Moderní hororová klasika Insidious se v červenci vrátí

24. 4. 2023 - 15:33 | Trailery | Adam Homola

Moderní hororová klasika Insidious se v červenci vrátí zdroj: Foto: Sony Pictures Entertainment

Známá hororová série Insidious se vrací ke svým kořenům pátým dílem s názvem Insidious: Červené dveře.

Debutový film z roku 2010 v režii Jamese Wana nabídl nezapomenutelné lekačky a představil koncept „The Further“, nadpřirozené říše obývané ztracenými dušemi a zlovolnými bytostmi. Pokračování vyprávělo o mladém Daltonovi (Ty Simpkins) a jeho otci Joshovi (Patrick Wilson), kteří mají společnou dědičnou schopnost vstupovat do „Dál“ oddělením duše od těla.

Zatímco Insidious: Kapitola 3 a Poslední klíč se od původních postav odklonily, připravovaný film je vrací zpět a Patrick Wilson se v něm představí nejen jako jedna z hlavních hvězd, ale také jako režisérský debutant.

Pátý díl slibuje vyvolat pocit nostalgie díky návratu ikonických prvků jako jsou strašidelní démoni, svítící lucerny a strašidelná melodie Tiptoe Through The Tulips.

Děj sleduje Daltona a Joshe, kteří se opět vydávají do Dál. Jako mladý dospělý se Dalton vydává na vysokou školu, kde se znovu vynoří jeho traumatické vzpomínky z dětství. Do obsazení se vrací také Rose Byrne jako Renai a Lin Shaye jako médium Elise. Na režisérské stoličce sedí Wilson, scénář napsal Scott Teems podle povídky spolutvůrce Insidious Leigha Whannella a Jason Blum se znovu ujal role producenta.

Insidious: Červené dveře se tak pokusí vytvořit nové lekačky a zároveň zkoumat pokračující boj hlavních hrdinů s jejich nadpřirozeným dědictvím. Film je označován za závěrečnou kapitolu ságy Insidious a diváci se na něj mohou těšit v kinech od 6. července.

zdroj: Sony Pictures Entertainment

Zdroje: Sony Pictures Entertainment

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.