Na co koukat v srpnu: Český historický velkofilm a příběh herecké superhvězdy

1. 9. 2022 - 10:05 | Téma | Matěj Svoboda

Na co koukat v srpnu: Český historický velkofilm a příběh herecké superhvězdy zdroj: Foto: Bioscop

V září nám začne podzim, ale také začnou do kin a na streamovací služby proudit poměrně zajímavé projekty, od českého Žižky, až po nového Toma Hankse.

Jan Žižka, 8. září, kino

zdroj: Bioscop

Umí to Češi jako v Hollywoodu? To budete muset zjistit sami. V každém případě Jan Žižka má největší rozpočet z českých filmů vůbec, objeví se v něm Ben Foster a vedle něj držitel dvou Oscarů Michael Caine. A ambice režiséra Petra Jákla nejsou malé. Navíc vypráví příběh z doby Žižkova mládí, než se stal slavným vojevůdcem a z doby, o které historici moc neví. Jako vůdce Žoldáků dostane za úkol unést snoubenku mocného šlechtice, který má ambice nahradit českého krále. Po jeho stopách se ale vydává trestná výprava.

Já jsem Zlatan, 8. září, kino

já jsem zlatan 2 zdroj: Foto: Vertigo International

Zlatan Ibrahimovič je jméno, které znají všichni fanoušci fotbalu. A ti, co se o fotbal nezajímají, možná vlastně taky. Sportovní fenomén nedávno vydal vlastní autobiografii a podle ní teď vznikl film, ve kterém dostanete možnost seznámit se se Zlatanem trochu víc. Neměl to jednoduché, jako syn imigrantů měl docela složité dětství, jako mladík už mohl zazářit na hřišti, ale zkrotit jeho divokou povahu nebyla žádná legrace. Ale s talentem, jako měl on, to do nejlepších světových klubů byl jen kousek.

Pinocchio, 8. září, Disney+

zdroj: Disney

Hraná verze animované disneyovské klasiky. Řezbář Geppetto vyrobí ze dřeva loutku panáčka a dá mu jméno Pinocchio. Jenže jednoho dne Pinocchio ožije a i když ví, že je dřevěný, chová se jako opravdový kluk. A pak se rozhodne se jím stát. Jenže ve světě na něj čeká možná víc dobrodružství, než na kolik je připravený. V hlavní roli se objeví Tom Hanks, režíruje autor Forresta Gumpa Robert Zemeckis.

Vstupenka do ráje, 15. září, kino

zdroj: Cinemart

George Clooney a Julia Roberts už za sebou pár spoluprací mají a teď se opět potkají před kamerou v romantické komedii Vstupenka do ráje. Její hrdinové bývali kdysi manželé, teď si ale nemůžou přijít na jméno a jsou rádi, že se nemusí vidět. Jenže jejich dcera jim teď řekla, že se bude vdávat. A tak se rozhodnou spojit síly a svatbu překazit. Přeci jí nedovolí zkazit si život, jako to udělali oni? Jenže svatba, krásné tropické ostrovy a společné vzpomínky je možná donutí to celé přehodnotit.

To nic, drahá, 22.9. kino

to nic drahá 2 zdroj: Foto: Vertical Entertainment

Píší se padesátá léta a Alice žije s manželem Jackem v dokonalém městečku uprostřed ničeho. Zatímco její muž chodí do práce, ona se stará o dům a aby bylo vždycky uvařeno. A stejně to mají i její sousedky. Jenže Alice začne mít pocit, že tu něco nehraje a že vlastně neví, co její manžel dělá. A začne být zvědavá. Jenže netuší, že její městečko doopravdy skrývá tajemství, ale mnohem horší, než si dovedla představit. V chytrém thrilleru uvidíte Florence Pugh, Chrise Pinea a Harryho Stylese.

BANGER., 22.9., kino

banger 1 zdroj: Foto: Bontonfilm

Alex je mladý ambiciózní rapper, ale zatím si vydělává jako drogový dealer. Má nejlepší zboží v Praze, ale vypadá to, že brzy nebude mít holku. A pokud s tím chce něco udělat, musí jí předvést, že za něco stojí. Jeho cílem je natočit song s jednou z největších hudebních hvězd u nás, ale má na to jen pár hodin. A bude ho to něco stát. Jak daleko bude ochotný zajít, aby si splnil svůj sen? Originální, drsné a současné drama slavilo obrovský úspěch na festivalu v Karlových Varech.

Blondýnka, 23. září, Netflix

zdroj: Netflix

Marilyn Monroe byla dost možná největší herecká hvězda, jaká kdy po Hollywoodu chodila. A nejen po něm, tahle kráska, kterou obdivoval celý svět, měla blízko k nejmocnějším lidem Ameriky, jenže toho na ni bylo jednu chvíli trochu moc. Blondýnka nebude klasická biografie, ale spíš příběh o tom, se možná mohlo stát a co se dělo v hlavě Marilyn Monroe. Hlavní roli si zahrála Ana de Armas, tu můžete znát třeba z poslední bondovky Není čas zemřít.

Úsměv. 29, září, kino

úsměv 2 zdroj: Foto: Cinemart

Mladá psychiatrička Rose už toho ve své profesi zažila hodně, nikdy se však necítila tak mizerně jako teď. Její pacientka totiž přímo před ní spáchala sebevraždu. A s úsměvem na rtech. Přitom tvrdila, že má podivné vize a trpí nočními můrami. Rose ale zjišťuje, že to nejhorší teprve přijde. Sama začíná mít pocit, že vídá věci, které by vídat neměla a že jí jde kdosi nebo cosi po krku. Prožívá to samé, co její klientka. A zjišťuje, že se stala další obětí kletby nutící lidi k tomu, aby spáchali sebevraždu. Bude další?

Kde zpívají raci, 29. září, kino

kde zpívají raci 1 zdroj: Foto: Netflix

Literární bestseller Kde zpívají raci se dočkal filmové adaptace, na niž jako producentka dohlížela Reese Witherspoon. Děj se točí okolo mladé dívky jménem Kya, která se od ostatních trošku liší. Vyrůstá v bažinách, s lidmi si moc nerozumí, ale pár z nich má ráda. A jinak se stará sama o sebe. Jenže jak dospívá, tak i ona pozná, co je to láska a sblíží se s dvěma muži. Když pak v bažině naleznou mrtvolu jednoho z nich, okolí má jasno v tom, kdo za to může. Pravda je však mnohem složitější.

Na pivo do první linie, 30. září, Apple TV+

zdroj: Apple TV+

Ještě před pár lety byl Peter Farrelly specialistou na obhroublé komedie. Spolu s bráchou Bobbym natočili třeba Něco na té Mary je nebo Blbého a blbějšího. Jenže pak si Peter řekl, že zkusí něco vážnějšího a jeho drama Zelená kniha z roku 2018 vyhrálo tři Oscary včetně toho za Nejlepší film. Jeho novinka Na pivo do první linie vychází z absurdní události. Když Američané válčili ve Vietnamu, budižkničemu Chickie se rozhodne, že odjede za svými kamarády. A přiveze jim pivko. Hlavní role dostali Zac Efron, Russell Crowe a Bill Murray. 

Zdroje: Vlastní

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.