Na co koukat v dubnu: Superhrdinky, drsní mstitelé i cesta na Mars

31. 3. 2021 - 11:45 | Téma | Matěj Svoboda

Na co koukat v dubnu: Superhrdinky, drsní mstitelé i cesta na Mars zdroj: Foto: Apple TV+

Kina jsou zavřená už několik měsíců a bude ještě asi chvilku trvat, než se na tom něco změní. Naštěstí tu jsou streamovací služby.

Betonový kovboj, 2. dubna, Netflix

Na co koukat v dubnu zdroj: Foto: Netflix

Narazit v jednadvacátém století na kovboje uprostřed divočiny s trochou štěstí jde. Narazit na něj uprostřed amerického velkoměsta ale překvapivě taky. Teenagera Colea to ovšem překvapí. Právě se přestěhoval do Filadelfie, kde má žít u otce, kterého skoro nezná. Ti dva si moc nerozumí, když však Cole zjistí, že táta Harp má dost podivný koníček a uprostřed metropole se chodí odreagovat do stáje a spolu s podobnými nadšenci vyráží v sedle do ulic, začne ho to zajímat.

A čím víc proniká do podivné, ale překvapivě hodně kamarádské komunity, tím míň myslí na průšvihy a zjišťuje, že s přísným otcem má možná společného víc, než si kdy myslel. A z koňského hřbetu se na svět a život kouká přeci jenom trošku jinak. V hlavní roli moderního městského kovboje se objeví Idris Elba.

zdroj: Netflix

Thunder Force, 2. dubna, Netflix

Na co koukat v dubnu zdroj: Foto: Netflix

Melissa McCarthy patří mezi nejúspěšnější komediantky současnosti, Octavia Spencer zase získala Oscara. Ale ani jedna nikdy nebyla uvěřitelná akční hrdinka. Pravda, ani jedna z dam se o to ani nepokoušela, maximálně tak v komediálním žánru. Teď však bude právě na nich, aby zachránily svět.

Ten je doslova přecpaný superpadouchy, když se ovšem ze dvou čtyřicátnic, které byly kdysi dobrými kamarádkami, stanou superženy, pochopí, že právě ony musí vrátit zpátky do ulic bezpečí. Jedna se teď může spoléhat na obří sílu, druhá dovede být neviditelná, ale ani jedna nemá s hrdinstvím zrovna velké zkušenosti. Jenomže záporáci nečekají, a tak musí Thunder Force do akce, ať už se jí chce, nebo ne. Scénář i režii si vzal na starost manžel Melissy McCarthy Ben Falcone, jenž s ní natočil i komedie jako Tammy, Šéfka nebo Život je večírek.

Wonder Woman 1984, 15. dubna, HBO GO

zdroj: Warner Bros Pictures

Zatímco v Americe si díky HBO Max mohli superhrdinku od DC užívat už o vánočních svátcích, my jsme si museli počkat. Ale čekání skončilo, protože Diana Prince se konečně se svým druhým filmem podívá i do Česka. Jak už název napovídá, tentokrát ji čekají nástrahy osmdesátých let, tedy stylových ledvinek, a ještě stylovějších mulletů. A taky jeden mocný artefakt schopný plnit lidem přání.

Díky němu se mezi živé vrátí Dianina láska Steve Trevor, ovšem ne každý si přeje takhle ušlechtilé věci a miliardář Max Lord se díky němu stane nejmocnějším člověkem na světě. A taky nejnebezpečnějším. Ještě víc však Wonder Woman může zatopit donedávna nenápadná žena, která se teď díky artefaktu změnila ve smrtelně nebezpečnou Cheetah. Začíná boj o osud světa, ale i o duši celého lidstva. Hlavní roli si pochopitelně zahrála Gal Gadot a vrací se i Chris Pine, nově dorazí třeba Pedro Pascal ze seriálového Mandaloriana nebo Kristen Wiig, která si po letech v komediích vyzkoušela komiksovou záporačku.

Utajený pasažér, 22. dubna, Netflix

Na co koukat v dubnu zdroj: Foto: Netflix

Velitelka Marina, biolog David a doktorka Zoe jsou připraveni udělat ve jménu vědy a lidstva krok, o jaký se ještě nikdo nepokusil. Právě oni mají doletět k Marsu a být prvními lidmi, kteří na něm přistanou. Jenomže hned po startu zjistí, že mají nečekaný, ale zatraceně velký problém. Jejich loď navržená pro trojici cestovatelů totiž veze čtyři lidi. Kvůli bizarní shodě náhod a obrovské smůle se na ní totiž zapomněl technik Michael, jenž po probrání se z bezvědomí zjišťuje, že má z okénka parádní výhled na planetu Zemi.

Návrat nepřipadá v úvahu, a tak se z Michaela stává nedobrovolně člen expedice. Jenomže cesta k Marsu je dlouhá a všem brzy dojde, že se čtvrtým člověkem nikdo nepočítal. Zásoby vody a jídla se tenčí a zásoby vzduchu jakbysmet. A Mars je pořád daleko. Zvládnou čtyři hrdinové spolupracovat a vymyslet způsob, jak splnit misi a hlavně jak ji přežít, nebo k rudé planetě nedorazí v plném počtu? Napínavý komorní sci-fi thriller natočil Joe Penna, jenž má na kontě i vynikající survival thriller s Madsem Mikkelsenem Arctic: Ledové peklo. Do hlavních rolí obsadil Annu Kendrick a Toni Collette.

Without Remorse, 30. dubna, Amazon

Without Remorse zdroj: Foto: Amazon

Tom Clancy byl jedním z nejvýraznějších autorů thrillerů a špionážních příběhů a podle jeho románů vznikly filmy jako Hon na ponorku, Vysoká hra patriotů, Jasné nebezpečí nebo Nejhorší obavy. Jejich hrdinou je analytik CIA Jack Ryan a v posledních dvou se objevil i drsňák John Clark, jehož si zahráli Willem Dafoe a Liev Schreiber.

Teď se ovšem Clark vrací, i když ještě pod svým původním jménem John Kelly, Without Remorse bude totiž adaptace knihy, která se odehrává ještě před tím, než pod novým jménem vstoupil do vládních služeb. John Kelly je člen elitních Navy SEAL, jenž jen se štěstím přežil útok komanda, které ho mělo zabít. Jenomže jeho manželka takové štěstí neměla. John chce teď zjistit, kdo a proč touží po jeho smrti a nebojí se ptát hodně drsným způsobem.

A odhalí, že celá situace je mnohem složitější a že se ocitl uprostřed spiknutí, kde jde o mnohem víc než jen o jeho život. Jenomže tenhle drsňák chce odpovědi a nezáleží mu na tom, od koho je získá. A jak moc ho to bude bolet. V hlavní roli se objeví Michael B. Jordan z komiksového Black Panthera a hlavně z boxerské série Creed.

Zdroje: Vlastní

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.