Mizérie DC pokračuje, první trailer na komiksovku Blue Beetle vypadá hrozně

4. 4. 2023 - 7:42 | Trailery | Adam Homola

Mizérie DC pokračuje, první trailer na komiksovku Blue Beetle vypadá hrozně zdroj: Foto: DC Comics

DC nějakým zázrakem pár projektů vychází, ale Blue Beetle jedním z takových velmi pravděpodobně nebude.

Společnost Warner Bros. Pictures poprvé přivádí na velké plátno superhrdinu DC jménem Blue Beetle, kterého téměř nikdo nezná. O režii se postaral taktéž prakticky neznámý Angel Manuel Sot. Ve filmu se objeví Xolo Maridueña jako Jaime Reyes, který titulního hrdinu také ztělesňuje.

Příběh sleduje nedávného absolventa vysoké školy Jaimeho Reyese, který se vrací do změněného rodného města a hledá smysl svého života. Osud zasáhne, když objeví starobylou mimozemskou relikvii zvanou Skarab, která ho promění v superhrdinu Blue Beetlea a propůjčí mu neuvěřitelnou zbroj a mimořádné, nepředvídatelné schopnosti.

Maridueñovi, známému především díky roli v seriálu Kobra Kai, sekunduje herecké obsazení, v němž nechybí Adriana Barraza, Damían Alcázar, Elpidia Carrillo, Bruna Marquezine, Raoul Max Trujillo, držitelka Oscara Susan Sarandon a George Lopez. K hereckému ansámblu se připojují také nováčci Belissa Escobedo a Harvey Guillén.

Takže si to pojďme shrnout. Máme tady prakticky (globálně) neznámé lidi za kamerou i před kamerou, máme superhrdinu, kterého mimo hardcore komiksové fanoušky taky nikdo moc nezná a nehrál ani žádnou malou či velkou roli v předchozích filmech od DC. Ale nic z toho by nemuselo až tak vadit, kdyby prezentovaný materiál alespoň vypadal nějak lákavě.

A to nevypadá ani náhodou. Před dvaceti lety by se dalo říct, že Blue Beetle vypadá kompetentně a vlastně i docela fajn. Jenže v dnešní době? V době, kdy tu máme konkurenční Marvel (který teď sice solidně klopýtá, ale v minulosti dokázal udělat pár skvělých filmů) a DC, které sice kazí co může, ale nějakým zázrakem se jim občas podaří třeba skvělý Joker nebo Batman.

V takové době, takovém klimatu a kontextu vydávat něco jako Blue Beetle, nebo třeba aktuální Shazam! Hněv bohů není ani smutné, jako spíš už jenom směšné. Druhý Shazam v kinech totálně propadl a já si nedokážu představit, že by Blue Beetle jakýmkoliv způsobem uspěl. Z prvního traileru to vypadá jako další naprosto zaměnitelný origin bez čehokoliv zajímavého či lákavého. V ukázce nejsou ani vtipné hlášky, ani cool záběry, ani obdivuhodné scény, triky vypadají přinejlepším průměrně… DC tak v největší pravděpodobností posílá na smrt zase další film.

zdroj: DC Comics

Zdroje: DC Comics , Warner Bros Pictures

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.