Na co koukat v červnu: Pixarovky, monstra a akční nářezy

28. 5. 2021 - 10:05 | Téma | Matěj Svoboda

Na co koukat v červnu: Pixarovky, monstra a akční nářezy zdroj: Foto: Universal

Pestrá nabídka čítá všechno možné od Rychle a zběsile, přes dojemná rodinná dramata, návraty legend, až po drsné horory.

Kina už se nám pomalu začínají otevírat. Zatím ještě není možné zaplnit sály na sto procent a multiplexy hodlají otevřít svoje brány až v okamžiku, kdy budou mít dovoleno prodávat popcorn, ale k tomu by snad s trochou štěstí mohlo dojít už v červnu. A filmy jsou připravené. Budou se dohánět filmové resty, ale objeví se i novinky. A samozřejmě to bude žít i na streamu. Tentokrát je opravdu z čeho vybírat.

Na co zajít do kina

Duše, 3. června, kino

duše 2 zdroj: Foto: Disney

Loňská pixarovka se dostává do našich kin až letos, ale zase přichází se dvěma Oscary. Jejím hrdinou je učitel hudby Joe, který chtěl celý život být muzikant, což se mu nesplnilo. A teď navíc zemřel. Jenomže shodou okolností se mu povede vrátit se na Zemi a možná si vybojovat druhou šanci na splnění svého snu. Jenomže je hudební kariéra skutečně to, co chce? A co když má i smrt svůj důvod?

Tiché místo: Část II, 11. června, kino

zdroj: Paramount Pictures

Pokračování vydařeného hororu je tady. Opět se spolu s Emily Blunt podíváme do světa, kde lidstvo bojuje o přežití a sebemenší zvuk může znamenat smrt. Všude se totiž pohybují vraždící monstra s hodně dobrýma ušima. Přeživší hrdinové z prvního filmu si mysleli, že už jsou v okolí sami, jenomže teď narazí na komunitu dalších, kteří měli štěstí. Jenomže měli skutečně štěstí? A co když jsou lidé nebezpečnější než monstra?

Godzilla vs. Kong, 11. června, kino

zdroj: Vertical Entertainment

Dvě ikonické gigantické potvory změří konečně síly! Na jedné straně bude stát přerostlá ještěrka Godzilla, po krku jí půjde megaopičák Kong. A proč? Protože králem může být jen jeden a Godzilla navíc z jakéhosi důvodu útočí na lidstvo, a to potřebuje trošku pomoct, aby neskončilo sežehnuté atomovým dechem. Na koho z těch dvou si vsadíte?

Cruella, 14. června, kino

cruella 2 zdroj: Foto: Disney

Klasická disneyovka 101 dalmatinů vznikla jako animák a dočkala se i hrané verze. A v obou krom psů zazářila i záporačka Cruella de Vil, která se teď dočká vlastní sólovky. V ní zjistíte, jak se z nenápadné dívky stala ikona módního průmyslu, a tak trochu děsivý magor. Ačkoliv by mělo jít o disneyovku, Cruella trošku připomíná Jokera! Hlavní role se ujala držitelka Oscara Emma Stone.

Rychle a zběsile 9, 17. června, kino

zdroj: Cinemart

Další díl nekonečné akční jízdy je tady a tentokrát by to mělo být hodně osobní. Dominic Toretto a jeho parta budou opět bojovat proti nebezpečné hackerce Cipher, té ale kryje záda profesionální zloděj, zabiják a žoldák a shodou okolností i Dominicův bratr Jakob. A lásky mezi nimi moc nebude. Vedle spousty rvaček a honiček se můžete těšit i na Vina Diesela, Charlize Theron a nově i na Johna Cenu.

Luca, 17. června, kino

zdroj: DISNEY & Pixar

Dvě pixarovky v jednom měsíci? Sem s tím! Luca se odehrává v padesátých letech v Itálii, kde na pláži tráví léto kluk jménem Luca. A užívá si to. Láduje se zmrzlinou a špagetami, jezdí na motorce a našel si i nového kámoše. Jenomže tenhle kámoš není úplně obyčejný. Jde totiž o bytost z jiného světa, která žije pod hladinou moře a za člověka se jen maskuje. Co se stane, až se o jeho existenci dozví obyvatelé městečka?

V zajetí démonů 3: Na Ďáblův příkaz, 24. června, kino

v zajetí démonů 2 zdroj: Foto: Netflix

Hororová série V zajetí démonů je zpátky a spolu s ní i specialisté na boj s paranormálními jevy Lorraine a Ed Warrenovi. Ti tentokrát budou bojovat o duši chlapce mladíka, kterého posedlo zlo. A aby toho nebylo málo, dojde i na první případ v dějinách amerického soudnictví, kdy obžalovaný tvrdil, že k jeho zrůdným činům došlo právě proto, že byl posedlý.

Nikdo, 24. června, kino

nikdo 2 zdroj: Foto: Netflix

Hutch Mansell je na první pohled nudný chlap. Chodí do práce, která ho nebaví, syn jím pohrdá a s manželkou sotva prohodí pár slov. Jenomže nikdo neví, že Hutch dělal v minulosti věci, na jaké by neměl žaludek ani John Wick. A že to v něm pořádně vře. Když pak jeho dům zkusí vykrást dvojice nešikovných zločinců, začnou se dít věci. Takové, které skončí zmlácenými gangstery a naštvaným ruským mafiánem, jenž chce Hutchovu hlavu. Jenomže to netuší, kdo proti němu stojí. Akce začíná!

Co si pustit doma

Otcovství, 18. června, Netflix

otcovství 2 zdroj: Foto: Netflix

Komediální superhvězda Kevin Hart to zkusí trošku na vážno. Otcovství bude stoprocentní doják, jehož hrdinou je nastávající otec, kterému se během jediného dne zhroutí život. Na svět sice přišla jeho dcera, ale její maminka porod nepřežila. On se tak ocitá sám a naprosto nepřipravený v situaci, kdy se musí postarat o mrňavého človíčka a zcela přehodnotit svůj život.

The Ice Road, 25. června, Netflix

ice road 2 zdroj: Foto: Netflix

V kanadském dole došlo k závalu a horníci bojují o život. Zachránit je může jen Liam Neeson, jenž spolu s několika dalšími odvážlivci přiveze včas kamion plný součástek nutných k vyproštění uvězněných. Jenomže cesta je dlouhá a času málo, a tak se hrdinové vydávají v náklaďácích přes zamrzlý oceán, který začíná tát. A navíc se ukáže, že ne každý chce, aby dojeli na místo včas.

Amerika: Film, 30. června, Netflix

america the movie 2 zdroj: Foto: Netflix

Americká historie nabízí spoustu zajímavých příběhů, v žádném z nich ovšem neuvidíte prezidenta George Washingtona s motorovou pilou. Amerika: Film bude animovaná divočina ve stylu drsných klasik jako Griffinovi nebo South Park, ve které zjistíte, jak určitě neprobíhala americká válka za nezávislost, ale zase tam uvidíte spoustu fakt šílených věcí, o jakých se v učebnicích dějepisu nepíše.

Zdroje: Vlastní

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.