Na co koukat v dubnu: Návrat kouzelníků a fotbalový šílenec

5. 4. 2022 - 10:15 | Téma | Matěj Svoboda

Na co koukat v dubnu: Návrat kouzelníků a fotbalový šílenec zdroj: Foto: Warner Bros. Pictures

Mnoho velkých filmů nás tento měsíc nečeká, ale o to zajímavější kousky dostaneme, ať už z české, nebo zahraniční produkce. Aneb od natáčení filmů, přes vesmír, až po Vyšehrad.

V bublině, 1. dubna, Netflix

v bublině zdroj: Foto: Netflix

Judd Apatow má jako režisér nebo producent na kontě filmy jako Zbouchnutá a Superbad. Jeho novinka V bublině bude taky komedie, i když namísto vztahů tu bude řešit těžkosti herecké profese. Hlavně v době covidové. Parta herců se totiž pokouší dokončit další díl filmové série plné dinosaurů, střílení a akce. Jenže to musí zvládnout, aniž by opustili svůj hotel. A začne jim z toho trochu hrabat. V hlavních rolích uvidíte Davida Duchovnyho, Leslie Mann nebo Pedra Pascala.

Apollo 10 ½: Dítě kosmického věku, 1. dubna, Netflix

apollo 2 zdroj: Foto: Netflix

Režisér Richard Linklater natočil komedii Škola ro(c)ku nebo klasiku Omámení a zmatení, jako filmař se však nebrání ani experimentům, což ukázalo třeba i jeho animované sci-fi Temný obraz. A k animákům se vrací i se svou novinkou Apollo 10 ½: Dítě kosmického věku, tentokrát však půjde o rodinnou podívanou. Děj se odehrává v šedesátých letech a hlavním hrdinou je kluk, který miluje všechno spojené s objevováním vesmíru. A jednoho dne dostane šanci do něj letět.

Stínohra, 7. dubna, kino

stínohra 1 zdroj: Foto: Falcon

Janovi se zhroutil svět. Jeho žena byla zavražděná a to jediné, co ho drží nad vodou, je starý kamarád a jeho boxerská tělocvična. Tady najde nové přátele, novou rodinu a nový důvod žít. Když pak policie vraha chytí, vypadá to, že Jan bude moci jít dál. Pak ovšem zjistí, že vrah je důležitým policejním informátorem a ve vězení si díky tomu nejspíš dlouho nepobude. Je čas sjednat si spravedlnost sám. Psychologický thriller natočil režisér Devadesátek Peter Bebjak.

René – Vězeň svobody, 7. dubna, kino

rené vězeň svobody 1 zdroj: Foto: Aerofilms

Režisérka a dokumentaristka Helena Třeštíková patří mezi filmařky, které svými schopnostmi vysoce převyšují většinu domácích filmařů. Za dokument René získala dokonce Evropskou filmovou cenu. Ke svému hrdinovi se teď vrací. René, víceméně profesionální kriminálník, který byl vždycky jednou nohou ve vězení, zestárnul, ale je odhodlaný polepšit se. Jenže svět mimo vězení mu dává pořádně zabrat. Povede se mu na prahu padesátky utéct před sebou samotným?

Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství, 7. dubna, kino

fantastická zvířata 1 zdroj: Foto: Warner Bros. Pictures

Už potřetí se vracíme do světa Harryho Pottera, ovšem do doby, kdy slavný čaroděj ještě nebyl na světě. Blíží se druhá světová válka, ale jedna velká válka už zuří. Ve světě kouzelníků totiž zůstalo už jen pár hrdinů ochotných a schopných postavit se mocnému Grindelwaldovi, jenž chce vládnout lidstvu. Odborník na magickou faunu Mlok Scamander, jeho přátelé a mladý Brumbál budou mít sakra hodně práce.

All the Old Knives, 8. dubna, Netflix

all the old knives 2 zdroj: Foto: Amazon

Henry Pelham a Celia Harrison jsou agenti CIA a v minulosti je spojovala nejenom práce, byli to milenci. To však odvál čas, před lety se totiž během jejich mise stalo něco hodně ošklivého a oba by na to rádi zapomněli. Jenže nadřízení mají jiný názor. Henry s Celií se tak setkávají v malém městečku, kde kdysi došlo ke katastrofě a pokoušejí se zjistit, kde se tehdy stala osudová chyba. A zjišťují, že i po letech k sobě mají blízko. Jenže můžou si věřit? V hlavních rolích špionážního thrilleru se objeví Chris Pine a Thandie Newton.

Zlouni, 14. dubna, kino

zlouni 2 zdroj: Foto: Cinemart

Vlk je šéf největších lumpů široko daleko. Had je kasař, tarantule hacker, žralok mistr převleků a piraňa drsňák. Žádný sejf si před nimi nemůže být jistý, jenže tentokrát se přepočítali a spadla klec. Čeká je vězení, ale je tu jedna možnost, jak se mu vyhnout. Profesor Marmeláda je totiž přesvědčený, že z téhle party lumpů zvládne udělat klaďáky. Vlkův gang to bere jako možnost vzít roha, ale brzy zjistí, že sekat latinu má svoje kouzlo. A že být zloduch možná není až takové vítězství.

Vyšehrad: Fylm, 14. dubna, kino

vyšehrad fylm 2 zdroj: Foto: Bioscop

Lavi je zpátky. Hrdina internetového seriálu, fotbalové eso a prvotřídní tele teď míří do kin. Lavi se pořád ještě pokouší nakopnout svou kariéru a sní o velkých světových klubech, jenže zároveň se neustále chová jako nezodpovědné hovado, za které musí řešit průšvihy jeho manažer. Ještě že mu to na hřišti tak dobře kope. Jenže teď se pro Laviho spousta věcí změní. Zjistí totiž, že má syna. A musí se o něj postarat.

Seveřan, 14. dubna, kino

zdroj: Cinemart

Režisér Robert Eggers natočil drsné a atmosférické snímky Čarodějnice a Maják. Teď se vydává mezi Vikingy. Hrdinou jeho Seveřana bude mladý princ, který byl jako dítě svědkem vraždy svého otce. Jemu samotnému se povedlo přežít a celé roky nemyslel na nic jiného než na pomstu. A teď má příležitost prolít krev svých nepřátel. Jenže jeho cesta plná násilí a bolesti bude něco stát a on si bude muset rozmyslet, jestli je pro něho důležitější msta, nebo rodina. V hlavních rolích Alexander Skarsgård, Nicole Kidman a Anya Taylor-Joy.

Panství Downton: Nová éra, 28. dubna, kino

panství downton 2 zdroj: Foto: Cinemart

Seriálový fenomén Panství Downton se už jednoho filmového pokračování dočkal, ale fandům to nestačilo, takže dostanou další. A v něm se bude dědit, hrdinové totiž zjistí, že jim kdosi odkázal zámeček na jihu Francie. Tím tajemným mužem je starý přítel babičky Violet, o kterém nikdy nemluvila. Co byl zač? A jaké tajemství Violet skrývá? Zajímavé věci se ovšem budou dít i na samotném panství, kam přijeli hollywoodští filmaři natáčet. A nedá se říct, že by si s místními rozuměli.

Zdroje: Vlastní

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.