Na co koukat v televizi (když už člověk musí...) - 29. listopadu až 5. prosince

29. 11. 2004 - 9:57 | Téma | red

Na co koukat v televizi (když už člověk musí...) - 29. listopadu až 5. prosince zdroj: tisková zpráva

Ve 49. týdnu Skála a v ní - S. Connery, dále Pláž ( Di Caprio), Robocop a další filmy a seriály. Jako vše, co autor napíše, je i tento televizní výběr do velké míry závislý na jeho vlastních preferencích, pohledu na svět, smyslu života, náladě, a tak vůbec

Jako vše, co autor napíše, je i tento televizní výběr do velké míry závislý na jeho vlastních preferencích, pohledu na svět, smyslu života, náladě, a tak vůbec. Neplatí to jistě absolutně, usilovně se v přehledech snaží zohlednit i obecný vkus, ale znáte to, přes něco vlak prostě nejede. Tak to tak, prosím, berte - zpravidla tehdy, propásnete-li kvůli němu svou oblíbenou telenovelu, estrádu nebo fotbal.

TIP TÝDNE

SkSkála (Rock)
Nova - sobota 21:50
Říká se, že pokud můžeme ze scénáře vyškrtnout nějakou scénu, aniž by to jakkoli ublížilo vyprávění příběhu, je tam zbytečná. Režisér Michael Bay (Mizerové I, Mizerové II) sestavuje svoje filmy prakticky výhradně z takových scén. Na druhé straně je to přesně to, co umí nejlíp. Vizuální bombastické podání, jehož mělkost je až neodolatelně přitažlivá. Žádné velké mudrování, prostě jen čisté řemeslo a výborný nos na to, jak je prodat. K tomu Sean Connery v roli tajného vězně a Nicolas Cage jako specialista na chemické zbraně - muži, kteří musejí odvrátit katastrofu hrozící od velitele samozvané bojůvky (Eda Harrise), opevněné na ostrůvku bývalého vězení Alcatraz. (1996)

FILMY

Přeber si to Přeber si to (Analyze This)
Nova - úterý 0:35
Koncem minulého století natočil herec (Krotitelé duchů) a režisér Harold Ramis komedii o mocném mafiánovi, kterému jeho životní styl tak dokonale pocuchal nervy, že si musel najmout osobního psychiatra. Pacienta a lékaře zde ztvárnila více než funkční herecká dvojice Robert De Niro (Příběh z Bronxu) a Billy Crystal. (1999)

Mladé pušky (Young Guns)
Prima - úterý 22:25
Americký western natočený volně na motivy legendy o desperátovi Billy Kidovi s bratry Estevezovými/Sheenovými - Emiliem a Charliem. Atraktivní obsazení tehdejších mladých hvězd doplňují Keefer Sutherland (seriál 24) a Lou Diamond Phillips. (1988)

PlPláž (The Beach)
Nova - středa 22:50
Britský režisér Danny Boyle v podstatě nepřekročil po výborném Trainspottingu svůj stín a dokazuje to i Pláž s Leonardem di Capriem (Chyť mě, když to dokážeš). Americký batůžkář se na svých toulkách Asií dostane k tajné mapě, která ho má dovést k neméně tajné báječné pláži. Podbízivý scénář přebíjí jen atraktivní prostředí a hezká příroda. (2000)

Robocop Robocop (Robocop)
Prima - středa 22:35
Jeden z nejlepších filmů z dílny holandského režiséra Paula Verhoevena si hrdě nese jeho nezaměnitelný rukopis. Je ještě o něco drsnější a kontroverznější, než je běžný standard u drsných a kontroverzních filmů své doby. Vzpomeňme na Hvězdnou pěchotu nebo Základní instinkt. I v příběhu o bionickém policistovi se nevyhneme pořádným šplouchancům krve, ale ani slušnému hereckému výkonu Petera Wellera. (1987)

