Na co koukat v televizi (když už člověk musí...) - 27. září až 3. října

27. 9. 2004 - 13:27 | Téma | red

Na co koukat v televizi (když už člověk musí...) - 27. září až 3. října zdroj: tisková zpráva

Ve 40.týdnu Gladiátor, Barbar Conan, King Kong žije, Sám doma...Jako vše, co autor napíše, je i tento televizní výběr do velké míry závislý na jeho vlastních preferencích, pohledu na svět, smyslu života, náladě, a tak vůbec

Jako vše, co autor napíše, je i tento televizní výběr do velké míry závislý na jeho vlastních preferencích, pohledu na svět, smyslu života, náladě, a tak vůbec. Neplatí to jistě absolutně, usilovně se v přehledech snaží zohlednit i obecný vkus, ale znáte to, přes něco vlak prostě nejede. Tak to tak, prosím, berte - zpravidla tehdy, propásnete-li kvůli němu svou oblíbenou telenovelu, estrádu nebo fotbal.

TIP TÝDNE

GladiGladiátor (Gladiator)
Nova - sobota 20:00
Trochu (rozuměj hodně) sentimentu pro dámy, trochu (rozuměj hodně) akce pro pány, řemeslně zdatného režiséra, pár (rozuměj hodně) milionů dolarů do rozpočtu, a máme tu trhák. Bombastický spektákl Ridleyho Scotta pojednává o španělském generálovi římských legií Maximovi, jeho falešném obvinění z vraždy císaře a následné cestě mezi gladiátory. Tam žije jen pro chvíli své pomsty v aréně Kolosea. V titulní roli Russell Crowe, jehož tvrdý pohled si nezadá s odhodlaností výrazu sochy rudoarmějce. Dokonale odvedené řemeslo. (2000)

FILMY

Kytice
ČT1 - úterý 21:00
Zfilmovaná básnická sbírka hororů K. J. Erbena v dokonalém vizuálním podání kameramana a režiséra F. A. Brabce. Dost těžko od ní můžete čekat nějaký ultrarychlý spád, ale to by asi ani nebylo ono. Takže se v klidu posaďte a uvidíte...

Dívka na koštěti
Nova - úterý 9:10
Klasická pohádková komedie z dílny Václava Vorlíčka (koho jiného) o mladé čarodějnici Saxaně, kterou nebaví být 300 let poškole. Uteče tedy do světa lidí. A protože se jí zpátky nechce – čeká jí tam koneckonců Čtyřruký ředitel a nejspíš i její otec netopýr – musí sehnat odvar z Babského ucha. (1971)

Černí baroni
Nova - úterý 17:30
Česká filmová komedie postavená na popularitě legendárního románu Miloslava Švandrlíka. Nutno připomenout, že těsně po revoluci vznikla spousta mnohem horších filmů, takže tuto adaptaci lze považovat za relativně příjemné dílko. (1992)

Americká krása Americká krása (American Beauty)
Nova - úterý 22:30
Zajímavý oscarový snímek Sama Mendeze s výborným obsazením – Kevin Spacey (K-Pax) a Annette Beningová (Valmont). Na můj vkus je sice trochu rozcajdaný, stejně jako jiný Mendezův film Cesta do pekel s Tomem Hanksem, ale v kinech měl dost slušný úspěch. Nebojte se ho zkusit, nakonec vždycky můžete přepnout jinam. (1999)

Řetězová reakce Řetězová reakce (Chain Reaction)
Prima - úterý 22:10
Zkušený režisér Andrew Davis (Přepadení v Pacifiku, Uprchlík, Protiúder) natočil thriller o dvojici vědeckých pracovníků, obviněných z vraždy svého šéfa a krádeže jeho vynálezu. Na útěku před (ne)spravedlností musejí bojovat za své očistění a proti vládní konspiaci. Divácky atraktivnímu obsazení dominují Keanu Reeves (Matrix), Rachel Weiszová (Titanic) a Morgan Freeman. (1996)

