Na co koukat v listopadu: Hvězdná akce, komiksoví nováčci i oscaroví kandidáti

1. 11. 2021 - 10:00 | Téma | Matěj Svoboda

Na co koukat v listopadu: Hvězdná akce, komiksoví nováčci i oscaroví kandidáti zdroj: Foto: Netflix

Listopad je tradičně doba, kdy je venku hnusně, ale v kinech to začíná být zajímavé.

Studia totiž zkouší předhazovat divákům a novinářům filmy, které mají oscarové ambice. Ne každý uspěje, ale fandové náročnějších a originálnějších snímků zkrátka začínají mít žně. Neznamená to ale, že byste v listopadu měli přijít o superhrdiny nebo akční divočiny. Všechno bude, tentokrát si vážně vybere každý.

Tím tvrdší je pád, 3. listopadu, Netflix

tím tvrdší je pád 1 zdroj: Foto: Netflix

Divokému západu se přezdívalo divoký i kvůli lidem, jakým byl Nat Love. Ten se ale poslední roky pokouší sekat dobrotu. Jenže když zjistí, že z vězení utekl Rufus Buck, nemilosrdný zabiják a vrah jeho rodiny, rozhodne se Nat dát ještě jednou dohromady starou partou a vyřídit tuhle dávnou záležitost jednou provždy. Bude se střílet. A to hodně. Těšit se můžete na Idrise Elbu, Jonathana Majorse nebo držitelku Oscara Reginu King.

Eternals, 4. listopadu, kino

zdroj: Falcon

Eternals jsou superhrdinský tým, který je na Zemi už tisíce let. Pomohl stvořit první civilizace, ale od té doby jen kouká, jak se lidstvo vyvíjí a do ničeho nezasahuje. Teď se ovšem bývalí přátelé budou muset opět spojit, protože k Zemi míří Devianti, jejich staří protivníci. A mají v plánu vyhladit lidstvo. V hlavních rolích se objeví Salma Hayek, Angelina Jolie nebo Richard Madden ze Hry o trůny. Nejnovější marvelovku pak točila Chloe Zhao, držitelka Oscara za drama Země nomádů.

Finch, 5. listopadu, Apple TV+

zdroj: Apple TV+

Stačila chvilka a lidstvo prakticky zmizelo z povrchu země. Po strašlivé katastrofě zůstal postarší vynálezce jménem Finch sám, jen se svým psím kámošem. A tak se rozhodl s tím něco udělat a vyrobil robota jménem Jeff. Finch ho učí nejenom jak chodit, ale taky jak se postarat o psa, vést normální konverzaci a vlastně se k němu chová, jako kdyby byl jeho dítě. Teď ale tahle trojka vyráží z bezpečí podzemního bunkru na dlouhou cestu do hor, kde by možná mohli žít další lidé… V hlavní roli uvidíte Toma Hankse.

Poslední noc v Soho, 11. listopadu, kino

poslední noc v soho 1 zdroj: Foto: Cinemart

Edgar Wright, autor filmů jako Scott Pilgrim proti zbytku světa, Jednotka příliš rychlého nasazení nebo Baby Driver se rozhodl zkusit horor. Hrdinou Poslední noci v Soho je mladá Eloise, která se v Londýně pokouší prosadit jako módní návrhářka. Ale vždycky, když usne, ocitne se v šedesátých letech a v kůži zpěvačky Sandie. Minulost je pro Eloise čím dál lákavější, pak ale zjistí, že Sandie nemá zdaleka tak úžasný život, jak si myslela. A najednou jde oběma o krk.

Red Notice, 12. listopadu, Netflix

zdroj: Netflix

Když chce Netflix hit, nebojí se sáhnout do peněženky. V Red Notice se tak sejdou tři možná nejzářivější hvězdy současnosti. Dwayne Johnson si tu zahraje agenta FBI, jenž zatkne profesionálního zloděje uměleckých předmětů Ryana Reynoldse. Ale dá mu nabídku, jaká se neodmítá. Pokud mu pomůže chytit ještě nebezpečnější zlodějku Gal Gadot, možná, že by nakonec nemusel skončit ve vězení. Jenže komu se dá věřit ve světě podvodníků, zlodějů a podrazáků? Akční komedii natočil Rawson Marshall Thurber, autor dnes už komediální klasiky Vybíjená.

Francouzská depeše Liberty, Kansas Evening Sun, 18. listopadu, kino

  Francouzská depeše 1 zdroj: Foto: Falcon

Wes Anderson je režisér s hodně osobitým humorem, ještě osobitějším naivním vizuálem a schopností dostat před kameru, kohokoliv si zamane. Jeho novinka má být něčím jako milostným dopisem americkým novinářům, kteří v sedmdesátých letech žili a působili ve Francii. A vyprávěli hodně bizarní příběhy. Budou u toho Timothée Chalamet, Owen Wilson, Bill Murray, Benicio del Toro, Adrien Brody, Léa Seydoux, Frances McDormand nebo Tilda Swinton.

Modřiny, 24. listopadu, Netflix

modřiny 1 zdroj: Foto: Netflix

Halle Berry už doma jednoho Oscara má, ale evidentně by k němu ráda přidala druhého. A aby zdvojnásobila svoje šance, postavila se u Modřin i za kameru. Ve svém režijním debutu si zahrála Jackie Justice, bývalou zápasnici MMA, která se ocitla na dně. Teď se ale do jejího života vrací malý syn, kterého kdysi odložila a v ní se probouzí mateřské instinkty. Ví, že pokud se o něj chce postarat, musí se vrátit do ringu. Nic jiného, než zápasení totiž neumí.

Král Richard: Zrození šampiónek, 25. listopadu, kino

král richard 1 zdroj: Foto: Netflix

Největší filmovou hvězdou na světě už Will Smith byl. Sice už to je nějakých deset let, ale nikdo mu to neodpáře. Naopak Oscara pořád nemá, i když se hodně snaží a letos tomu nebude jinak. Král Richard: Zrození šampiónek bude příběhem Richarda Williamse, muže, jenž se rozhodl udělat ze svých dcer tenisové superhvězdy. Rodina pocházela z chudých poměrů, holkám nikdo nevěřil a jejich táta měl hodně svérázné tréninkové metody. Jenže vzhledem k tomu, že jeho dcery se jmenovaly Venus a Serena, je asi jasné, jak to dopadlo.

Klan Gucci, 25. listopadu, kino

zdroj: MGM

Ridley Scott před pár týdny poslal do kin historický nářez Poslední souboj, ale pokud byste rádi od téhle režisérské legendy dostali nějaký nášup, je tu Klan Gucci. A v něm taky poteče krev, i když trošku jinak. Podíváme se do rodiny, jejíž jméno je synonymem pro módu a luxus. Rodiny, kde platí přísná pravidla, silné osobnosti často stojí proti sobě a občas to někoho z nich stojí i život. V hlavních rolích Lady Gaga, Al Pacino, Jared Leto nebo Adam Driver.

Zdroje: Vlastní

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.