Na co koukat v televizi (když už člověk musí...)

5. 9. 2004 - 22:30 | Téma | red

Na co koukat v televizi (když už člověk musí...) zdroj: tisková zpráva

Ve 37. televizním týdnu Fotr je lotr a začíná Náměstíčko. Jako vše, co autor napíše, je i tento televizní výběr do velké míry závislý na jeho vlastních preferencích, pohledu na svět, smyslu života, náladě, a tak vůbec

Jako vše, co autor napíše, je i tento televizní výběr do velké míry závislý na jeho vlastních preferencích, pohledu na svět, smyslu života, náladě, a tak vůbec. Neplatí to jistě absolutně, usilovně se v přehledech snaží zohlednit i obecný vkus, ale znáte to, přes něco vlak prostě nejede. Tak to tak, prosím, berte - zpravidla tehdy, propásnete-li kvůli němu svou oblíbenou telenovelu, estrádu nebo fotbal.

TIP TÝDNE

Fotr je lotr Fotr je lotr (Meet the Parents)
ČT1 - sobota 20:50
Jak může dopadnout důležitá zdvořilostní návštěva vystresovaného zdravotního "bratra", když jde žádat konzervativní rodiče o ruku jejich jediné dcery? Moc dobře ne, zvlášť, když mladík je groteskně nešikovný a otec dívky bývalý agent CIA. Bláznivá komedie Jaye Roacha (Austin Powers) s Benem Stillerem (Starsky a Hutch) a Robertem De Nirem. (2000)

FILMY

Epicentrum (Epicenter)
Nova - pondělí 23:00
Standardní šestáková akce, kde má sexy žena zákona z L.A. za úkol ochránit důležitého svědka před mafiány a zkorumpovanými poldy. Misi jí však komplikuje zemětřesení. Zajímavé je, že v hlavní roli se představí bývalá pornohvězda Traci Lords (Beverly Hills Copulator). Nutno ovšem podotknout, že před kamerou (tou "normální") rozhodně není žádná začátečnice. Objevila se v mnoha a mnoha vedlejších rolích - Blade, Melrose Place, v seriálu MacGyver dokonce hrála nevinnou (fakt!) dívku Jenny. (2000)

Highlander Highlander (Highlander)
Nova - úterý 22:45
Christopher Lambert a Sean Connery. Kultovní sci-fi o nesmrtelných bojovnících, co si za zvuku hudby skupiny Queen navzájem stínají hlavy. Zatím byly natočeny tři pokračování a tři seriály (včetně animovaného), avšak režisér Russell Mulcahy svůj fenomenální úspěch už nikdy nezopakoval. (1986)

Orlové práva Orlové práva (Legal Eagles)
Nova - středa 9:30
Po veleúspěšné paranormální komedii Krotitelé duchů, natočil rodák ze Slovenského Komárna Ivan Reitman poměrně nevzrušivou detektivku o prokurátorovi (Robert Reford), stojícím proti nevypočitatelné Daryl Hannahové (Žbluňk!) a její právničce. (1986)

Boxeři (Play It to the Bone)
ČT1 - pátek 23:50
Režisér a scénárista Ron Shelton má na svém kontě např. sportovní komedii Bílí muž neumějí skákat a také napsal scénář k akční hitovce Mizerové 2. V tomhle případě se pustil do ztvárnění boxerského souboje dvou kamarádů, kteří začali brát své soupeření až příliš prestižně. Nakonec prohlédli a jejich přátelství se stalo pevnější než kdy dřív. Normální limonáda s Antoniem Banderasem a Woody Harrelsonem (Lid vs. Larry Flint). (1999)

Mise v ohrožení Mise v ohrožení (The Dish)
ČT2 - sobota 11:30
Pohodový australský snímek podle skutečných vzpomínek ředitele observatoře v Pakes Dr. Johna Boltona. S půvabnou pokorou vypráví o tom, co se odehrávalo na zastrčené venkovské stanici sledování kosmických letů, během ostře sledované Armstrongovy cesty na Měsíc. K průšvihu a pořádné ostudě byl tehdy opravdu jen krůček. V hlavní roli Sam Neill (Jurský park). (2000)

Smrtonosná past III (Die Hard 3)
Nova - sobota 21:50
Po neslaném nemastném druhém dílu se režie chopil opět John McTiernan (Predátor), a třetí "Past" má zase solidně našlápnuto. Bruce Willis se pokusí spolu se Samuelem L. Jacksonem (Pulp Fiction) vyřešit problém, který mu v newyorkské podzemce nastražil Jeremy Irons (Dračí doupě, Lolita). Škoda, že štáb, který se postaral o český zvukový mix, byl při výrobě patrně totálně namol. (1995)

Ztracený svět: Jurský park (Lost World: Jurassic Park)
Nova - neděle 17:05
Steven Spielberg se vrátil ke svému kolosálnímu dinosauřímu trháku, a po rutinním dobrodružství v džungli, pošle rozzuřeného tyranosaura zdemolovat San Diego. (1997)

SERIÁLY

NNáměstíčko
ČT2 – pondělí 20:00
Startuje nový desetidílný televizní seriál České televize. Hrají: J. Vinklář, L. Skořepová, I. Svobodová, L. Kotrbová, Z. Žák a další. Režie: J. Hanuš. Více v recenzi seriálu.

24 hodin II (24)
Nova – pondělí 20:00
Kiefer Sutherland jako Jack Bauer opět v boji proti teroristům. Druhá řada seriálu odehrávajícího se v reálném čase. Zatím byly natočeny 3 sezony. (2002)

Haló, haló! (1/85) (Allo Allo)
ČT2 - úterý 17:50 a čtvrtek 18:00
Od úterního podvečera se na obrazovky ČT vrací příjemný britský sitcom o francouzském odboji za II. světové války, sestřelených bristkých letcích a trhlých německých okupantech. (1982)

Můj přítel Monk (Monk)
Prima - sobota 19:55
TV Prima zařadila v sobotu do hlavního vysílacího času pilotní díl populárního - a přesto chytrého - amerického seriálu Monk. Bývalý detektiv středního věku Adrian Monk se průběžně snaží jednak najít vraha své ženy a jednak se vyrovnat stím, že mu jde dnešní svět totálně na nervy. V titulní úloze Tony Shalhoub (Galaxy Quest, Stav obležení, Men in Black). V USA aktuálně běží třetí sezona. (2002)


Tipy Jana Jaroše: týden od 6. do 12. září - ART
Černá kočka, bílý kocour, Fešák, Joe, Děvčátko, Taková láska...

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.