Na co koukat v květnu: Indiana Jones, komiksoví hrdinové a drsňák Hemsworth

31. 5. 2023 - 15:22 | Téma | Matěj Svoboda

Na co koukat v květnu: Indiana Jones, komiksoví hrdinové a drsňák Hemsworth zdroj: Foto: Walt Disney Studios Motion Pictures

Spider-Man zachraňuje paralelní světy, Chris Hemsworth dobývá gruzínské vězení, superrychlý Flash mění historii a Indiana Jones se loučí.

Spider-Man: Napříč paralelními světy, od 1. června, kino

Animovaný Spider-Man: Paralelní světy byl nejen hit, ale i sakra dobrý film, který skvěle využíval technologické možnosti animáků. A byl z toho právem Oscar. Dvojka však hodlá pořádně přitlačit na pilu. Miles Morales totiž zjistí, že proti němu stojí soupeř, který je schopný všechny paralelní vesmíry zničit. A ti, kdo se ho pokoušejí zastavit, si taky neberou servítky. Cesta k happy endu bude dlouhá.

zdroj: Sony Pictures Entertainment

Transformers: Probuzení monster, od 8. června, kino

Série Transformers se po několika pokračováních vyčerpala, ale rozhodně neumřela. Teď se Autoboti z planety Cybertron vrací a podíváme se s nimi do roku 1994, kdy se na Zemi skrývali před lidmi i starými nepřáteli. Jenže teď se na scéně objevil nepřítel schopný požírat celé planety a Autoboti jsou to jediné, co mu stojí v cestě. Nebo že by ne? Uprostřed amazonské džungle se totiž ukrývají Transformeři schopní měnit se v obří zvířata. Na čí stranu v konfliktu se přidají?

zdroj: Cinemart

Kostlivec, od 8. června, kino

Stephen King umí děsit čtenáře i v krátkých povídkách a ty, jak se ukázalo, fungují i ve filmové podobě. Kostlivec to hodlá potvrdit. Děj se bude točit okolo mladé středoškolačky, která nedávno přišla o matku a jelikož její táta se ze smrti manželky nevzpamatoval, je jen na ní, aby se postarala o mladší sestru. Jenže právě tu terorizuje monstrum, které si brousí zuby na děti, na něž jejich rodiče kašlou. A teď má pořádný hlad.

zdroj: Falcon

Nová hračka, od 15. června, kino

Samy je sympaťák, který má hluboko do kapsy, spoustu nápadů, ale ještě víc průšvihů. A teď se jeho život zásadně změní. Vyhlédne si ho totiž Philippe, syn nejbohatšího Francouze, který chce, aby se Samy stal jeho hračkou. Zní to absurdně? Samozřejmě. Jenže pak Samy zjistí, kolik za to bude peněz a na nabídku kývne. S otravným děckem zpočátku těžko hledá společnou řeč, ale brzy zjistí, že bohatý klučina potřebuje víc než jen peníze a hračky. Potřebuje kámoše.

Nova hracka zdroj: Foto: Sony Pictures Releasing France

Mezi živly, od 15. června, kino

Nový animák od studia Pixar bude poctivá romantika o dvou hrdinech z jiných světů. A v tomhle případě to platí doslova. Ember je ohnivá elementálka, kterou rozpálí každá maličkost, naproti tomu sympaťáka Wadea tvoří voda a životem tak nějak pohodářsky proplouvá. Nemají spolu vůbec nic společného, ale možná právě proto si tak dobře rozumějí. Jenže láska mezi takhle odlišnými hrdiny, to už může být problém. Nejen pro ně, ale i pro jejich nepřející okolí.

zdroj: Falcon

Flash, od 15. června, kino

Superhrdina Flash pomohl zachránit svět ve filmové Lize spravedlnosti a teď se konečně dočkal vlastní sólovky. A bude mít dost práce, protože s pomocí své schopnosti vyvinout šílenou rychlost cestuje do minulosti, aby zachránil svou matku. Nedochází mu, že tím přepsal historii a Země se kvůli němu ocitla v nebezpečí. Teď musí svou chybu napravit, nebude na to ale sám. Pomůže mu mimo jiné Supermanova příbuzná a ne jeden, ale rovnou dva Batmani!

zdroj: Warner Bros.

Vyproštění 2, od 16. června, Netflix

Chris Hemsworth se před pár lety představil jako Tylere Rake, drsňák, který měl za úkol najít a zachránit syna mocného drogového dealera před jeho konkurenty. A zaplatil za to životem. Jenže jen na pár měsíců. Tyler se probral z kómatu, dal se znovu do formy a vrací se do akce. Teď musí z přísně střežené věznice dostat manželku gruzínského gangstera. Během akce ale zjistí, že jeho zaměstnavatel s ním nehrál úplně fér hru. A že kvůli tomu bude muset spousta lidí ošklivě umřít.

zdroj: Netflix

Nic ve zlým, od 22. června, kino

Maddie je kolem třiceti, ale chová se pořád jako nezodpovědná puberťačka. Teď přišla kvůli dluhům o auto a brzy možná přijde i o střechu nad hlavou. I proto kývne na nečekanou brigádu. Má se ujmout dospívajícího šprta Percyho, který radši kouká do knížek, než by chodil ven, a ukázat mu, o čem je život. A to znamená spoustu alkoholu, bláznivých historek a možná i nějaké to milostné dobrodružství. V hlavní roli bláznivé a přisprostlé komedie se nečekaně objeví držitelka Oscara Jennifer Lawrence.

zdroj: Falcon

Asteroid City, od 22. června, kino

Režisér Wes Anderson má naprosto unikátní audiovizuální styl a sedm neproměněných oscarových nominací. A taky schopnost zlákat do svého projektu ty největší hvězdy. Asteroid City se odehrává v městečku, vedle kterého je kráter po obřím meteoritu a každý rok se tu sjíždějí nejchytřejší mladí lidé z celé Ameriky, aby debatovali o složitých věcech. A taky jejich rodiče, kteří jim vůbec nerozumí. Tentokrát dorazí mimo jiné Tom Hanks, Scarlett Johansson, Edward Norton nebo Margot Robbie.

zdroj: Cinemart

Indiana Jones a nástroj osudu, od 29. června, kino

Legenda se vrací. I když už v požehnaném věku. Harrison Ford jde zpátky do akce jako dobrodruh a archeolog a tentokrát se ocitáme v době, kdy Amerika a Sovětský svaz soupeří o to, kdo dobude vesmír. Na straně Spojených států jsou i lidé, kteří kdysi dávno sloužili nacismu a ne všichni udělali za svou minulostí tlustou čáru. Indy se tak střetává v novém prostředí se starými nepřáteli a bojuje o artefakt, který by jeho protivníkům mohl pomoci přetvořit celý svět tak, aby vyhovoval jejich zrůdné ideologii. 

zdroj: Lucasfilm

Zdroje: vlastní

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.