Inspektor Gadget Inspektor Gadget
Nova - středa 20:40
Rodinná verze Robocopa o zaměstnanci bezpečnostní služby a jeho snu stát se policistou. Po drtivém střetu s kyberpadouchem se mu to podaří (nebo aspoň tomu, co z něj zbylo), a hned se pouští do boje se zločinem. Legraci obstarává jeho nemotorná snaha sžít se se svým novým mechanickým tělem. Komedie vznikla podle známého kresleného seriálu a v titulní roli se představí počítačově upravený Matthew Broderick (Godzilla). (1999)

Barbar Conan (Conan the Barbarian)
Prima - středa 22:45
Klasická filmová sága, ve které Arnold Schwarzenegger (tehdy opravdu ve formě) mstí – za doprovodu mohutných šplíhanců krve a několika jednočlenných vět - smrt svých rodičů. Tohle už se dneska prostě netočí... (1982)

Operace Zlomený šíp (Broken Arrow)
Prima - pátek 22:25
Jeden z případů, kdy hongkongský rodák John Woo povýšil formu nad obsah, a nahradil smysluplnost příběhu strohou akcí. Zkažený major od letectva (John Travolta), místo toho, aby plnil úkoly tajné mise, krade nukleární hlavice a při přestřelkách se schovává za barely s benzínem. (1996)

Třináct dní Třináct dní (Thirteen Days)
ČT1 - sobota 21:10
Politické drama podle původní literární předlohy z období Karibské krize. Americké výzvědné letadlo U-2 objevilo na Kubě sovětské jaderné rakety a prezident J. F. Kennedy se musí rozhodnout, zda začne III. světovou válku, nebo je ještě čas situaci urovnat mírovými prostředky. Režie Roger Donaldson (Mutant, Rozpoutané peklo, Test), v roli prezidentova asistenta Kevin Costner. (2000)

Pumpaři od Zlaté podkovy
Nova - sobota 16:45
Společensko-kritická "sci-fi" o tom, jak se za socialismu obohatit na úkor spolutrpících. Česká krimi-komedie z roku 1978. Režie Otakar Fuka.

Mary Reilly (Mary Reilly)
Nova - sobota 23:00
Julia Robertsová a John Malkovich (Johnny English) v trochu rozpačitém snímku Stephena Frearse (Moje lásky, Náhodný hrdina), čerpajícího námět ze slavného Stevensonova příběhu o dr. Jekyllovi a panu Hydeovi. (1996)

Big Hit (Big Hit)
Nova - sobota 0:55
Ujetá akční (v podstatě) komedie o měkkosrdcatém nájemném vrahovi, který zabíjí vlastně jen proto, aby zabezpečil vysoký životní standard své rozmarné přítelkyni. Celkem dobře vybalancovaná zábava s Markem Wahlbergem (Planeta opic), Lou Diamondem Phillipsem (Mladé pušky) a Christinou Applegateovou (seriálová Kelly Bundová). Na své si přijdou i milovnící svázaných -náctiletých asiatek. (1998)

Sám doma (Home Alone)
Nova - neděle 16:20
Slavná komedie o malém nebezpečném Kevinovi, který - vyzbrojen vzduchovkou a letlampou - drží pozice proti dvoum neschopným zlodějům. O scénář a režii se postaral objev Stevena Spielberga, tehdy téměř neznámý Chris Columbus (Harry Potter). (1990)

King Kong žije (King Kong Lives)
Prima - neděle 15:00
Pokračování King Konga od režiséra původního dílu, Angličana Johna Guillermina. Přestože má za sebou např. skvělé Skleněné peklo nebo Smrt na Nilu, patří tenhle film v jeho tvorbě k tomu slabšímu kalibru. (1986)


Tipy Jana Jaroše: týden od 27. září do 3. října - ART
Kubrickův Mechanický pomeranč, Moje levá noha, Zapomenuté světlo...

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.