Michael Douglas bojuje s rakovinou v pokročilém stádiu

2. 9. 2010 - 9:00 | Téma | red

Michael Douglas bojuje s rakovinou v pokročilém stádiu zdroj: tisková zpráva

Michael Douglas doufá, že se mu podaří porazit rakovinu, kterou mu před časem lékaři zjistili. Prohlásil to v úterý večer v show Davida Lettermana. Pětašedesátiletý herec ovšem vyvolal zděšená usyknutí diváků, když dodal, že nádor, který mu lékaři našli v krku, je v jednom z nejpokročilejších stádií, napsala dnes agentura Reuters.

Vyšetření vzorku odebraného z krku podle Douglase potvrdilo, že jeho rakovina je ve čtvrtém stádiu. Na Lettermanův dotaz, zda jde o příznivou diagnózu, Douglas odpověděl: "Hm, ne. Člověk by byl raději v prvním stádiu ... ale to to není," dodal. "Problém, kterého se vždycky bojíte, je, jestli se to šíří. Ale předpoklady jsou dobré. ... " Doufá, že se to "s nějakými nemocnicemi a tím vším zlepší".

Podle odborníků pacienti s rakovinou hlavy a krku ve čtvrtém stádiu obvykle podstoupí operaci, ozařování a chemoterapii.

Douglas Lettermanovi přiznal, že si rakovinu přivodil kouřením a pitím. Se svým krkem si prý už nějakou dobu dělal starosti a spousta doktorů ho v začátkem léta prohnala sérií testů, ale nic nenašli. Po letní dovolené podstoupil ještě biopsii a ta jeho pokročilou rakovinu odhalila.

Michael Douglas, syn legendárního herce Kirka Douglase, je držitelem dvou filmových Oscarů, tří Zlatých globů, prestižní divadelní ceny Tony a mnoha dalších ocenění.
Do jeho rozsáhlé filmografie patří například snímky Hail, Hero! (1969), Čínský syndrom (1979), Základní instinkt (1992), Americký prezident (1995), Skvělí chlapi (2000) či Strážce (2006).

K jeho neznámějším a nejúspěšnějším producentským dílům patří film Přelet nad kukaččím hnízdem od režiséra českého původu Miloše Formana. Douglas je od roku 2000 ženatý s welšskou herečkou Catherinou Zeta-Jones. Mají spolu dvě děti - desetiletého Dylana a sedmiletou Carys. S předcházejícího manželství má už dospělého syna.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.