Mistr hororu se vrací a tentokrát bude středobodem bazén

9. 10. 2023 - 15:55 | Trailery | Adam Homola

Mistr hororu se vrací a tentokrát bude středobodem bazén zdroj: Foto: Blumhouse

Společnost Blumhouse se chystá uvést do kin hororový thriller Noční plavání s Wyattem Russellem v hlavní roli, jehož premiéra je v českých kinech naplánována na 4. ledna.

Film, který je rozšířením krátkého filmu Roda Blackhursta a Bryce McGuira z roku 2014, se točí kolem bývalého hráče baseballu, který zjistí, že bazén v jeho novém domě ukrývá zlou sílu.

Wyatt Russell ztvární Raye Wallera, někdejšího hráče první baseballové ligy, jehož kariéru omezí degenerativní onemocnění. Přestěhuje se do nového bydliště se svou ženou Evou, kterou hraje Kerry Condon, a jejich dvěma dětmi, Izzy a Elliotem. Ray hodlá využívat bazén k rekreaci i rehabilitaci, netuší však, že bazén je centrem nevýslovné hrůzy spojené s pohnutou historií domu.

Film přidává novou vrstvu do často zkoumaného klišé bazénů jako míst strachu a nebezpečí ve filmu, připomínajícího scény z filmů jako Noční můra v Elm Street 2 a Sunset Boulevard. Zatímco Ray se drží slabé naděje na návrat do profesionální baseballové ligy, rodina se ocitá v pasti stále se utahující sítě hrůzy.

S blížícím se datem premiéry se Noční plavání připojuje k dlouhé řadě filmů, které využívají bazén jako symbol hlubších obav, ale s příběhem, který slibuje jedinečný zvrat. Stejně jako v případě jiných produkcí společnosti Blumhouse se zdá, že film je směsicí psychologických a nadpřirozených prvků, které se stále trefují do vkusu diváků.

Film má z role producenta především na starosti spolehlivý hororový producent James Wan, který vedle moc nestřílí.

zdroj: Blumhouse Productions

Zdroje: Blumhouse Productions

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.