Michael Shannon: Star Wars jsem odmítl, takovou bezduchou zábavou jsme už zahlceni

21. 6. 2023 - 13:12 | Novinky | Adam Homola

Michael Shannon: Star Wars jsem odmítl, takovou bezduchou zábavou jsme už zahlceni zdroj: Foto: Warner Bros. Pictures

Neustále se vyvíjející příběh Hvězdných válek se stále rozšiřuje a přijímá do svých řad řadu nečekaných herců a tvůrců.

Filmy teď mají sice už pár let pauzu, a ještě pár dalších let si asi počkáme, nicméně značka je dost aktivní v seriálovém provedení na Disney+. Do Star Wars míří různí zajímaví herci, každopádně teď známe jméno jednoho, kterého v předaleké galaxii asi jen tak neuvidíme: Michael Shannon.

Ten hrál třeba v Na nože, Muž z oceli, Boardwalk Empire, Tvář vody a spoustě dalších převážně menších a středních filmů a dramat. A Shannon teď potvrdil, že nabídku hrát ve Star Wars dostal už v roce 2016, ale že ji odmítl.

Shannon se svěřil: „Vždycky jsem k těmhle obřím filmům trochu obezřetný. Protože zaberou spoustu času a práce na nich mi nepřipadá příliš podnětná. Nechci se nikdy zaseknout v nějaké franšíze.“ Pokračoval: „Takové filmy mi nepřipadají zajímavé a nechci je zvěčňovat. Když už něco dělám, chci, aby to mělo nějaký smysl – nechci dělat bezduchou zábavu. Svět nepotřebuje další bezduchou zábavu. Jsme jí zaplaveni,“ řekl Shanon v rozhovoru pro magazín Empire, jak reportuje Insider.

Očekává se, že nadcházejícím filmem Star Wars bude v současné době nepojmenovaný projekt režisérky Ms. Marvel Sharmeed Obaid-Chinoy, v němž si Daisy Ridley zopakuje roli Rey. Začátkem letošního roku bylo oznámeno, že spoluscenáristé Damon Lindelof a Justin Britt-Gibson projekt opustili a k přepracování scénáře byl přizván Stephen Knight z Peaky Blinders. Nedávno Kathleen Kennedy, prezidentka Lucasfilmu, poskytla v rozhovoru pro Yahoo! UK aktuální informace o tomto filmu a prozradila, že nová verze scénáře ještě není hotová.

Kennedy situaci trochu osvětlila a uvedla: „Pracujeme na tom už několik let a vše se promítá do našeho celkového vyprávění.“ Dodala: „Takže jsme se právě dostali do bodu, kdy máme skvělého scenáristu Stevena Knighta, přišel na palubu a pravděpodobně v příštím měsíci a půl uvidíme scénář, na kterém už nějakou dobu pracujeme. Takže se blížíme.“

zdroj: Foto: Warner Bros

Zdroje: Empire Online , Insider

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.