Maria plná milosti (Maria, llena eres de gracia/ Maria Full Of Grace)

19. 2. 2004 - 3:47 | Téma | red

Maria plná milosti (Maria, llena eres de gracia/ Maria Full Of Grace) zdroj: tisková zpráva

Berlinale 2004: Cena pro nejlepší herečku. Catalina Sandino Moreno jako pašeračka heroinu v dokumentárně realistickém dramatu Joshuy Marstona. Napsal: ŠIMON ŠAFRÁNEK. +Fotogalerie . Poněkud překvapivě získala hereckého medvěda v Berlíně Catalina Sandino Moreno za roli ve snímku Joshuy Marstona Maria, llena eres de gracia (Maria Full Of Grace/ Maria plná milosti)

Poněkud překvapivě získala hereckého medvěda v Berlíně Catalina Sandino Moreno za roli ve snímku Joshuy Marstona Maria, llena eres de gracia (Maria Full Of Grace/ Maria plná milosti). Pravdou je, že děvče téměř nesleze z plátna a dává vyrovnaný výkon. Na druhou stranu nepředvádí nic, nad čím by se ústa otvírala úžasem.

Marii je 17 a žije ve vesnici na sever od Bogoty. Dohromady s matkou, babičkou a starší sestrou a jejím miminem. Pracuje na růžové farmě a právě otěhotněla. Jednotvárný život se jí ale zajídá, a tak se při nejbližší příležitosti rozhodne odjet do města. Cestou potká světáka Franklina, který jí nabídne výnosnou fušku – převážet drogy do USA. Maria kývne a divák sleduje „postup práce“: Maria polyká drogy, Maria a dvě kamarádky sedají do letadla… a je jen otázkou času, kdy se komu udělá blbě, nebo koho lapí celníci. A když ani domluvení překupníci nejsou zrovna přátelé, praskají pod tlakem okolností i stará přátelství. Vrátí se Maria domů, nebo zůstane v USA?
Všechny komplikace jsou očekávatelné. Možná i díky tomu je Maria docela napínavá, ale rozhodně ne invenční.

Maria, llena eres de gracia Režisér sice nemá sklon k sentimentalitě, ale když už o většinového diváka nestojí, měl by mít něco pro náročnější obecenstvo. Zákruty příběhu však připomínají ty z okruhů F1. Forma (ruční kamera, zvukové ruchy) odpovídá nezávislým filmům, nepřináší ale nic nového, takže může jít o pouhou snahu navléct film do dokumentárního roucha.
Ostatně za Marií stojí produkce HBO Films, která vyrobila Van Santova Slona. Dle ohlasu, který Maria v Berlíně vzbudila, se zdá, že hra na superrealistická drama v dokumentárním střihu HBO zatím vychází – konec konců je jistější si scénu připravit, než čekat, jestli se vůbec odehraje.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.