Na co koukat v televizi (když už člověk musí...) - 2. až 8. srpna

2. 8. 2004 - 8:39 | Téma | red

Na co koukat v televizi (když už člověk musí...) - 2. až 8. srpna zdroj: tisková zpráva

Ve 32., nejen televizním týdnu: Vetřelec, Robocop, Mortal Kombat... Ghost Dog. Jako vše, co autor napíše, je i tento televizní výběr do velké míry závislý na jeho vlastních preferencích, pohledu na svět, smyslu života, náladě, a tak vůbec

Jako vše, co autor napíše, je i tento televizní výběr do velké míry závislý na jeho vlastních preferencích, pohledu na svět, smyslu života, náladě, a tak vůbec. Neplatí to jistě absolutně, usilovně se v přehledech snaží zohlednit i obecný vkus, ale znáte to, přes něco vlak prostě nejede. Tak to tak, prosím, berte - zpravidla tehdy, propásnete-li kvůli němu svou oblíbenou telenovelu, estrádu nebo fotbal.

TIP TÝDNE

Vetřelec (Alien)
Nova - úterý 21:50
Kdo by neznal stěžejní sci-fi Ridley Scotta (Gladiátor) o "nerovném boji posádky kosmické lodi s úskočným tvorem z vesmíru"? - jak zněl oficiální slogan k filmu, když jej začátkem 80. let s velkou slávou promítali v tehdejším Československu. (1979)


FILMY

Robocop: Temná spravedlnost (Robocop: Prime Directives I - Dark Justice)
Nova - pondělí 22:50
První část čtyřdílné televizní minisérie, inspirované příběhem nám dobře známého kyborga s mozkem zavražděného policisty. V ulicích Delta City se však objevila konkurence, která je hrozbou nejen Murphymu, ale i celému městu. (2000)

Válka gangů (The Corruptor)
Prima - úterý 22:35
Povinná týdenní dávka karate s sebou tentokrát přinese oblíbeného "muže-se-sirčičkou-v-puse" - ze snímku Johna Woo, Hard Boiled - Chow Yun-Fata (Anna a král, Střelci na útěku, Tigr a drak) a hip-hopového zpěváka Marka Wahlberga alias Marky Marka (Tři králové, Dokonalá bouře). Rukou nedílnou se pokusí udržet klid mezi gangy v čínské čtvrti. (1999)

Přístav naděje (Hope Floats)
Nova - středa 20:35
Životem zklamaná rodačka z malého městečka (Sandra Bullocková) se vrací domů, aby začala nový život. Romantický film, na němž je zajímavé, že jej překvapivě režíroval herec Forest Whitaker (Ghost Dog v neděli na ČT2). (1998)

Létající oko (Blue Thunder)
Prima - středa 22:30
Ve své době oblíbený akční snímek o prototypu neslyšitelného supervrtulníku Modrý hrom a o skandálu, který jeho vývoj a nasazení vyvolaly. Režisér John Badham (Číslo 5 žije, Zona úniku) se zde nebál nechat prohánět stíhačky po Manhattanu a bourat mrakodrapy, které jim náhodou stály v cestě. V hlavní roli Roy Scheider (Čelisti, Klid noci). (1983)

Poslední akční hrdina (Last Action Hero)
Prima - pátek 19:55
Osamělý chlapec dostane kouzelnou vstupenku, která ho přenese do filmu s jeho oblíbeným akčním hrdinou, a oba posléze zpět do reálného světa. Zřejmě první případ, kdy Arnold Schwarzenegger neslavil na plátně výrazný úspěch. Rodinná akční dobrodružná sci-fi komedie - to je trochu moc přívlastků na jeden film, takže Poslední akční hrdina vyústil v podání Johna McTiernana (Smrtonosná past, Predátor) v normální guláš. (1993)

Mortal Kombat - Boj na život a na smrt (Mortal Kombat)
Nova - pátek 23:55
Novodobá pohádka pro děti (i pro ty hodně přerostlé), podle dnes už letité bojové počítačové hry. V rámci žánru povedený kousek, ale samozřejmě jen pro zasvěcené. Normální člověk by zde zbytečně pátral po smyslu. Natočil Paul Anderson, režisér videohrou rovněž inspirovaného Resident Evilu. (1995)

Rodinný podnik (Family Business)
Prima - sobota 22:35
Kriminální komedie, v níž se do loupeže pouští na popud neúspěšně studujícího vnuka celá rodina. Kvalitní herecké obsazení - Matthew Broderick, Dustin Hoffman a Sean Connery - se na plátně objeví pod taktovkou Sidney Lumeta (Vražda v Orient expresu). (1989)

Flashdance (Flashdance)
Nova - neděle 15:45
Taneční a písničkový trhák z počátku 80. let. Půvabná (Jennifer Beals) přes den sváří v ocelárnách a v noci vystupuje jako barová tanečnice. Její největší sen je ale studium klasického baletu. Pod filmem je podepsán režisér Adrian Lyne (9 ½ týdne, Neslušný návrh). (1983)

Muž, který věděl příliš málo (The Man Who Knew Too Little)
Prima - neděle 17:10
Komedie s Billem Murrayem (Ztraceno v překladu) o chlapíkovi, který se omylem zaplete do špiónské hry a je považován za amerického agenta, nasazeného na tajnou operaci v Londýně. Podle knižní předlohy natočil Jon Amiel (Past, Jádro). (1997)

Upír v Brooklynu (Vampire In Brooklyn)
Nova - neděle 23:15
Wes Craven, autor veleúspěšných teenagerských hororů Noční můra v Elm Street a Vřískot, uvařil s Eddie Murphym poměrně nudnou a divnou kaši. Ten hraje upíra Maxmiliána, jenž přijíždí do New Yorku, aby zde zachránil svůj rod před vyhynutím. (1995)

Ghost Dog - Cesta samuraje (Ghost Dog: The Way of the Samurai)
ČT2 - neděle 0:00
Skvělý mystický film Jima Jarmusche (Mrtvý muž) o nájemném vrahovi, který se rozhodl žít uprostřed americké městské džungle jako japonský samuraj. Oddaný svému mafiánskému bossovi, jemuž od dětství vděčí za záchranu života. Syrový a drsně podaný příběh umocňuje parádní herecký výkon Foresta Whitakera (Úkryt). (1999)


Tipy Jana Jaroše: týden od 2. do 8. srpna - ART
Krásní a úžasní, Bouchači a bouchačky...

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.