Na co koukat v televizi (když už člověk musí...) - 19. až 25. července

19. 7. 2004 - 9:06 | Téma | red

Na co koukat v televizi (když už člověk musí...) - 19. až 25. července zdroj: tisková zpráva

V 30. týdnu: Polibek smrti, Těžký prachy, Čelisti, Hvězdné války, Vzteklej pes a Glorie... Jako vše, co autor napíše, je i tento televizní výběr do velké míry závislý na jeho vlastních preferencích, pohledu na svět, smyslu života, náladě, a tak vůbec

Jako vše, co autor napíše, je i tento televizní výběr do velké míry závislý na jeho vlastních preferencích, pohledu na svět, smyslu života, náladě, a tak vůbec. Neplatí to jistě absolutně, usilovně se v přehledech snaží zohlednit i obecný vkus, ale znáte to, přes něco vlak prostě nejede. Tak to tak, prosím, berte - zpravidla tehdy, propásnete-li kvůli němu svou oblíbenou telenovelu, estrádu nebo fotbal.

TIP TÝDNE

Polibek smrti Polibek smrti (Kiss of Death)
Nova - sobota 21:10
Přihlouplý bohatý zloduch (Nicholase Cage) se až doposud dokázal vyhýbat zatčení. To dráždí policistu (S. L. Jackson), který s ním má nevyřízené účty. Nasadí na něj tedy bývalého kriminálníka (David Caruso – seriál Policie New York) jako informátora. Sloužit u brutálního mafiána ovšem není žádný med. Remake stejnojmenného filmu z roku 1947 a jinak i celkem slušný thriller natočil Barbet Schroeder (Vzorec pro vraždu, Spolubydlící nebo fanouškům Pink Floyd dobře známé More a La Valée - Obscured by Clouds). (1994)

FILMY

Čelisti (Jaws)
Nova - pondělí 20:55

Spielbergův žraločí trhák, s nímž regulérně prorazil do světa velkého filmu a o němž se před 25 lety říkalo, že při jeho promítání lidé zděšeně prchali ze sálu. Byl oceněn 3 Oscary, ale ani jedním za režii. Na toho si musel Spielberg 18 let počkat, aby jej obdržel za Schindlerův seznam. (1975)

Vražedné alibi Vražedné alibi (Just Cause)
Nova - úterý 21:45
Právník (Sean Connery) se ujímají případu muže (Blair Underwood) odsouzeného za údajnou vraždu malé holčičky. Místní šerif (Laurence Fishburne – Morpheus z Matrixu) by ho ale nejradši udržel za každou cenu v cele smrti. Solidní námět, chytré zacházení s klišé a velmi dobré obsazení zajistilo tomuto detektivnímu thrilleru přinejmenším standardní porci zábavy. Ve filmu si zahrála také manželka Stevena Spielberga, Kate Capshaw (Indiana Jones a Chrám zkázy), a muž s kamennou tváří Ed Harris (Čistá duše). Vražedné alibi bylo natočeno podle románu Johna Katzenbacha, stejně jako např. Hartova válka. (1995)

Obvyklí podezřelí (The Usual Suspects)
Prima - úterý 22:30
Neuvěřitelně zajímavý a překvapivý thriller o bandě zlodějů, kterou policie jednoho dne najde povražděnou na pašerácké lodi. Do rukou vyšetřovatelů padne pouze jediný přeživší člen, který ví, co se vlastně seběhlo. Začíná tedy vypovídat... V hlavních rolích výborní Kevin Spacey (Americká krása) a Gabriel Byrne (Stigmata), režie Bryan Singer (X-Men, X-men 2). (1995)

Dave Dave (Dave)
Nova - středa 20:35
Slovenský rodák Ivan Reitman se proslavil příjemnou sci-fi komedií Krotitelé duchů, ačkoli obecně vyznává spíš "rodinnější" žánr - Dvojčata, Policajt ze školky, Junior... V tomto případě obsadil Kevina Klina (Ryba jménem Wanda) do role prezidentova dvojníka, který je nucen ujmout se úřadu poté, co hlava státu dostane při nekomentováníhodné události infarkt. Samozřejmě se pak zakouká do První dámy, no, a jestli neumřeli... (1993)

Příkaz k popravě (Death Warrant)
Prima - středa 22:20
Nevelký Belgičan Jean-Claude Van Damme se ocitá v pekle té nejhorší věznice, aby odhalil záhadné vraždy vězňů. A stopy vedou – kam jinam, než do nejvyšších míst... Hmm, už hrál i v horších filmech. (1990)

Hvězdné války: Epizoda I - Skrytá hrozba (Star Wars: Episode I - The Phantom Menace)
ČT1 - sobota 21:10
První díl "obnovené" Lucasovy vesmírné ságy, odehrávající se před dávnými časy v předaleké galaxii. Režie se po 12 letech znovu chopil sám George Lucas. (1999)

Philadelphia Philadelphia (Philadelphia)
ČT2 - sobota 17:10
Drama Jonathana Demmeho (Mlční jehňátek) o nemocném AIDS (Tom Hanks) a právníkovi (Denzel Washington), obhajujícím jeho právo na práci. Exkluzivní obsazení doplňuje Antonio Banderas jako homosexuál. Film obdržel dva Oscary - jednoho Hanks, druhého Bruce Springsteen za ústřední píseň Streets of Philadelphia. (1993)

Těžký prachy (Hard Cash)
Nova - sobota 23:05
Po nevydařeném kšeftu se vrací zloděj a podvodník (Christian Slater) z vězení. Pobyt za mřížemi ale nebyl tak dlouhý, aby ho odradil od další akce a zosnová vykrádačku sázkové herny. Naneštěstí při tom překříží plány dvoum zkorumpovaným agentům FBI (Val Kilmer). Tento akční snímek srbského režiséra Predraga Antonijeviče vznikl v bulharských studiích a lokacích. (2002)

Duel (Duel)
Prima - sobota 14:45
Prvotina Stevena Spielberga o obchodním cestujícím, na kterého na nekonečných opuštěných silnicích Kalifornie útočí psychopatický řidič kamionu. Natočil ji ve svých pětadvaceti letech pro televizi, avšak v Evropě byla přestříhaná a prodloužená verze (tedy ta, kterou můžeme vidět) uvedena rovněž do kin. A to dokonce i v tehdejším Československu. (1971)

Vzteklej pes a Glorie (Mad Dog and Glory)
Prima - sobota 22:25
Robert De Niro, Uma Thurmanová a Bill Murray v hlavních rolích vkusně romanticky laděné komedie, v níž policajt a gangster usilují o jednu a tutéž ženu. (1993)

Neslyším zlo (Hear No Evil)
Prima - neděle 21:45
Hamižný detektiv Martin Sheen (seriál Západní křídlo) jde po vzácné minci. Ta je ukryta u hluché přítelkyně zavražděného novináře. Dívka ovšem nemá o ničem ani tušení... Poměrně rutinní thriller typu "vidět a zapomenout". (1993)

Tipy Jana Jaroše: týden od 19. do 25. července - ART
Tenká růžová čára, Vatel, Na Zlatém jezeře...

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.