Na co koukat v televizi (když už člověk musí...) - 16. až 22. srpna

17. 8. 2004 - 9:08 | Téma | red

Na co koukat v televizi (když už člověk musí...) - 16. až 22. srpna zdroj: tisková zpráva

Ve 34., nejen televizním týdnu: Titanic, Robocop 3, Vetřelec 3, Trable prcka Binka... Jako vše, co autor napíše, je i tento televizní výběr do velké míry závislý na jeho vlastních preferencích, pohledu na svět, smyslu života, náladě, a tak vůbec

Jako vše, co autor napíše, je i tento televizní výběr do velké míry závislý na jeho vlastních preferencích, pohledu na svět, smyslu života, náladě, a tak vůbec. Neplatí to jistě absolutně, usilovně se v přehledech snaží zohlednit i obecný vkus, ale znáte to, přes něco vlak prostě nejede. Tak to tak, prosím, berte - zpravidla tehdy, propásnete-li kvůli němu svou oblíbenou telenovelu, estrádu nebo fotbal.

TIP TÝDNE

Titanic Titanic (Titanic)
Nova - sobota 21:20
"To musíš vidět, Otíku! Trochu cestopisný, trochu romantický, trochu dobrodružný, trochu erotický. To prostě musíš vidět!", říká se ve Vesničce mé střediskové o jednom očividně senzačním bulharském filmu. A stejná charakteristika docela dobře sedne i na momentálně nejúspěšnější film všech dob – Titanic. Příběh o tom, jak chudý irský chlapec (Leonardo DiCaprio) ke svým 20 minutám štěstí (Kate Winsletová) přišel, natočil James Cameron (Vetřelci, Piraňa II, Terminátor 2, Pravdivé lži). Pokud se nepletu, film snad jako první dokázal překročit magickou hranici miliardy dolarů tržeb. (1997)

FILMY

Král Galů (Vercingétorix)
Nova - pondělí 21:00
Christopher Lambert už nikdy nezopakoval svůj highlanderovský úspěch, ačkoli se o to mnohokrát pokusil a vlastně stále pokouší. Král Galů je toho důkazem. Pojednává o srdnatém galském (francouzském) vůdci a jeho úsilí ubránit svou říši před nájezdy Římanů. Z hereckých osobností zde uvidíme ještě Maxe von Sydowa a K. M. Brandauera. Film se natáčel v Bulharsku a místy je vtipnější než Asterix a Obelix. (2001)

Robocop 3 Robocop: Zmrtvýchvstání (Robocop: Prime Directives III - Resurrection)
Nova - pondělí 23:25
Předposlední část čtyřdílné televizní minisérie, inspirované příběhem známého kyborga s mozkem zavražděného policisty. Robocop se opět střetává se svým věčným protivníkem RoboCablem. (2001)

Vetřelec 3 Vetřelec 3 (Alien 3)
Nova - úterý 21:50
Rozpačité třetí pokračování slavného Vetřelce, o jehož problematickém závěru se nelichotivě vyjádřil i James Cameron (Vetřelci). David Fincher prý po vlažném přijetí své prvotiny nakrátko uvažoval o tom, že by zanechal kariéry režiséra. To jak známo neudělal, takže z jeho dílny vzešlo ještě temných Sedm, Klub rváčů, Hra či Úkryt s Jodie Fosterovou. (1992)

Útěk z Vietnamu (P.O.W. - The Escape)
Prima - středa 21:55
Plukovník Cooper, představovaný "killnutým Billem" Davidem Carradinem, jde v čele skupinky válečných zajatců, prchajících ze vietnamského zajetí. Jedna z mnoha variací na Ramba či Pohřešovaného v akci, kterých se v 80. letech točily tuny. (1986)

Policie z New Orleansu (The Big Easy)
Nova - pátek 0:05
Vraždy v gangsterském podsvětí New Orleansu, to je problém, s nímž se musí vypořádat detektiv McSwain (Dennis Quaid – Dračí srdce). Život mu ale komplikuje svůdná státní zástupkyně (Ellen Barkinová – Záměna), vyšetřující korupci v řadách policie. (1987)

Nikdy se nevzdat (Last to Surrender)
Prima - pátek 22:40
Zlí hoši zabili hodného policistu a jeho parťák se jim za to chce pomstít. Ve slovníku najdeme tuto větu pod heslem "nejobehranější námět v historii kinematografie". Když za ty zlé dosadíme čínskou mafii, nemusí být nikdo z nás molekulární chemik, aby si nedokázal odvodit, že vítr tentokrát povane z Východu. (1997)

Špionátor (Austin Powers)
Nova - sobota 1:00
První díl potrhlé a přisprostlé komedie s komikem Mike Myersem (Wayneův svět) v úloze ujetého špiona ve stylu 60. let. Od obdobných pokusů film odlišují velkorysejší produkce, větší talent tvůrců a ohromné tržby, které vydělala dvě následující (ale hlavně to třetí) pokračování v amerických kinech. (1997)

Trable prcka Binka Trable prcka Binka (Baby´s Day Out)
Nova - neděle 14:15
Rodinné komedie o malých nezbedných dětech jsou nezřídka otřesné a jejich sledování vyžaduje jistou dávku otrlosti. V tomhle případě se ale jedná o – v rámci žánru - docela vtipně podanou variaci na téma, jak batole zatopilo neschopným únoscům. (1994).

Interview s upírem Interview s upírem (Interview With A Vampire)
Nova - neděle 23:15
Filmový přepis románu Anne Riceové o strastech nemrtvých, které musí prožívat hodný upír Brad Pitt a slastech věčného života, jichž si naopak dopřává zlý vampír Tom Cruise. Atraktivní mužské obsazení doplňují Antonio Banderas a Christian Slater. V "Interview" si zahrála i 12letá Kirsten Dunstová, dnes už vyspělá dospělá přítelkyně filmového Spider-Mana. (1994)


Tipy Jana Jaroše: týden od 16. do 22. srpna - ART
Nesnesitelná lehkost bytí, Zvrat štěstěny, Výběr

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.