Na co koukat v televizi (když už člověk musí...) - 24. - 30. května

21. 6. 2004 - 10:28 | Téma | red

Na co koukat v televizi (když už člověk musí...) - 24. - 30. května zdroj: tisková zpráva

TV tipy: Zachraňte vojína Ryana, Mrchožrouti... Jako vše, co autor napíše, je i tento televizní výběr do velké míry závislý na jeho vlastních preferencích, pohledu na svět, smyslu života, náladě, a tak vůbec

Jako vše, co autor napíše, je i tento televizní výběr do velké míry závislý na jeho vlastních preferencích, pohledu na svět, smyslu života, náladě, a tak vůbec. Neplatí to jistě absolutně, usilovně se v přehledech snaží zohlednit i obecný vkus, ale znáte to, přes něco vlak prostě nejede. Tak to tak, prosím, berte - zpravidla tehdy, propásnete-li kvůli němu svou oblíbenou telenovelu, estrádu nebo fotbal.

TIP TÝDNE
Zachraňte vojína Ryana Zachraňte vojína Ryana (Saving Private Ryan)
Nova - pondělí 21:10
Režisér Steven Spielberg už nejednou dokázal, že jeho díla mohou inspirovat a posunout filmařské řemeslo o hezký kus dopředu. Válečné scény z bojů za II. světové války v Normandii natočil neuvěřitelně realisticky, a mám jen obavu, že český dabing a jiný než prostorový zvuk filmu uberou aspoň 50 % autenticity. V hlavní roli exceluje Tom Hanks, vojína Ryana si zahrál Matt Damon (Agent beze jména) a v jedné z vedlejších postav uvidíme i Vina Diesela (xXx). Snímek si odnesl 5 Oscarů. (1998)

FILMY

Bouřlivé dny Bouřlivé dny (Days of Thunder)
ČT1 - úterý 20:00
Tom Cruise a jeho bývalá životní partnerka Nicole Kidmanová (Ti druzí) se představí v romantickém akčním dramatu o horkokrevném automobilovém závodníkovi. Režisér Tony Scott (Poslední skaut, Pravdivá romance) bezezbytku zúročil všechny dovednosti, kterých nabyl při natáčení jeho prvního trháku Top Gun, a vytvořil jeho věrný klon s prakticky totožnou zápletkou. (1990)

Vlak plný peněz (Money Train)
Nova - úterý 21:55
Docela příjemně oddychová akční záležitost, postavená na drsné dvojici Wesley Snipes (Blade) & Woody Harrelson (Lid vs. Larry Flynt). Oba pracují jako policejní ochranka vlaku metra, který vozí peníze. Jeden z nich má velké dluhy a vidina naditých pytlů s penězi je pěkně lákavá. A navíc se do toho plete osudová žena Jennifer Lopezová (Cela, Lynchův U-Turn). (1995)

Cliffhanger (Cliffhanger)
Prima - středa 22:30
Možná poslední zábavný film Sylvestera Stallona, který měl vedle akce i nějaký ten příběh. Jako horský vůdce (s nezbytným traumatem z minulosti) se musí vypořádat se skupinou zločinců, jimž se někde vysoko v horách ztratilo letadlo se 100 miliony dolarů. Thriller natočil finský režisér Renny Harlin (Smrtonosná past 2), a objeví se v něm také Janine Turner ze seriálu Zapadákov. (1993)

Časožrouti (1/2) (The Langoliers)
ČT1 - sobota 11:25
Během normálního letu dopravního letadla zmizí za podivných okolností část cestujících a zbytek přistane na nepochopitelně opuštěném letišti. Minisérie natočená podle novely Stephena Kinga. U nás vyšla ve sbírce s názvem Čtyři po půlnoci. (1995)

Poslední Mohykán Poslední Mohykán (The Last of the Mohicans)
ČT1 - sobota 21:05
Líbivá, šablonovitá a poměrně volná adaptace slavné knihy J. F. Coopera, odehrávající se v 18. století v době bojů Francouzů a Angličanů o americké kolonie. V hlavní roli Daniel Day-Lewis (Gangy New Yorku), jako neohrožený zachránce Madeleine Stoweové (12 opic). (1992)

Vysoká hra patriotů Vysoká hra patriotů (Patriot Games)
ČT1 - sobota 23:45
Agent CIA Jack Ryan (Harrison Ford) překazí v Londýně atentát na důležitého člena královské rodiny, aby se vzápětí sám se svou rodinou stal cílem teroristů z IRA. Podle románu Toma Clancyho natočil Phillip Noyce (Sběratel kostí, Tichý Američan). (1992)

Batman navždy (Batman Forever)
Nova - sobota 14:15
Režisér Joel Schumacher (Volný pád, Telefonní budka) není žádný šumař, ale Batman prostě není jeho parketa. Temná atmosféra předchozích dvou dílů se vytratila a nastoupila křečovitá pompéznost, pouťová pestrost, jásavé barvy, barevná světýlka a "gulášovitý" scénář. Zajímavá je opravdu široká plejáda známých herců v hlavních a vedlejších (i hodně vedlejších) rolích: Val Kilmer, Jim Carrey, Tommy Lee Jones, Nicole Kidmanová, Chris O´Donnell, Drew Barrymoreová. (1995)

Konec světa Konec světa (End of Days)
Nova - sobota 21:50
Strážce zákona (Arnold Schwarzenegger) propadlý depresi ze smrti manželky a dcery, se stane jedinou nadějí lidstva před pekelníkem (Grabriel Byrne), usilujícím o nastolení krvavého zlořádu a věčného chaosu. Režisér Peter Hyams (Relic, Timecop) natočil vpravdě to, co se dalo očekávat. (1999)

Svědek (Witness)
Prima - sobota 22:55
Malý chlapec je jediným svědkem vraždy. Policista v podání Harrisona Forda ho musí ochránit, dokud nedojde k procesu. Problém je, že chlapec žije v komunitě Amenitů. Film natočil Peter Weir (Gallipoli, Truman Show) a představí se v něm Kelly McGillisová (Top Gun) a Danny Glover (Smrtonosné zbraně) jako záporňák. (1985)

Upír v Brooklynu (Vampire in Brooklyn)
Prima - sobota 1:00
Wes Craven, autor úspěšných teenagerských hororů Noční můra v Elm Street a Vřískot, uvařil s Eddie Murphym dost nemastnou neslanou kaši. Eddie hraje upíra Maxmiliána, jenž přijíždí do New Yorku, aby zde zachránil svůj rod před vyhynutím. (1995)

Temná polovina (Dark Half)
Nova - neděle 23:05
Co všechno může provést fiktivní románová postava, která vyleze z hrobu a začne si žít vlastním životem? Tentokrát se chopil knižní předlohy Stephena Kinga režisér řady psychopatických masakrů G. A. Romero (Noc oživlých mrtvol, Úsvit mrtvých), a výsledek tomu zcela odpovídá. (1993)

Atrové tipy Jana Jaroše na tento týden

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.