Na co koukat v květnu: Závěr marvelovské komiksovky a Vin Diesel opět za volantem

2. 5. 2023 - 15:33 | Téma | Matěj Svoboda

Na co koukat v květnu: Závěr marvelovské komiksovky a Vin Diesel opět za volantem zdroj: Foto: Disney

Komiksoví hrdinové, desátý díl akční ságy s vůní benzínu, další hraná disneyovka a hraná adaptace anime fenoménu.

Strážci Galaxie: Volume 3, od 4. května, kino

Vesmír zachránili Strážci Galaxie hned několikrát a teď si chtějí užívat zaslouženého důchodu. Jenže o sobě dává vědět jejich minulost. Na scénu se vrací šílený vědec, který vytvořil Rocketa, ale také uměle vytvořená superbytost Adam Warlock, jenž má za úkol Strážce Galaxie najít a zlikvidovat. Začíná poslední boj, ve kterém se hraje o všechno. A možná, že Star-Lord a jeho banda tentokrát nebudou mít dost štěstí a schopností na to, aby se dočkali happy endu. Opět režíruje James Gunn, který natočil i první dva díly. 

zdroj: Falcon

Život pro samouky, od 11 května, kino

Kláře je čtyřicet, ale pořád má pocit, jako kdyby jí bylo osmnáct. Právě se jí rozpadlo manželství, co se týče opačného pohlaví, je stejně nešikovná jako zamlada a má pocit, že její život se jí rozpadl pod rukama. Jenže s tím chce něco udělat. S pomocí profesionální vztahové koučky a internetové celebrity je rozhodnutá dát si svůj život dohromady a třeba najít konečně i tu opravdovou lásku. I kdyby si kvůli tomu měla znovu natlouct. V hlavní roli romantické komedie uvidíte Janu Plodkovou. 

zdroj: Bontonfilm

Hypnotik, od 11. května, kino

Danny Rourke je zkušený polda, který žije svou prací. Minimálně od doby, kdy beze stopy zmizela jeho sestra. Teď ho přivolali k probíhající bankovní loupeži a on zjistí, že má co do činění s dost neobvyklým protivníkem. Proti němu stojí hypnotizér, jenž dovede jedním slovem donutit lidi okolo sebe, aby ho na slovo poslouchali. A podle všeho nechce jen peníze, ale také hodlá Dannyho pořádně potrápit. Nejspíš totiž ví něco o jeho dceři… Hlavní role se zhostil Ben Affleck, režíruje Robert Rodriguez, autor filmů jako Desperado nebo Alita: Bojový Anděl. 

zdroj: Warner Bros Pictures

Matka, od 12. května, Netflix

Živila se jako nájemná vražedkyně, uměla to s odstřelovací puškou i s nožem a nic ji nerozházelo. Jenže pak se z chladnokrevné profesionálky měla stát matka a došlo jí, že její dcera bude brzy lovnou zvěří pro ty největší parchanty na světě. A tak se rozhodla dát ji k adopci. To se stalo před mnoha lety, jenže minulost nezapomíná. A teď z vězení vychází pár hodně nebezpečných lidí, kteří si chtějí srovnat s vražedkyní účty. A hodlají ji vystopovat přes její dceru. Jennifer Lopez ale nic ze svých zabijáckých schopností nezapomněla. 

zdroj: Netflix

Znovu se zamilovat, od 18. května, kino

Mira milovala svého manžela tak moc, že je nemohla rozdělit ani smrt. Alespoň ona si to myslela a když o svou lásku přišla, rozhodla se posílat zamilované zprávy na jeho mobil. Netušila, že telefonní společnost přidělila číslo někomu jinému a teď ho používá novinář Rob. Toho zamilované zprávy od neznámé ženy dojmou tak moc, že se rozhodne ji vypátrat. A získat její srdce. V hlavních rolích se sešli hvězda seriálu Cizinka Sam Heughan a bývalá Miss Worl Priyanka Chopra. 

zdroj: Falcon

Rychle a zběsile 10, od 18 května, kino

Série Rychle a zběsile to dotáhla na dvojciferné číslo. Na to, že hrdinové začínali jako zloději DVD přehrávačů, je to solidní výkon. Teď je ale čeká protivník, který by mohl být nad jejich síly. Zná je totiž zatraceně dobře a porazit je je pro něj osobní. Jde totiž o syna jednoho ze zloduchů ze starších filmů a kvůli pomstě hodlá zničit všechno, co Dom Toretto vybudoval. Jeho rodinu, přátelé a nakonec i jeho samotného. Za volanty se usadí Vin Diesel, Jason Statham, Michelle Rodriguez a nově třeba Jason Momoa. 

zdroj: Cinemart

Aftersun, od 18. května, kino

Drama Aftersun se stalo obřím diváckým hitem na festivalu v Karlových Varech, ale úspěchy slavilo i v Torontu nebo Cannes. Nostalgický příběh se odehrává v devadesátých letech v Turecku, kam na dovolenou odjel mladý Calum se svou dcerou Sophií. Okolí je občas považuje za sourozence, Calum nepokazí žádnou legraci a oba si prázdniny užívají. Jenže všechno hezké musí jednou skončit. A ne všechno je takové, jak by se mohlo na první pohled zdát. 

aftersun zdroj: Foto: A24

Saint Seiya: Rytíři zvěrokruhu – Počátek, od 25. května, kino

Polský režisér Tomasz Bagiński je tvůrce, jehož práci znají hlavně fandové počítačových her. Právě on je totiž zodpovědný za skvělé a atmosférické filmečky ke třetím hernímu Zaklínačovi. Teď si jeho talent budete moci vychutnat i v kině. Saint Seiya: Rytíři zvěrokruhu – Počátek je hraná adaptace populární anime, v níž teenager Seiya pátrá po své unesené sestře a objeví svět mystických sil, svatých bojovníků a kouzel. A zjistí, že právě on se má stát ochráncem reinkarnované bohyně. 

zdroj: Falcon

Malá mořská víla, od 25. května, kino

U Disneyho mají dobře spočítané, že hrané adaptace jejich animáků vydělávají solidní peníze, a tak byla jen otázka času, než dojde na Malou mořskou vílu. Ariel se vrací, spoustě lidí se kvůli tomu zvedl tlak, protože její představitelka Halle Bailey má tmavou pleť, ale malým holkám to nejspíš bude jedno. Opět totiž dostanou výpravný romantický muzikál, jehož hrdinka se nechá s pomocí magie proměnit v člověka, aby mohla být s princem, kterého miluje. A až příliš pozdě jí dojde, že to pro ni nemusí skončit dobře. Režíruje Rob Marshall, který natočil třeba oscarové Chicago. 

zdroj: Falcon

Krev a zlato, od 26. května, Netflix

Druhá světová válka brzy skončí, ale hrdinové válečného akčňáku Krev a zlato ještě zažijí pořádné peklo. Do jejich městečka totiž napochodovaly ustupující jednotky a jejich nelítostný velitel si odtud chce odvézt zlato, které tu má být někde schované. A bude vesničany tak dlouho mučit, dokud mu ho nevydají. Jenže nepočítal s tím, že se proti němu vzbouří německý dezertér a spojí síly s odhodlanou mladou ženou, která touží po pomstě. Řež může začít. 

krev a zlato zdroj: Foto: Netflix

Zdroje: vlastní

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.