Smrtonosná zbraň Smrtonosná zbraň (Lethal Weapon)
Nova - pátek 22:30
První díl akčního detektivního thrilleru, jehož úspěch spolehlivě vynesl Mela Gibsona do nejvyšší herecké ligy. Se svým parťákem (Danny Glover) vyšetřují případ velkých obchodů drogového gangu, do nichž jsou namočeni i agenti CIA. Všechna čtyři pokračování měl pod taktovkou ostřílený veterán Richard Donner (Superman, Jestřábí žena, Maverick). (1987)

Let Černého anděla (Flight of Black Angel)
Prima - pátek 23:10
Před 13 lety si začínající John Mostow určitě nepomyslel, že se bude významně podílet na návratu velkého Arnolda a že se jako režisér podepíše pod třetí díl legendárního Terminátora. Tehdy mu byl svěřen toliko podřadný televizní thriller o zdatném, leč mentálně nestabilním stíhači vojenského letectva, jenž náhle pocítí neodolatelnou chuť ztrestat všechna hříšná americká města nukleárními zbraněmi. (1991)

Krotitelé duchů Krotitelé duchů (Ghostbusters)
ČT1 - sobota 15:45
Rodák ze slovenského Komárna, Ivan Reitman, se proslavil především svojí veleúspěšnou duchařskou komedií z pera herců Dana Aykroyda (Záměna) a Harolda Ramise (Přeber si to). Sestavu doplnili ještě Bill Murray (Na Hromnice o den více) a Sigourney Weaverová (Vetřelci), aby spojili síly proti zlu, přicházejícímu ve své vskutku bizarní podobě. (1984)

Maverick (Maverick)
Nova - neděle 15:55
Richard Donner (Superman, Přichází Satan, Smrtonosné zbraně) natočil docela příjemnou a nenáročnou komedii z Divokého západu, umocněnou magnetem v podobě Mela Gibsona v hlavní roli. Ten hraje protřelého karbaníka, jenž si usmyslel, že vyhraje největší turnaj v pokeru a shrábne tučnou výhru. Mimochodem, pořadatelem turnaje je James Coburn ze Sedmi statečných. Ale celé to poněkud komplikuje vychytralá zlodějka Jodie Fosterová (Mlčení jehňátek). (1994)

Hadí oči (Snake Eyes)
Prima - neděle 22:00
Detektiv (Nicolas Cage) je během boxerského utkání v obří sportovní hale svědkem atentátu na ministra obrany a vrhá se do davu, aby našel vraha. Jeho kolegu ve zbrani si zahrál Gary Sinise (Impostor). Brian De Palma (Mission Impossible) je zručný režisér, takže se vám asi nepodaří nechtěně usnout dřív, než thriller skončí. Docela zajímavá je úvodní několikaminutová scéna, která je kompletně bez střihu. (1998)

NOVÝ SERIÁL

Lovci netvorů I (1/6) (Special Unit 2 I)
Nova - neděle 0:50
Nadpřirozené bytosti samozřejmě existují, to není nic nového! A že to před námi Stanislav Gross a jeho kohorta tají, na tom se asi shodneme všichni... Ovšem v Chicagu mají zvláštní policejní tým, který má za úkol takové bytosti sledovat a udržovat v patřičných mezích. A o tom je seriál Lovci netvorů. Udržel se 2 sezóny (dohromady 19 dílů), ale přesto stihl vystřídat všechna klišé co znám. (2001)

DOKUMENT

Na plovárně s Johnem Cleesem
ČT2 - úterý 20:00
Hostem Marka Ebena bude v úterý večer na plovárně zakládající člen Monty Python John Cleese, a to by si žádný fanoušek této britské komediální skupiny naměl nechat ujít.


TV tipy Jana Jaroše: týden od 29. listopadu do 5. prosince - ART
Příběh z Bronxu, Děti svého věku, Stín viny...

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.