Love Song - recenze hudebního filmu s Markem Ruffalem a Keirou Knightley

1. 7. 2014 - 7:00 | Recenze | František Fuka

Love Song - recenze hudebního filmu s Markem Ruffalem a Keirou Knightley zdroj: tisková zpráva

Mark Ruffalo je Steve, hudební producent, který byl kdysi úspěšný, ale dneska už nějak nemá čuch na talenty, byznys nejde, s exmanželkou a dcerou (ta holčička z Opravdové kuráže) si nerozumí, a ještě ho partner (Mos Def) vyhodí z jejich společné firmy.

Keira Knightleyová je Greta, ex-přítelkyně rockové hvězdy, která chce po bolestném rozchodu vypadnout z města zpátky domů a je kamarádem donucena zabrnkat a zazpívat v nějakém malém nočním klubu jednu z písniček, kterou složila. Uslyší ji Steve a dojde k názoru, že tahle holka bude jeho jízdenka zpět do velkého světa.

Love Song film je trochu podobnou hudební pohádkou, jako byl před lety film Once (od stejného režiséra a scenáristy Johna Carneyho).

Love Song se mi líbí o něco víc, protože je odlehčenější a vtipnější. Vlastně mě až překvapilo, jak moc se mi líbil, přestože je o typech lidí (bohémští umělci) a typu hudby (nu emo existentional folk, nebo co to je), které většinou nesnáším.

Zápletka není nic světoborného a pokud trochu něco víte o tom, jak se dělá a distribuuje hudba, bude vám leckterá scéna připadat značně absurdní (například když chudý street-keyboardista napochoduje do metra se synťákem Nord za bratru 80,000 Kč). Ale s tím nemám problém - protože celý film je laděn trošku do pohádkova (a ten synťák asi použili, protože je pěkně červený) - doufám, že záměrně.

zdroj: A-Company

Snad úplně všechny role jsou skvěle obsazené a herci těm šablonovitým postavám dávají až nečekanou spontánnost, sympatičnost a lidskost. Včetně hudebníků-neherců jako Adam Levine nebo CeeLo Green (u kterých opět musím zdůraznit, že to nejsou lidi, které bych nějak adoroval, v případě Levinea spíše naopak).

Takže vlastně fajnová jednohubka, profesionálně vysoustružená, ale přitom vzbuzující dojem, že to byla nějaká improvizace na koleně.

P.S: Znovu zdůrazňuji, že takto pozitivně o filmu píšu přesto, že hudební styl, o který v něm jde, nesnáším, a žádnou z těch písniček bych znovu neposlouchal. Není těžké představit si, jak skvělý by mi film připadal, kdyby byl např. o SynthPop scéně v Londýně 80. let.

P.P.S: Český název filmu je "Love Song", přičemž původní anglický název by měl být "Begin Again", ale kopie na novinářské projekci (tzn. tatáž, která by měla jít v našich kinech) nesla název "Can a Song Save Your Life?".

Zdroje: FFFILM

ČLÁNKY O FILMU

Keira Knightley není jen královnou dobovek: připomeňte si její nej tváře

Keira Knightley není jen královnou dobovek: připomeňte si její nej tváře

1. 10. 2015 | Téma | Šárka Novotná

Na 30 let toho tahle netypická britská kráska stihla kopu. Dvě nominace na Oscara, hlavní role v řadě blockbusterů i uznávaných nemainstreamových snímků, koncem října jí čeká debut na Broadwayi… Zároveň patří k herečkám, které asi nejvíc rozdělují filmové fandy na ty, kteří ji milují a ty, co ji nemůžou vystát. Přesto jí to, že patří k nejúspěšnějším herečkám současnosti, nikdo neodpáře. Pokud se vám při zaslechnutí jména téhle hollywoodské star nekřiví koutky, zavzpomínejte s námi na její nejzajímavější role.
Filmové premiéry od 10. července – Nový díl 22 Jump Street a pokračování Mikulášových patálií

Filmové premiéry od 10. července – Nový díl 22 Jump Street a pokračování Mikulášových patálií

9. 7. 2014 | Téma | Vojtěch Karlík

Máme pro vás pravidelný nášup týdenních novinek v kinech. Tentokrát je nášup poctivý a na svoje si přijdou především příznivci všelijakých pokračování a především kultovních a známých příběhů. 
Červencové herečky - pravidelná přehlídka hvězd tentokrát i s Češkami

Červencové herečky - pravidelná přehlídka hvězd tentokrát i s Češkami

7. 7. 2014 | Dokina.cz | Ladislav Loukota

Léto je tu a spolu s ním se velkofilmy i komorní dramata chytla za ruce a snaží se diváka přesvědčit, že namísto dovolené má zamířit do kina. Používají při tom i paletu výjimečně charismatických dam. A možná i proto se v červencovém přehledu netradičně dočkáme příjemné zjevení domácích hereček. 

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.