Lepší už to nebude (As Good as It Gets) - DVD

23. 2. 2009 - 13:29 | Téma | red

Lepší už to nebude (As Good as It Gets) - DVD Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Režie: James L. Brooks Hrají: Jack Nicholson, Helen Huntová, Greg Kinnear, Cuba Gooding Jr

dvd_lepsi
Režie: James L. Brooks
Hrají: Jack Nicholson, Helen Huntová, Greg Kinnear, Cuba Gooding Jr.
Region: 2
Délka: 133 min.
Verze: widescreen (1,85:1)
Zvuk/jazyk: DolbyDigital 5.1 (anglicky, německy), Dolby Surround (anglicky)
Titulky: Anglické, české, polské, maďarské, islandské, indické, hebrejské, německé, turecké, dánské, švédské, finské, řecké, norské

Děj

Když někdo natočí inteligentní, nepitvořivou komedii se solidním hereckým obsazením, je to tak trochu malý zázrak. V roce 1997 zahřmělo, a z bezbarvé masy prvoplánových veseloher vypočítavě zaměřených na nějaké konkrétní publikum, které má zrovna prachy, se vynořil tenhle film. Je vkusný, nepodbíziví, nemanipulativní, originální, a v mezích Hollywoodu i nevykonstruovaný. Přitom je přiměřeně dojemný a vtipný. Zároveň si drží jistý odstup, takže může být přijatelný i pro lecjakého cynika. Takhle nějak bych si já osobně představoval jemnou komedii pro "nejširší masy".

Hodně pro celkové vyznění snímku udělal přesvědčivě nesympatický, nesnášenlivý a hulvátský spisovatel Jack Nicholson a trpělivá servírka Helen Huntová, kterou známe hlavně ze seriálu Jsem do tebe blázen (kde naštěstí vedle svého hereckého partnera nechala i svoje kašpárkování). Že se oba protiklady dají nakonec dohromady je jasné od první chvíle, ale pokud nepatříte k patologickým milovníkům příběhů se špatným koncem, nemělo by vám to v tomto případě vadit. A možná vás bude zajímat, že Huntová i Nicholson získali za své role Oscary.

Obraz a zvuk
Protože se jedná spíš o konverzační komedii, nebudeme od ní čekat oskarový zvuk. Ale jinak je na solidní úrovni a myslím, že nikoho nezklame. Totéž platí o obrazu. Ostrý, dobré detaily - prostě slušná práce.

Výbava
Disk není kdoví jak přeplněný bonusy, ale dostaneme na něm pěkný komentář lidí, kteří se na filmu podíleli - ať už jako herci nebo tvůrci. Konkrétně je to režisér James L. Brooks, skladatel Hans Zimmer, herci Helen Huntová, Greg Kinnear a - tadááá - Jack Nicholson. Jeho suché hlášky je vážně radost poslouchat (třeba když hodnotí úroveň herectví psa, jenž zde také vystupuje). Pak už jsou na DVD jen profily a "vysoce užitečný" trailer.

Hodnocení

dvd_recenze
Film 4/5 - Příjemná komedie se skvělými herci

dvd_recenze
DVD 2/5 - Komentář, filmografie, jinak standard

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.