Marc Shaiman a různí interpreti: Down With Love – soundtrack

25. 1. 2008 - 15:53 | Téma | red

Marc Shaiman a různí interpreti: Down With Love – soundtrack zdroj: tisková zpráva

Snímek Down with Love(Kašlu na lásku) spadá do malé retro vlny amerických filmů, která se za poslední rok a půl, společně s Majestic a Daleko od nebe, nenápadně zvedla a vyrazila do kin

Snímek Down with Love(Kašlu na lásku) spadá do malé retro vlny amerických filmů, která se za poslední rok a půl, společně s Majestic a Daleko od nebe, nenápadně zvedla a vyrazila do kin. V případě Kašlu na lásku se jedná o romantickou crazy komedii jako z dob šedesátých let, kdy se takové točily s Rickem Hudsonem nebo Dorris Dayovou.

Kromě slušné věrnosti ku inspiračnímu výše uvedenému zdroji, o nic dále nestojí ani hudba, vybraná pro film i soundtrack. Takhle to totiž opravdu hrálo v amerických komediích z 60. let, ale zajímavé na téhle hudbě je, že až na jednu výjimku (povinný Frank Sinatra) ji celou poskládali hudebníci z naší současnosti.

Hlavní roli na soundtracku hraje chlapík se „sinatrovským hlasem“ Michael Buble, jemuž spoluúčast na tvorbě hudby k filmu zajistila i možnost vydat si svoje debutové album Totally Buble. Bublea na disku zastupují tři songy, včetně nejlepšího úvodního duetu Down With Love s Holly Palmerovou.

Vedle Bublea na soundtracku najdete ještě třeba jazzůvku One Mint Julep od Xaviera Cugata a jeho orchestru, přezpívanou verzi sinatrovi hitovky Fly Me To The Moon od Astruda Gillberta nebo Every Day Is Holiday (With You) od Esthero, kterou považuji za vůbec nejvýraznější song z celé desky – jednak proto, že naprosto vyčnívá z koloritu celého alba a též proto, že je to velmi dobrý song.

Filmové fanoušky samozřejmě bude nejvíce zajímat duet Ewana McGerogora a Reneé Zellwegerové Here´s To Love, který je zábavný a svižný. A pak tu samozřejmě je něco pro milovníky instrumentální hudby, kterou obstaral Marc Shaiman a se kterou mám docela potíž, protože se jedná o průměrnou komediální rychlokvašku se soundem jako z 60. let. Stačilo mi slyšet jeho čtyři tracky dohromady celkem asi pětkrát a už jsem toho měl dost.

Verdikt: Nebýt čtyřech nudných Shaimanových tracků, které se okamžitě oposlouchají, bylo by to za jasných 100%, protože ostatní songy jsou retro, jsou dobré a jako celek nepůsobí kýčovitě. Takhle jsem musel s hodnocením dolů.

Hodnocení: 80 %

Seznam skladeb:

1. Down With Love - Holly Palmer/ Michael Buble
2. Barbara Arrives - Marc Shaiman
3. Fly Me To The Moon (In Other Words) - Frank Sinatra
4. One Mint Julep - Xavier Cugat And His Orchestra
5. For Once In My Life - Michael Buble
6. Girls Night Out - Marc Shaiman
7. Every Day Is A Holiday (With You) – Esthero
8. Kissing A Fool - Michael Buble
9. Barbara Meets Zip - Marc Shaiman
10. Fly Me To The Moon (In Other Words) - Astrud Gilberto
11. Love In Three Acts - Marc Shaiman
12. Here's To Love - Ewan McGregor

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.