Na co koukat v televizi (když už člověk musí...)

10. 5. 2004 - 16:48 | Téma | red

Na co koukat v televizi (když už člověk musí...) zdroj: tisková zpráva

Ve 20., nejen televizním týdnu: Křižovatka smrti, Ponorka U-571, Predátor a další osvědčené hity. Jako vše, co autor napíše, je i tento televizní výběr do velké míry závislý na jeho vlastních preferencích, pohledu na svět, smyslu života, náladě, a tak vůbec

Jako vše, co autor napíše, je i tento televizní výběr do velké míry závislý na jeho vlastních preferencích, pohledu na svět, smyslu života, náladě, a tak vůbec. Neplatí to jistě absolutně, usilovně se v přehledech snaží zohlednit i obecný vkus, ale znáte to, přes něco vlak prostě nejede. Tak to tak, prosím, berte - zpravidla tehdy, propásnete-li kvůli němu svou oblíbenou telenovelu, estrádu nebo fotbal.

TIP TÝDNE

Křižovatka smrti (Rush Hour)
Nova - pátek 23:20
Čínskému konzulovi unesou v Americe dcerku, a je povolán detektiv z Hong Kongu, aby se společně s domácími vyšetřovateli z FBI ujal případu. FBI ho však chce z praktických důvodů držet stranou, a tak si pro něj povolá z řad metropolitní policie "pečovatele". Velmi příjemná komedie s Jackie Chanem (Tenkrát na Východě) a Chrisem Tuckerem (Řeč peněz, Pátý element). (1998)

FILMY

Ponorka U-571 (U-571)
Nova - pondělí 21:10
Skupinka spojeneckých vojáků dostala rozkaz obsadit v přestrojení německou válečnou ponorku, a ukořistit tajný šifrovací přístroj Enigma. Skutečnou událostí z II. světové války se nechal velmi, velmi volně inspirovat režisér a scenárista Jonathan Mostow (Terminátor 3: Vzpoura strojů). V jedné z vedlejších rolí se představí rocker Jon Bon Jovi. (2000)

Hra (The Game)
Nova - úterý 21:00
Samotářský milionář dostává od svého bratra docela nevinně vyhlížející dárek. Brzy mu ale jde o život. Nebo ne? Nebo jo? Nebo ne? Nebo jak to vlastně je? Michael Douglas a Sean Penn v hlavních rolích thrilleru David Finchera (Vetřelec 3, Sedm, Klub rváčů), který chtěl mimochodem po neúspěchu Vetřelce 3 kompletně zanechat režie. (1997)

Predátor (Predator)
Nova - úterý 21:55
Příběh není žádný klenot, ale je to nepochybně akční klasika s tehdejší superhvězdou žánru Arnoldem Schwarzeneggerem. Náš rakouský hrdina se musí se zbraní v ruce vypořádat jak s bojůvkou jihoamerických partyzánů, tak s náhodně se zde vyskytnuvším lovcem z vesmíru. Ve filmu Johna McTiernana (Smrtonosná past) dále hrají Carl Weathers (Apollo Creed z Rockyho) a Jesse Ventura (bývalý wrestler, později úspěšně kandidoval na starostu v Minneapolisu). (1987)

Neslušný návrh (Indecent Proposal)
ČT1 - sobota 21:05
Přes veškerou neslušnost slušně obsazený film od specialisty na romance s erotickou příchutí, Adriana Lynea (Flashdance, 9 1/2 týdne, Osudová přitažlivost). V tomto případě představuje Robert Redford boháče, jenž nabídne manželům (Demi Mooreové a Woody Harrelsonovi) milion dolarů za ne zcela běžné "služby". (1993)

Extra život (A Life Less Ordinary)
Prima - sobota 22:40
Režiséru výborného Trainspottingu, Danny Boyleovi, se romantickou krimi-komedií Extra život nepodařilo vstoupit podruhé do téže vody. Ačkoli do ní opět obsadil Ewana McGregora a za partnerku mu vybral Cameron Diazovou. Ti si zahráli nešikovného únosce, resp. jeho nezvladatelnou oběť, kterým dva nevšední andělé zařídí, aby se do sebe zamilovali. (1997)

Desperado (Desperado)
Nova - sobota 23:35
Rodriguezův (Spy Kids) americký remake jeho původního nízkorozpočtového mexického krváku El Mariachi. Moderní westernová střílečka s Antonio Banderasem a Salmou Hayekovou (Wild Wild West) nezapře vliv vynálezce svého vlastního žánru, Quentina Tarantina (Pulp Fiction, Kill Bill). (1995)

Airplane Připoutejte se, prosím! (Airplane!)
ČT2 - neděle 16:55
Ani katastrofický román Letiště neunikl pozornosti mistrům parodie - bratrům Zuckerovým a Jimu Abrahamsovi. Jestliže se vám líbily Bláznivé střely, Žhavé výstřely nebo Přísně tajné, pak by byl hřích nedívat se v neděli odpoledne na ČT2. Poběží jasná klasika. (1980)

Honba za klenotem Nilu (Jewel of the Nile)
Nova - neděle 17:15
Druhý díl Zemeckisovy dobrodružné komedie Honba za diamantem, kterou uvedla Nova minulý týden. Opět v ní uvidíme Kathleen Turnerovou (Válka Roseových), Michaela Douglase (Volný pád), Danny DeVita (Muž na Měsíci), nezbytnou dávku romantiky a spoustu docela příjemné nenáročné zábavy. Režie Lewis Teague (Aligátor). (1985)

Tenkrát v Americe (1/2) (Once Upon a Time in America)
Prima - neděle 22:05
Výborný film Sergio Leoneho, jímž dokázal, že není pouze králem spagetti westernů, ale že dokáže hravě zvládnout téměř "kmotrovskou" mafiánskou ságu. Bývalý gangster (Robert De Niro) se po mnoha letech vrací domů do Brooklynu, kde zůstalo ještě mnoho účtů nevyřízeno. Enormní čtyřhodinovou stopáž rozdělila TV Prima do dvou dílů. (1983)

Artové tipy Jana Jaroše na tento týden

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.