Louis de Funes: Nevídáno, neslýcháno s dabingem Václava Faltuse

13. 4. 2011 - 12:20 | Téma | red

Louis de Funes: Nevídáno, neslýcháno s dabingem Václava Faltuse zdroj: tisková zpráva

Na 29. dubna se připravuje vydání DVD s klasickou francouzskou komedií s názvem "Nevídáno, neslýcháno". Zajímavé je, že se tento film dostane k českému divákovi oficiálně vůbec poprvé. Měl by být také zcela nově nadabován imitátorem a hercem Václavem Faltusem, který snad po úspěchu titulu "Jak vykrást banku" opět nezklame a obstojně "nahradí" Františka Filipovského.

Mnozí z vás po úvodních větách již asi tuší, že je zde řeč o filmu, v němž figuruje mnoha generacím českých diváků tolik blízký Louis de Funes.

Zkuste si tedy vybavit nezapomenutelný hlas pana Filipovského, nenapodobitelné grimasy Louise de Funese a podnikněte spolu se mnou krátkou výpravu po stopách děje snímku "Nevídáno, neslýcháno", abyste, až se objeví v trafikách, měli představu, o co se vlastně jedná.

Nevídáno, neslýcháno

Zápletka je prostá a značně bláznivá, ostatně jako jsme u filmů s rtuťovitým  matadorem francouzské komedie zvyklí. Jedná se o příběh svérázného a vychytralého pytláka Blaireaua, který je tentokrát v ne úplně běžné rovině ztvárněn Louisem de Funesem. Ten je, jak jinak, trnem v oku místnímu starostovi, protože, jak se zdá, představuje jediný rušivý element v klidném městě Montpaillard. I přes přísný zákaz lovení zvěře totiž pytlačí a svou kořist následně prodává místním občanům. Chytnout při činu se ho snaží poněkud přihlouplý strážník, ovšem marně. Souhrou komických okolností je však Blaireau nakonec přeci jen zatčen. Nikoli ovšem z důvodu pytlačení, ale kvůli obvinění z napadení onoho strážníka. Ve vězení ho však očekává nadmíru vstřícný ředitel, který s ním dokonce vyrazí tajně na lov. Mezitím město sužují dopady Bleaireuova zatčení - v restauracích nemají maso a na obyvatele doléhá tísnivý pocit, že se nic zajímavého neděje.

Louis De Funes ve filmu Nevídáno, neslýcháno

Dostane se kontroverzní pytlák z vězení a zachrání tak obyvatele města před nedostatkem bílkovin a ukrutnou nudou? Myslím, že byste se měli nechat překvapit. V každém případě lze konstatovat, že Blaireau, ač živel, je nepostradatelnou součástí Montpaillardu. A kdo ví, třeba na tom po zhlédnutí tohoto snímku budete podobně jako jeho zdrcení obyvatelé a budete mít nutkání podívat se na bláznivý příběh pytláka Blaireaua znovu. A musím zcela otevřeně říci, že to opravdu hrozí. "Slabinou" tohoto filmu je totiž jeho návykovost, která je doslova nevídaná, neslýchaná...

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.