Na co koukat v televizi (když už člověk musí...) - 11. až 17. října

11. 10. 2004 - 8:59 | Téma | red

Na co koukat v televizi (když už člověk musí...) - 11. až 17. října zdroj: tisková zpráva

Ve 42. televizním týdnu: Rychle a zběsile, Osvícení, Chřestýš... Jako vše, co autor napíše, je i tento televizní výběr do velké míry závislý na jeho vlastních preferencích, pohledu na svět, smyslu života, náladě, a tak vůbec

Jako vše, co autor napíše, je i tento televizní výběr do velké míry závislý na jeho vlastních preferencích, pohledu na svět, smyslu života, náladě, a tak vůbec. Neplatí to jistě absolutně, usilovně se v přehledech snaží zohlednit i obecný vkus, ale znáte to, přes něco vlak prostě nejede. Tak to tak, prosím, berte - zpravidla tehdy, propásnete-li kvůli němu svou oblíbenou telenovelu, estrádu nebo fotbal.

TIP TÝDNE

Rychle a zběsile Rychle a zběsile (The Fast and the Furious)
Nova - sobota 21:55
Opravdu velmi zběsilý akční snímek o partě neobyčejně cool mladých lidí. Jejich údělem je žít v rychlém jízdním pruhu a polykat benzinové výpary svých naleštěných žihadel. Jednoho dne se mezi ně vloudí tajný policista, vyšetřující sérii přepadení kamionů s náhradními díly. Aby nebyl odhalen, musí se stát ještě víc cool, než ostatní. To se zdá být prakticky nemožné, protože nejvíc cool je samozřejmě Vin Diesel v roli jeho protivníka. Rychle a zběsile režíroval Rob Cohen (Dračí srdce, xXx). (2001)

FILMY

Shining Osvícení (The Shining)
ČT2 - pondělí 21:30
Další perlu ze sbírky dnes již zesnulého Stanley Kubricka připravila ČT2 v podobě adaptace stejnojmenného románu Stephena Kinga. Je po sezóně a do ohromného opuštěného horského hotelu přijíždí jeho nový správce s manželkou a malým synkem. Otázkou je, jak těžké pro ně bude přečkat celou zimu a nezešílet, když v pokoji 237 straší? Odpověď vám dá obsazení Jacka Nicholsona do role muže se sekerou. (1980)

Barva noci (Color of Night)
Nova - pondělí 22:50
Psycholog Dr. Capa (Bruce Willis) nepřímo zapříčiní sebevraždu své pacientky a aby se dostal z depresí, rozhodne se navštívit svého starého kolegu (Scott Bakula). Ten je však záhy zavražděn a policie podezírá některého z jeho vyšinutých pacientů (Lance Henriksen, Brad Dourif...). Capa se pokouší přijít věci na kloub a současně si užívat s tajemnou Rose (Jane March – Milenec). (1994)

Sázka na smrt (The Dead Pool)
Prima - úterý 22:10
Pátý příběh největšího z policejních inspektorů, proslulého pod přízviskem Drsný Harry. Ani tentokrát si role Clinta Eastwooda nezadá s jeho chladně nelítostnými postavami ze Spagetti westernů. Musí zjistit, kdo stojí za sérií vražd podle seznamu, a ztrestat ho. Zvlášť, když je na seznamu i jeho jméno. (1988)

Bláznivá dobolená Bláznivá dovolená (National Lampoon´s Vacation)
Nova - středa 9:05
Úspěšná řada několika vesměs příjemných komedií o trampotách neurotické americké rodiny Griswoldových. Hrají Chevy Chase (Špioni jako my) a Beverly D´Angelo (Formanovy Vlasy), režíroval jeden z "krotitelů duchů" Harold Ramis (Přeber si to, Na hromnice o den více). Po Bláznivé dovolené následovaly ještě Bláznivá dovolená v Evropě, Bláznivé vánoce a Bláznivá dovolená v Las Vegas. (1983)

Propadlí lásce Propadlí lásce (Addicted to Love)
Nova - středa 20:40
V celku zábavná romantická komedie o partnerském čtyřúhelníku. Zhrzený a opuštěný muž z jedné dvojice a zhrzená a opuštěná žena z druhé dvojice spojí síly, aby se pomstili svým bývalým partnerům, kteří to dali dohromady. V rolích ponížených Matthew Broderick (Godzilla) a Meg Ryanová (Láska přes internet), v rolích ponižovatelů Kelly Prestonová (Jerry Maguire) a Francouz Tchéky Karyo (Johanka z Arku). (1997)

Chřestýši (Silent Predators)
ČT1 - sobota 23:55
Na cestě do ZOO prchl z náklaďáku smrtelně jedovatý starý chřestýš. Po dvaceti letech se rozmnožil a teď se pětadvacetitisícová armáda jeho potomků pouští do nevinných obyvatel malého městečka v Kalifornii. Na televizním scénáři se podílel slavný John Carpenter (Halloween, Věc, Útěk z New Yorku). (1999)

Vřískot 2 (Scream 2)
Nova - sobota 0:05
Wes Craven ví, jak na to. Všechny Vřískoty a všechny Noční můry v Elm Street to jen potvrzují. Možná, že je lepší obchodník, než režisér. Horory šité teenagerům na míru, stejně jako Twist nebo Go. Nevaž se, odvaž se! Ve Vřískotu uvidíme např. herečku známou ze seriálu Přátelé, Courtney Coxovou, a jejího manžela Davida Arquetta, který jí prý tehdy při natáčení padl do oka. Nezapomeňme ani na Sarah Michelle Gellarovou, hlavní protagonistku seriálu Buffy – Přemožitelka upírů. (1996)

Svatba naruby Svatba naruby (In & Out)
Prima - sobota 14:05
Komedie režiséra Franka Oze nejsou přihlouplé a mají vždy něco do sebe – Trhák pana Bowfingera, Špinaví prohnilí lumpové. Svatba naruby vypráví o středoškolském učiteli z malého města. Jeho bývalý žák, nyní slavný hollywoodský herec, ho při přebírání Oscara nepřímo označí za homosexuála, a od té chvíle má učitel o zábavu postaráno. Výborné obsazení zahrnuje Kevina Klina (Wild Wild West), Joan Cusackovou (Škola rocku), Toma Sellecka (seriál Magnum) či Matta Dillona (Crash). (1997)


Tipy Jana Jaroše: týden od 11. do 17. října - ART
Osvícení, Je třeba zabít Sekala...

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.