu na svět, smyslu života, náladě, a tak vůbec. Neplatí to jistě absolutně, usilovně se v přehledech snaží zohlednit i obecný vkus, ale znáte to, přes něco vlak prostě nejede. Tak to tak, prosím, berte - zpravidla tehdy, propásnete-li kvůli němu svou oblíbenou telenovelu, estrádu nebo fotbal.

TIP TÝDNE

NesmiNesmiřitelní (Unforgiven)
ČT1 - sobota 21:10
Kdo říká, že je kovbojka mrtvý žánr? Po novátorech jakými byli Sergio Leone nebo Sam Peckinpah přišel převzít žezlo Clint Eastwood. Sáhl po 20 let (!) starém scénáři, obsadil se do hlavní role, usedl na režisérskou židli, a byly z toho hned čtyři Oscary. Děj pojednává o starých pistolnících a o tom, jak je nouze přinutila vrátit se ke starému řemeslu. Vedle Eastwooda ve vedlejších úlohách excelují jeho staří kolegové Gene Hackman a Morgan Freeman. (1992)

FILMY

2001: Vesmírná odysea (2001: A Space Odyssey)
ČT2 - pondělí 21:30
Současně s jedním ze stěžejních děl světové vědecko-fantastické literatury, vzniklo jedno ze stěžejních děl světové filmové sci-fi. Autorem původního námětu je A. C. Clarke, na plátno příběh převedl velký Stanley Kubrick (Mechanický pomeranč, Doktor Divnoláska, Osvícení). Film uvidíme v původním znění s titulky. (1968)

Legenda Sleepy Hollow Legenda Sleepy Hollow (The Legend of Sleepy Hollow)
ČT1 - úterý 20:00
Kdo viděl Burtonovu Ospalou díru s Johnny Deppem, určitě si vzpomene na báchorku o bezhlavém jezdci, Ichabodu Craneovi, Katrině Van Tassel a spoustě bezhlavých těl. ČT2 pro nás na úterní připravila večer jednu z mnoha adaptací nesmrtelné Irvingovy povídky. (1999)

Highlander 3 Highlander III (Highlander III: The Sorcerer)
Nova - úterý 22:30
Do třetice všeho zlého přichází nesmrtelný Connor MacLeod (Christopher Lambert), aby se utkal s dalším protivníkem (Mario Van Peebles), který mu chce srazit hlavu. Je zvláštní, kolik bahna se dá vytěžit z původního povedeného námětu, než narazíte na samé dno. Ale jak to vypadá, po všech těch šílených pokračování a seriálech se možná v budoucnu dočkáme další dávky dekapitací. (1994)

Double Team (Double Team)
Prima - středa 22:45
Jean-Claude Van Damme bojuje spolu s excentrickým basketbalistou Dennisem Rodmanem proti teroristovi Mickey Rourkemu (9 1/2 týdne) o život svůj a svých nejbližších. V asijském hyperakčním stylu režíroval Tsui Hark (Kontraband - rovněž velmi zběsilý a s Van Dammem). (1997)

Těžko ho zabít (Hard to Kill)
Nova - sobota 22:10
Ulízaný bijec v elegantním sáčku Steven Seagal. Tentokrát přijde na stopu rozsáhlé korupční aféry. Je postřelen a pokládán za mrtvého. Když se probere po sedmiletém komatu, má velkou chuť se mstít... (1990)

Vlk Vlk (Wolf)
Prima - sobota 22:30
Mainstreamový "horor" se silnými romantickými prvky. Že je Jack Nicholson zvíře, je celkem známá věc. Proto pro něj nebylo nikterak složité ztvárnit postavu chlapíka, jenž se po jistém dramatickém incidentu začne pravidelně proměňovat ve vlka. Zmíněný romantický prvek vnáší do celého příběhu Michelle Pfeifferová (Čarodějky z Eastwicku), jejíž příchod na scénu pak vrcholí trochu sladkobolným závěrem. Faktem však zůstává, že oba skvělí herci a režisér Mike Nichols (Absolvent, Hlava 22) se postarali o jeho celkovou solidní úroveň. (1994)

Samotář v Seattlu Samotář v Seattlu (Sleepless In Seattle)
Nova - neděle 15:25
Režisérka a producentka Nora Ephronová má za sebou hned dvě úspěšné romantické komedie s Tomem Hanksem a Meg Ryanovou – novější Lásku přes internet a o 5 let starší Samotáře v Seattlu. Pokud jsou romantické filmy vaším šálkem kávy, pak je právě tahle komedie velmi přijatelný způsob, jak si svou zálibu užít. O tesklivá zklamání a radostná shledání pochopitelně nepřijdete. (1993)

SERIÁL

Správná Susan I (Suddenly Susan)
Prima - pondělí - pátek 14:40
Opakování amerického sitcomu o životě trhlých lidí v redakci nevýznamného časopisu ze San Francisca. Trhlou Susan, která utekla svému snoubenci od oltáře, hraje Brooke Shieldsová (Děvčátko, Maniak). Seriál vydržel na obrazovkách čtyři sezony, v té poslední se pravidelně objevuje Eric Idle z Monty Pythonů. (1996)


Tipy Jana Jaroše: týden od 20. do 26. září - ART
2001: Vesmírná odysea, Malena, Kolja, S Madonou v posteli...

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.