Na co koukat v televizi (když už člověk musí...)

5. 9. 2004 - 22:31 | Téma | red

Na co koukat v televizi (když už člověk musí...) zdroj: tisková zpráva

Ve 21. televizním týdnu (17.–23. 5.): Černý déšť, Predátor 2, Batman a další...Jako vše, co autor napíše, je i tento televizní výběr do velké míry závislý na jeho vlastních preferencích, pohledu na svět, smyslu života, náladě, a tak vůbec

Jako vše, co autor napíše, je i tento televizní výběr do velké míry závislý na jeho vlastních preferencích, pohledu na svět, smyslu života, náladě, a tak vůbec. Neplatí to jistě absolutně, usilovně se v přehledech snaží zohlednit i obecný vkus, ale znáte to, přes něco vlak prostě nejede. Tak to tak, prosím, berte - zpravidla tehdy, propásnete-li kvůli němu svou oblíbenou telenovelu, estrádu nebo fotbal.

TIP TÝDNE

Černý déšť (Black Rain)
Prima - úterý 22:50
Docela slušný kriminální thriller Ridleyho Scotta (Vetřelec, Gladiátor, Hannibal) o dvou detektivech, kteří mají za úkol deportovat do rukou japonské policie člena tamní mafie - Yakuzy. Protože se jim to ale poněkud vymkne z ruky, zůstávají v Zemi vycházejícího slunce a pokračují v pátrání. Hlavní ženskou postavu si zahrála druhá manželka Stevena Spielberga, Kate Capshaw. Do rolí detektivů Scott obsadil Michaela Douglase (Volný pád, Základní instinkt) a Andy Garciu (Dannyho parťáci). (1989)

FILMY

Tenká červená linie (The Thin Red Line)
Nova - pondělí 21:10

Vysoce ceněný snímek z bojů o tichomořský ostrov Guadalcanal, kde za II. světové války došlo ke krvavým střetům americké námořní pěchoty s Japonci. Nečekejte žádné velké bitvy a masové přesuny armád, spíš jen několik výborně natočených přestřelek. Obecně si však myslím, že pro většinu diváků se poněkud lyrická Tenká červená linie potáhne hodně dlouho. (1998)

Pistolnice (Bad Girls)
Prima - úterý 20:55
Nikterak převratná, ale celkem přijatelná kovbojka, v níž nehrají hlavní úlohu smradlaví zaprášení a zpocení psanci, ale čtyři (víceméně) lepé děvy s kolty proklatě nízko. Jmenovitě Andie McDowellová (Michael, Na Hromnice od den více), Drew Barrymoreová (Charlieho andílci), Madelaine Stoweová (12 opic, Generálova dcera) a Mary Stuart Mastersonová. (1994)

Predátor 2 (Predator 2)
Nova - úterý 21:55
Méně slavné, ale příběhem přece jen košatější pokračování slavného Arnoldova Predátora. Dravec, kterého dostal v jihoamerické džungli nebyl jediný svého druhu. S jeho kumpány si v městské aglomeraci Los Angeles musí poradit policista Danny Glover, kterého dobře známe jako detektiva důchodového věku a parťáka Mela Gibsona ze Smrtonosných zbraní. Režie Stephen Hopkins (Past). (1990)

Hvězdná brána (Stargate)
Prima - pátek 19:55
Den nezávislosti, Godzila a Patriot nejsou zrovna filmy pro nadměrně přemýšlivé. V zásadě však odpovídají vizuálně bombastickému podání německého režiséra Rolanda Emmericha. Ten si své renomé zdatného rutinéra vydobyl už na dobrodružném sci-fi o zapomenuté egyptské bráně, spojující vzdálené vesmírné světy. Nezapomeňme ani na úspěšný seriál Hvězdná brána (Stargate SG-1), který toto téma dále rozvíjí. (1994)

Mladé pušky II (Young Guns II)
ČT1 - pátek 23:55
Pokračování úspěšného drsného westernu o drsné bandě desperáta Billyho Kida, kterému je v patách ještě drsnější šerif Pat Garrett. Tehdejší herecké mládí (Emilio Estevez, Kiefer Sutherland, Lou Diamond Phillips, Christian Slater) vhodně doplňuje veterán a "sedmý statečný" James Coburn. (1990)

Čtvrtá válka (The Fourth War)
Prima - pátek 23:20

Románová adaptace Johna Frankenheimera (Ronin) o veteránovi vietnamské války (Roy Scheider - Čelisti), převeleném k jednotce sloužící u československých hranic. Zde vede svoji "soukromou válku" s plukovníkem Valačevem (Jürgen Prochnow) z opačné strany železné opony. Každému, kdo někdy sloužil na západním okruhu, je nepochybně jasné, že z neprostupné hráze socialismu ztělesňované našimi vojáky, se musela imperialistická armáda hroutit hrůzou. (1989)

Batman (Batman)
Nova - sobota 14:00
Pro svého času jeden z komerčně nejúspěšnějších filmů, se na Primě našel pouze poněkud potupný polední vysílací čas. Co naplat, doba se mění, a kriminálky z NDR dnes přitahují daleko víc, než netopýr z Gotthamu (Michael Keaton), šílený Žolík (Jack Nicholson) nebo režisér Tim Burton (Planeta opic, Ospalá díra). (1989)

Robin Hood: Král zbojníků (Robin Hood: Prince of Thieves)
ČT1 - sobota 20:50
Herecké hvězdy Kevin Costner a Morgan Freeman se sešli v příjemném dobrodružném filmu inspirovaném nesmrtelným románem Alexandra Dumase. Muž v kápi a skupina psanců ze Sherwoodského lesa, mají nevyřízené účty s pletichářským šerifem z Nottinghamu (Alan Rickman). V samém závěru nechal režisér Kevin Reynolds (Vodní svět) na plátně mihnout i Seana Conneryho. (1991)

Hon na ponorku (The Hunt for Red October)
ČT1 - sobota 0:05
Byly doby, kdy byl režisér John McTiernan opravdu ve formě, a padaly z něj kousky, jako Predátor nebo Smrtonosná past. V tomtéž smělém duchu natočil i adaptaci románu Toma Clancyho, Hon na ponorku. Agenta Jacka Ryana v ní hraje Alec Baldwin (Beetlejuice), kapitána sovětské atomové ponorky pak nikdo jiný, než Sean Connery. (1990)

HUDBA

Paul McCartney: Back in the World (1/2)
ČT2 - neděle 23:05
První část záznamu koncertu z turné po USA, které absolvoval na jaře roku 2002. Mimochodem nezapomeňte, že se 6.6. objeví i v Praze – a bude to zřejmě poslední příležitost vidět a slyšet někoho z Beatles naživo.

Atrové tipy Jana Jaroše na tento týden.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.